USKORO!!!JOŠ ŽEŠĆI I JOŠ BOLJI

četvrtak, 15.12.2005.

SENZACIONALNO! LUDA KUĆA VJESNIK DOZNAJE...


KAKO NAPUNITI PURICU?
Bliži se Božić i svaki prosječni Hrvat sigurno je već kupio puricu. sada se sigurno pita: Kako je pripremiti? Naš nutricionist Ptica samo za vas otkriva svoj omiljeni recept. Punjena purica! iskustvo nas uči da se kroz povijest u nedostatku ženske čeljadi za liječenje nejebice često koristila baš purica. Punila se prozirnom tekućinom tako da se muški ud nježno penetrirajući zabijao u analni otvor ptice koja se čudno glasa.Tako je davnih dana godine gospodnje čuveni Nostradamus zapisao u svojim stihovima: Ti koji prazniš svoja jaja, jednog dana ćeš... Dobro, možda i nije bilo baš tako. No o tome nekom drugom prilikom. Krenimo s recepturom. kako bi dobro napunili puricu prvo je moramo kupiti. savjetujemo da kupite mrtvu i već pripremljenu za punjenje. Ukoliko ste avanturističkog duha poput nas kupite je živu. Tada ćete osjetiti sve blagodati Božića, kao što se i vidi na slici. Osim purice biti će vam potrebni i slijedeći sastojci:

1 kriška domaćeg kruha
150 g uzgojenih gljiva
100 g sira za pizzu
50 g šunke
150 g suhih šljiva
2 češnja češnjaka
2 vlasca
1 žumanjak
1 mali bijeli tartuf
peršin
ribani Parmezan
marsala
mlijeko
maslinovo ulje
juha od povrća
Kada ste sve to kupili slijedi vro jednostavna priprema:

Puricu operite i očistite. Šljive namočite u mlakoj vodi, uklonite im košticu i narežite na komadiće. Sir za pizzu i šunku narežite na kockice ili listiće.
Gljive očistite, operite, prosušite i narežite na listiće. Usitnjeni režanj češnjaka i jedan vlasac pirjajte na 3-4 žlice ulja, dodajte gljive, sol, papar, povežite marsalom i pustite da se kuha 6-8 minuta.
Kruh namočite u malo mlijeka, ocijedite ga i primiješajte mu usitnjeni peršin, češnjak i vlasac. Dodajte žumanjak, očišćeni tartuf narezan na listiće, parmezan, šljive, sir za pizzu, šunku, gljive, sol i papar.
Promiješajte nadjev i njime napunite puricu. Zašijte otvor kroz kojeg ste punili, a puricu stavite u namaštenu vatrostalnu posudu i pecite sat vremena na 180 °C, povremeno podlijevajući juhom.

I na kraju vam to sve otprilike izgleda ovako:

- 23:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>