fish!
fish!
square square
subota, 21.05.2005. - 14:32
..the amazing adventures..part4

..Dildo i Doldo prisustvovali su Julkinom krštenju.. (u nedostatku pametnije ideje, saga se nastavlja)

(takodje dostupno: intro , part 1 , part 2, part 3 )


Upravo u trenutku kad su Helix i Helga pričali o useljavanju u staru kuću pokraj pruge, zazvonio je telefon. Telefonski razgovor je totalno nebitan za priču, ali objašnjava zašto je ovo novi nastavak (stvarno objašnjava!)

Uglavnom, čim su Helix i Helga smjestili svoje tegle u staru kuću, Helga je počela prigovarati zbog prljavštine i trulih podova, a Helix je počeo sanjariti o vlastitom laboratoriju. Rupe u krovu im nisu smetale, jer im je prijala svježa kišnica, pogotovo dok bi zaspali pijani,i onda se budili žedni kao albatrosi, a nije im se dalo ići po vodu.

POkušali su živjeti skromnim životom, ali im je onda puko film pa su pozvali Dilda i Dolda. Uskoro su imali izvana staru, ali iznutra vrhunski uređenu i čistu kuću, a posebna soba bila je uređena kao laboratorij. U tom istom laboratoriju stvorena je Julka. Trenutku kad je kapljica kiše kroz krovnu rupu pala na Julkinu glavu prisustvovali su i oduševljeni Dildo i Doldo koji su proglašeni Julkinim kumovima. Dok je Julka odrastala polako kako ljudska bića već odrastaju, Helix i Helga imali su i normalno uzgojenu djecu- Horacija, Hildu, Hajriju i Hanibala. Oni su, veseli kakvi potomci genetski modificirani suncokreta (GMS) već jesu, rado skakutali kućom i uživali u igri s Julkom.
Julka je oduvijek bila bistro dijete, pa je već u ranoj dobi primijetila da je različita od svoje braće i sestara.
-Sjećam se kad si me upitala zašto si ti toliko drukčija-bilo ti je čudno da jedino tvoje ime ne počinje s H.., rekla je Helga, a suza joj je kanula iz sjetno-izgledajućeg oka.
Tek je kasnije Julka primijetila da ne može vršiti fotosintezu, i da nema latice, listove i ostalo. Helix i Helga su krajnje sugestivno rekli da je zamijenjena u rodilištu, a Dildo i Doldo (maskirani u medicinske setre) su potvrdili kako je jednostavno zamijeniti F1 generaciju genetski modificiranog suncokreta (GMS) i ljudsko novorođenče, jer latice F1 generacije GMSa još nisu žarko žute.
Za razliku od posvojene djece u američkim filmovima, Julka nikad nije poželjela upoznati svoje 'prave' roditelje.

-Ali genetski modificirani roditelji! (GMR!) , poviknula je Julka, pričajte mi o vrtu!
I tako nas priča dovodi do dana kad je Julka ugledala vrt dr.Nauplija.
- Dr.Nauplij je tvoj neprijatelj! , jednoglasno su uzviknuli Helix i Helga.
U Biljnim proročanstvima,(knjiga 4., svezak III.) odmah ispod ulomka u kojem se spominje ljekovitost i izrabljivanje kamilice i nevena, zapisano je da će doći veliki neprijatelj biljnog carstva, koji će jesti špinat s mlijekom i mrziti sve druge biljke, te pljuvati po njima, riječima i djelom, svojim otrovnim izlučevinama istrebljujući biljke.
Julkina sudbina jest spasiti biljni svijet.

Nakon prvotnog šoka (ipak nije bila zamijenjena u rodilištu!!), Julka se pribrala i zauzela ponosan stav u sredini prostorije.
-Prihvaćam svoju sudbinu, odvažno je rekla, s jednom rukom u zraku i vizionarskim i odlučnim pogledom uprtom u nepregledne daljine nevidljive običnom nevizionarskom i neodlučnom oku.

Postala je ..
..
..
(opet dramaturška napetost)
..
..

žena- Jažica!!! *



LoSoSs vOLi kOMenTaRe (21) - TinTa nA PapIRu - O_o


<< Arhiva >>