Gola Madonna izložena na pladnju umjetničke galerije

Index Hr: Dosad neizložene fotografije pop kraljice Madonne - koje ne bi bile ništa neobične ili slova vrijedne da na njima pjevačica koja je slavu, ruku na srce i stekla golotinjom, ne pozira gola, uskoro će biti postavljene u jednoj umjetničkoj galeriji u Brightonu.

Davne 1979. godine fotograf Martin H. M. Schreiber nazvao je jednu agenciju i ponudio im aktove mladog nepoznatog modela koji će kasnije postati ikona popa i najutjecajnija žena u showbiznisu, Madonna. Fotografije su tek danas, tridesetak godina kasnije, doživjele premijeru pred širom publikom, a uskoro će biti postavljene u jednoj britanskoj galeriji tijekom festivala koji se već tradicionalno održava u Brightonu, Brighton festivalu. I tako je svijet dobio priliku vidjeti kraljicu u sasvim novom, još neviđenom svjetlu, kao samozatajnog i putenog modela spremnog kročiti putevima slave.

Madonna je Schreiberu tada pozirala za honorar od samo trideset dolara, a nastale fotografije zorno prikazuju zapanjujuću sličnost između Madonne i njezine danas tinejdžerske kćeri Lourdes. Fotografije će početkom ljeta biti izložene u Impure Art Gallery u Brightonu, a na otvorenju se očekuje slavni fotograf, ali i nedodirljiva Madonna osobno.

Photobucket

"Madonna je nekoć bila model agencije s kojom sam surađivao i oni su mi je poslali. Snimanje je trajalo nekoliko sati, i za to vrijeme smo smo se stigli upoznati", rekao je. Martin, koji je kasnije postao poznati fotograf, svoje vještine razvio je tijekom šezdesetih godina prošlog stoljeća, služeći u američkoj vojsci te honorarno radeći za New York Times. Nakon što je vojsku napustio, Schreiber se posvetio formalnom obrazovanju i naposljetku pobijedio na natječaju koji je raspisao već tada vrlo ugledni i visokotiražni Life Magazine, koji je njegov talent odmah uočio. Nakon toga, Martin je počeo održavati tečajeve fotografije i na jednom se kao model pojavila ona - Madonna.

Otprilike u isto vrijeme kada je Madonna postala planetarno popularna ove fotografije su se pojavile u Playboyu i donijele slavu radišnom fotografu. Sada čekaju da budu izložene u jedinoj engleskoj galeriji koja na svojim zidovima isključivo izlaže komercijalnu golotinju, i koja se svojim radom brzo proslavila. U spomenutoj galeriji do sada je izlagalo više od stotinu renomiranih i cijenjenih umjetnika, kako rođenih Britanaca tako i inozemnih autora. Izložba "Madona - gola do kraja" otvara se 1. svibnja, a znatiželjnici će fotografije moći razgledati punih mjesec dana, sve do 31. svibnja.

15.04.2009. · Ostavi komentar (1) · Isprintaj · #