Glasanje - srpanj

Glasajte za svoju najdražu sliku i pjesmu koje su ušli u izbor za mjesec srpanj. Ne zaboravite glasati na anketi sa strane bloga.

* Deeper And Deeper (1992.) [video]
'Deeper And Deeper' je zasigurno jedna od Madonninih najboljih dance pjesama ikada. 'Deeper And Deeper' se nalazi na albumu 'Erotica' iz 1992. i izašao je kao drugi singl sa tog albuma. Također tu pjesmu možete naći i na Madonninoj drugoj kompilaciji hitova 'GHV2' iz 2001. Tekst pjesme su napisali Madonna, producent albuma 'Erotica' Shep Pettibone i Tony Shimkin, a producirali su je Madonna i Pettibone. 'Deeper And Deeper' je baš drugačijeg tempa nego naslovna pjesma. Imala je u sebi house groove koji je vladao funky klubovima New Yorka. Madonna u ovoj pjesmi pjeva klasične stihove o ludom zaljubljivanju, drugi smatraju da govori o homoseksualnosti. Mnogi fanovi misle kako ovoj pjesmi nije mjesto na albumu 'Erotica' jer se razlikuje od većine pjesama. Spot je urađen po uzoru filmova režisera Andy Warhola, a režisirao ga je Bobby Woods. Spot je sniman u kalifornijskim klubovima Ren-Mar Studios i The Roxbury. Spot nema neke posebne radnje, prikazuje Madonnu u disco stilu koja se zabavlja sa svojim prijateljima i pleše u 'Studiju 54'. Singl je na američkoj top listi debitirao u top 40 a zauzeo je #7. U Velikoj Britaniji je zauzeo #6, Kanadi #1, Japanu #3, Španjolskoj #4, Italiji #1... Madonna je 'Deeper And Deeper' otpjevala na turnejama 'Girlie Show' 1993. i 'Re-Invention' 2004. Na 'Girlie Show' turneji ju je izvela u stilu disco 70ih a preuzet je dio remixa pjesme David's Klub Mix. Outfit za tu izvedbu je izgledao super, cijeli performans je izgledao kao klub 'Studio 54'! Na 'Re-Invention' turneji je iznenadila fanove novom verzijom ove pjesme. Izvela ju je sa pratećim vokalima u novoj jazz verziji!

* Hanky Panky (1990.) [video]
'Hanky Panky', drugi singl sa albuma 'I'm Breathless' iz 1990. Za ovu swing pjesmu su zaslužni Madonna i Patrick Leonard. Po naslovu pjesme možete skužiti o čemu se radi, o batinama po guzi! Muzički kritičari su je kritikovali zbog teksta, ali Madonna im se suprostavila. U emisiji 'The Arsenio Hall Show' Madonna je šaviljo rekla da se u pjesmi 'Hanky Panky' radi o dobivanju batina po guzi a ne samo kada ste zločesti. Kada je singl izašao, Madonna je bila na turneji 'Blond Ambition' tako da nije imala vremena da snimi spot. Zbog promocije singla, muzičke TV stanice su puštale nastup 'Hanky Panky' sa 'Blond Ambition' turneje. Singl 'Hanky Panky' je debitirao na #40 na američkoj top listi singlova i dogurao do #10. U Velikoj Britaniji je zauzeo #2, Kanadi #2, Italiji #4, Australiji #6... Također je bio #2 na europskoj top listi singlova. Singl 'Hanky Panky' je prodan u preko 500,000 (zlatna ploča) samo u Americi, a u svijetu 1,200,000 primjeraka. Madonna je ovu šaljivu pjesmu 'Hanky Panky' otpjevala na 'Blond Ambition' i 'Re-Invention' turneji.

* Love Profusion (2003./2004.) [video]
'Love Profusion', četvrti singl sa albuma 'American Life' iz 2003. Pjesmu su napisali i producirali Madonna i Mirwais Ahmadzai. 'Love Profusion' je ljubavna pjesma sa ubrzanim tempom i prizvucima akustične gitare i raznih dance beatova. Madonna u pjesmi pjeva kako je sretna što ima svog izabranika jer bilo šta da se desi u svijetu ili kad se osjeća tužno, ima njega koji je čini sretnom i sigurnom. Dobila je različita mišljenja od muzičkih kritičara. Neki su govorili da je pjesma sastavljena od odličnih tempova i zanimljive melodije, dok su drugi popljuvali zvuk govoreći da je preslab za Madonnu. Spot je režisirao Luc Besson u studiju izdavačke kuće Warner Bros u Los Angelesu. Video zasigurno nije jedan od Madonninih najboljih spotova. Fanovi i kritičari nisu nikako bili oduševljeni spotom. Govorili su da je prejednostavan i da daje kontrast spotovima sa albuma 'American Life'. Desilo se mnogo nesuglasnica oko izdavanja singla, tako da je singl izašao bez promocije i tri puta u različito vrijeme. U studenom 2003. je izašao sa pjesmom 'Nothing Fails', u prosincu za europsko i australijsko tržište, te u ožujku 2004. za američko i francusko tržište. Singl 'Love Profusion' nije ušao u top 100 na američkoj top listi singlova, tako je postao tek Madonnin treći singl koji nije dospio u top 100. U Velikoj Britaniji je zauzeo #11 čineći tako Madonnin peti singl u top 20. U Kanadi je zauzeo #3, Španjolskoj #1, Italiji #1, Brazilu #6... Singl je prodan u 600,000 primjeraka.

* I'll Remember (1994.) [video]
'I'll Remember', glavna pjesma filma iz 1994. 'With Honors'. Za ovu predivnu baladu su zaslužni Patrick Leonard, Madonna i Richard Page. 'I'll Remember' zvuči kao tipična filmska glazba, s elegantnim akordima i velikom osjećajnošću. Pjesma ima mnogo značenja, govori o prijateljstvu, ljubavi... Spot je režirao Alek Keshishian, kao i film 'With Honors'. Prije je režirao Madonnin dokumentarac 'Truth Or Dare' i spot 'This Used To Be My Playground'. Spot 'I'll Remember' je sličan spotu 'Rain' - Madonna u tamnom outfitu sa kratkom tamnom kosom. U 'Rainu' je nosila periku ali u ovom spotu je ofarbala kosu. Radnja spota je jednostavna, Madonna pjeva u studiu dok se ispred nje na ekranu prikazuju scene iz filma 'With Honors'. Kasnije se joj pridružuju prateći vokali Donna DeLory i Nikki Harris. Mnogi su ga kritizirali zbog sličnosti sa spotom 'Rain'. Singl je izašao u ožujku 1994. Mnogi su govorili kako je Madonna dobila inspiraciju za ovu pjesmu od pjevačice Enye. Singl je zauzeo jako dobre pozicije na svjetskim top listama. U SAD-i se zadržao na #2, na prvom mjestu su bili Ace Of Base sa singlom 'The Sign'. Na japanskoj top listi singlova je zauzeo #1, kao i u Italiji. U Velikoj Britaniji je zauzeo #7. Singl je prodan u 1,800,000 primjeraka.

- Geisha, reklama 'Takara', 1995.
- Madonna & Djimon Hounsou, časopis 'Vanity Fair', fotografkinja Annie Leibovitz, 2007.
- Dita Mistress, knjiga 'Sex', fotograf Steven Meisel, 1992.
- Naked, fotografi Mert and Marcus, 2002.

04.08.2007. · Ostavi komentar (16) · Isprintaj · #