Trenuci koji su zauvijek promijenili svjetsku glazbenu scenu

Časopis 'USA Today' objavio je listu najvažnijih momenata/glazbenika koji su zauvijek promijenili svjetsku glazbenu scenu u zadnjih 25 godina. Koncert 'Live Aid' na kojem je Madonna nastupala nalazi se na 1. mjestu a njen album 'Like A Prayer' na 8.

1. Live Aid (1985.)
Najveća koncertna manifestacija dobrotvornog karaktera Live Aid, koja se 1985. godine počela održavati, svoj početak obilježila je koncertima u Londonu i Philadelphiji. Oko 1,5 milijardi TV gledalaca pratilo je ovaj glazbeni spektakl, a tada je za Etiopiju prikupljeno 245 miliona dolara. Organizator i idejni tvorac Live Aida je Bob Geldof. Na prvom Live Aidu nastupili su Paul McCartney, grupa Queen, Madonna, U2 i mnogi drugi.

2. Veliki uspjeh Michaela Jacksona (1983.)
3. Radiohead (1997.)
4. 'N Sync (2000.)
5. Whitney Houston (1985.)
6. CD ( 1983.)
7. Eminem (1999.)
8. Like a Prayer (1989.)
1989. Madonna je izdala svoj šesti album pod nazivom 'Like A Prayer'. Na ovom albumu Madonna prvi put piše o osobnim temama, počinje razvijati svoje tekstualne ideje koje su dotad bile tek osobna promišljanja. "Željela sam da album progovori o mislima koje su me zaokupljale. Bilo je to kompleksno doba moga života." Sa ovim albumom, kritičari su je hvalili i počeli je doživljavati kao pravu ozbiljnu umjetnicu. Sa producentima Patrik Leonardom i Stevenom Brayom stvorila je najveće hitove za koje je snimila skupocjene spotove 'Like A Prayer' - jedan od najvećih klasika ikada popraćen sa skandalioznim spotom, 'Express Yourself' - drugi najskuplji spot ikada, Madonna u pjesmi poziva žene da ustanu i izraze se te pojačaju samopouzdanje, 'Cherish' - pop pjesma koju su obožavale radio stanice, 'Oh Father' - Madonna pjeva o svom odnosu sa ocem. Na albumu se nalazi i pjesma posvećena njenom bivšem mužu Sean Pennu 'Till Death Do Us Part', 'Keep It Together' će vas podići na noge i naučiti vas što sve pruža obitelj, a 'Spanish Eyes' i pjesma koju je posvetila majci 'Promise To Try' će vas dovesti do suza. 'Like A Prayer' je prodan u 15 milijuna primjeraka širom svijeta, te je imao dvije nominacije za Grammy.

9. American Idol (2002.)
10. Nirvana - Smells Like Teen Spirit (1991.)


15.08.2007. · Ostavi komentar (12) · Isprintaj · #