Čolak: HDZ se u izbornoj godini želi domoći tuđe love...
[ # ]



Dopredsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) BiH i zastupnik te stranke u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Ante Čolak smatra da Ustavni sud FBiH uopće ne bi trebao razmatrati zahtjev...


...Kluba Hrvata u Domu naroda o zaštiti vitalnog nacionalnog interesa u vezi sa Zakonom o raspodjeli javnih prihoda, javlja dopisnik NINA-e.

Prema njegovu mišljenju, FBiH je izravno nadležna za fiskalnu politiku u tom entitetu.

Govoreći o tome Čolak, koji je i član Odbora za ekonomsku i financijsku politiku federalnog Parlamenta, za agenciju NINA danas je izjavio da je „potezanje“ vitalnog nacionalnog interesa od HDZ-a BiH dovelo do potpune blokade funkcioniranja svih razina vlasti u FBiH jer sredstvima od PDV-a ne mogu raspolagati općine, županije i FBiH.

Objasnio je da će prolongiranje primjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda, kojeg su usvojila oba doma federalnog Parlamenta, u još težu situaciju dovesti sve korisnike proračunskih sredstava, te da se primjena tog zakona u najboljem slučaju ne može očekivati prije sredine sljedećeg mjeseca.

"Primjena Zakona o pripadnosti javnih prihoda blokirana je zato što županije žele ucjenjivati općine za njihove novce od PDV-a jer vladajuća stanka hrvatskog naroda - HDZ u izbornoj godini želi manipulirati tim sredstvima", istaknuo je Čolak.

Dodao je da je glavni razlog opstrukcija HDZ-a BiH to što je taj zakon i prvi korak zakonskog uređivanja plaća u javnom sektoru, odnosno da svi proračunski korisnici za iste poslove budu jednako plaćeni.

Naveo je primjer profesora srednjih škola u Sarajevu koji sada imaju dvostruko veće plaće od profesora u Hercegbosanskoj županiji i nekvalificiranih djelatnika u pošti i elektrodistribucijama, koji, kako je kazao, imaju veće plaće nego profesori s 35 godina radnog staža.


Bljesak.info

23.03.2006. ...10:55 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

 

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv