Madonnina peticija za oslobođenje osuđenog gay para

Madonna je službeno objavila poruku u kojoj poziva ljude da potpišu peticiju za oslobođenje malavijskog gay para od zatvorske kazne 14 godina. Više o tome pročitajte u prošlim vijestima.

Dragi prijatelji,

Steven Monjeza i Tiwonge Chimbalanga će provesti sljedećih 14 godina u malavijskom zatvoru, osuđeni na tešku robiju. Oni nisu ubojice. Nisu kradljivci. Zapravo, nisu počinili nikakav zločin. Osuđeni su zbog homoseksualnosti.

Pozivam sve napredne žene i muškarce u Malaviju i širom svijeta za izazov ove odluke u ime ljudskog dostojanstva i jednakih prava za sve.

Molim vas upišite svoje ime u znak podrške slobodnoj ljubavi.

www.raisingmalawi.org/FreedomToLove

Šokirana sam i tužna zbog odluke koja je donešena na malavijskom sudu, koja osuđuje dva nevina muškarca na zatvorsku kaznu. Vjerujem u jednaka prava za sve ljude, bez obzira na godine, rasu, boju, religiju ili seksualnu orijentaciju.

Malavi je danas napravio veliki korak unazad. Svijet je ispunjen s boli i patnjom, stoga mi moramo podržati naša osnovna ljudska prava da se volimo i da budemo voljeni.

Neću sjediti i šutiti dok su dvojica muškaraca osuđeni na 14 godina teškog rada zbog njihove ljubavi. Nadam se da će te dodati svoje ime do moga i pričati svojim prijateljima i obitelji o ovom problemu.

www.raisingmalawi.org/FreedomToLove

S ljubavlju,
Madonna

22.05.2010. · Ostavi komentar (0) · Isprintaj · #