Madonna najzaposlenija među poznatim mamama

Javno hr: Madonnu na listi slijede glumice Reese Witherspoon i Gwyneth Paltrow koje su u 2008. potpisale unosne ugovore s kozmetičkim kućama. Sa zaradom od 110 milijuna dolara Madonna je zasigurno zaslužno zauzela prvo mjesto na Forbesovoj listi najzaposlenijih poznatih majki. U stopu je slijede glumice Reese Witherspoon i Gwyneth Paltrow.

Pop-kraljica i majka troje djece, koja je nedavno punila trač-rubrike svojim neuspjelim pokušajem usvajanja djevojčice iz Malavija, na posljednjoj je turneji ''Sticky and Sweet'' zaradila 105 milijuna dolara i prodala gotovo milijun primjeraka albuma ''Hard Candy''.

- Godina koja je iza Madonne za nju je bila vrlo uspješna. Postigla je najvišu zaradu u glazbenom svijetu pa ne čudi da je na prvom mjestu naše liste – rekla je Lauren Streib, jedna od sastavljačica Forbesove liste najzaposlenijih majki.

Witherspoon je prošle godine zaradila 24 milijuna dolara, a njezina kolegica Paltrow 20 milijuna dolara. Osim što snima filmove i odgaja kćer Avu i sina Deacona iz braka s bivšim suprugom Ryanom Phillippeom, Reese Witherspoon je i međunarodna glasnogovornica kozmetičke kuće Avon. Gwyneth Paltrow je pak treće mjesto zaslužila zbog filma ''Iron Man'' koji je zaradio 580 milijuna dolara, zbog ugovora s kozmetičkom kućom Estee Lauder i modnom markom Tod’s.

Strieb je naglasila kako su se na listi mogle naći samo uspješne i poznate žene s najmanje jednim djetetom, a njihova se zarada procjenjivala prema broju prodanih albuma, odnosno uspjehu filma na kinoblagajnama i drugim ugovorima koje su potpisivale. Majka troje djece Julia Roberts na listi je četvrta, a Sarah Jessica Parker, majka jednog sina, peta. Majka šestero djece Angelina Jolie prošle je godine zaradila tek 14 milijuna dolara pa je na listi šesta, a supermodel Heidi Klum, trudna majka s troje djece, sedma. Na listi su, među ostalima, svoje mjesto našle i Kate Winslet te Faith Hill.

25.04.2009. · Ostavi komentar (2) · Isprintaj · #