fish!
fish!
square square
petak, 13.05.2005. - 17:04
..podmažimo ljuljačke i postavimo karte..a.k.a.pad kvalitete =)

PODMAŽIMO LJULJAČKE

*škrip*
*škrip*
*škriiiip*
kaže ljuljačka u mom parkiću.

..dok ja sjedim na klupici pokraj i uživam u proljetnom suncu (konačno).. uživanje umanjeno pokušajem učenja.. učenje onemogućeno škripanjem ljuljačke.

Moje djetinjstvo bilo je lijepo. Sjećam ga se obojenog- crvenog obruča kroz koji sam se provlačila, plavih šipki koje su držale konstrukciju ljuljačke, smeđeg šuštavog lišća kroz koje sam trčala u šumi, zelene trave koju je jeo moj zamorac i plavog neba koje sam gledala ležeći na leđima.

NE, ovo nije priča u kojoj su ljuljačke simbol djetinjstva,,
Ovo je molba da se podmažu krushking ljuljačke jer me smeta (da ne kazem 'zivcira', jel.. ;)) njihovo škriputanje.

(dobro ajde, pomozimo djeci da se bešumno ljuljaju!)



POSTAVIMO KARTE

as in: karte na kojima je prikazano di vozi koji tramvaj..

Ah, sjećam se Bratislave, i Praga, i ostalih gradova di je na stupu valjda svake tramvajske stanice postavljena karta tramvajskih linija. Tamo sam čak imala šanse da se snađem.. usprkos (i unatoč) mom nepogrešivom smislu za pogađanje pogrešnog smjera.

NE, ovo nije priča o izgubljenom turistu u Zagrebu i zahtjev da se turistima omogući lakše putovanje zagrebačkim tramvajima.

Ovo je priča o meni koja sam prekjučer išla kod zubara u Novi Zagreb, sišla s busa, dobila upute da se vozim jednu stanicu, i sjela u tramvaj koji ide u krivom smjeru!! Suprotnom smjeru! Osoba koja je rekla 'nazovi me ako našto zapne, ili se izgubiš' (a zna da ću se izgubit, jer se uvijek, ali uvijek izgubim) se NIJE JAVLJALA NA MOB! Slobodno joj ostavljajte zle komentare ovdje.
Da je postojala negdje karta s tramvajskim linijama, možda (šanse su male, ali ipak postoje) ne bi došla do ruba živčanog sloma pitajući se di je pobogu pravi tramvaj i u kojem smjeru uopće moram ić. (i kako se ono zove kvart di mi je zubar).

(oke, možda bi i turistima bilo lakše, pomozimo i njima!)

(isfrustirana? nee... samo tražim pravi put u životu.. put ljubavi, mira i tolerancije.. stvarno šteta što uvijek odem na krivu stranu.. )


Nego, osvrnimo se na bitnije teme:
KAKO ISPASTI IDIOT?

Nadjite crnca koji govori hrvatski. Ofkors, vi ne znate da govori materinji vam jezik, pa prvo smišljate nekoliko trenutaka kak da mu upadnete. Onda upadne hrpa hihotajućih klinkica koje ga žele upoznat na čelu s likom koji natuca engleski i objašnjava crncu da ga ove žele upoznat na što one bježe, hihotajući. Vi, mudro, prevedite crncu o čemu se radi. Onda ga, nakon misaone pauze, upitajte 'Can I ask you where are you from?' na što on kaže 'No, you can't' pa se vi onda osjećate ko totalni idiot, i lagano poprimate boju jagode dozrele na suncu, koju bi čak i Pago-leptir posjetio bez srama. Psujete mu u sebi (ipak ste vi oličenje dostojanstva, simpatičnosti i kulture, pravi Hrvat, pa nećete na glas, jel), lupkate nogom u ritmu predizborne pjesme Borisa Mikšića, i telepatski dovlačite krushking tramvaj kojeg nema već pola sata. Dopušteno je mijenjanje boja dok shvaćate da lik govori praktički savršen hrvatski, što mudro zaključujete prisluškujući (kulturno i nadasve diskretno!) njegov razgovor s frendovima.

KAKO SE OSJEĆATI KAO MANJI IDIOT?

Ako ste dovoljno kul (kao neki ;) *stavlja na sebe ogroman svjetleći 'ja sam kul' natpis* blesavo se nacerite uz 'ti govoriš hrvatski, jelda?' i pričajte s likom do Jaruna, doznajte da on tamo radi u jednom bircu, uživajte u pogledu na njegove dreadove koji se prirodno rade, i doznajte di živi, i ogovarajte loše vrijeme, gužve u gradu itd. =)) ili budite antikul ko hihotajuće curice i vrištite dok lik ulazi u tramvaj, i slikajte ga kamerom na mobu, i dovikujte kako je 'kjut' i 'smile!' i da.. budite hihotajuća tinejđerica =)
.. rekoh mu da je to baš kul jer može postat totalno magaultravelika teen zvijezda. LIjepo se smije =) Jadna sam, I know =D



SAmo za vas, i samo ovdje, zapisano krvlju na odbačenom komadu papira od slanca (ok, serem, uzela sam olovku i bilježnicu)..::

"Dečko iz Zagreba je snove svoje slijedio
Trbuhom za kruhom u Ameriku došao
Krv, suze i znoj tamo je prolio
I američki san ostvario

Uspješan i bogat iz Amerike se vratio
I sebe u službu domovini svojoj stavio
Krv, suze i znoj opet će proliti
Da bi mogli hrvatski san ostvariti

Krenimo, krenimo u bolje sutra, u novi dan
S Borisom MIkšićem, ostvarimo san

Krenimo, krenimo, i bolje sutra u novi dan
S Borisom Mikšićem ostvarimo hrvatski san


Ah.. tako dirljivo i senzualno muški vokal to pjeva, u pratnji s oduševljenim ženskim zborom u deliriju na drugom ponavljanju refrena pri kraju 'pjesme' ..ah..jednostavno..ponijelo je i mene.. dok sam 15.put slušala to što se stalno (ali staaalanooo) javljalo iz zvučnika. Slobodno neka netko Borisa upozori da me ne privlači njegov znoj..ono, stari, fala, al ne moraš proljevat to. Oke je, stvarno..

Danas planiram učiti.. prije nego odem u sc. Do sada nisam napravila ništa. Osim pogledala puno 'kupujte iz naslonjača' reklama i Anastaziju, i Simpsone, i Dr.Martina, i Sabrinu--- da =) učenie.. pojela sam sladoleda puno danas. Kuja u Vinceku je davala male kugle.. grrrr.. i kupila sam u Konzumu najgadnije japanke koje sam ikad vidjela =))) sad ih nosim uz one čarape koje imaju razdvojene prste =D =D

hihihi.. pozdraf =)

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (20) - TinTa nA PapIRu - O_o


<< Arhiva >>