Livno: HVIDR-a organizirala pregovarački tim
[ # ]



Predsjedništvo Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) Herceg Bosne na sjednici odrľanoj u srijedu u Livnu definiralo je zahtjeve i usvojilo zaključke, te formiralo pregovarački tim koji će voditi pregovore s hrvatskim predstavnicima u strukturama vlasti Bosne i Hercegovine i Federacije BiH. Pregovori se odnose na materijalni status stradalnika Domovinskog rata i na međudrľavni ugovor o pravima braniteljske populacije potpisan krajem prošle godine između BiH i Republike Hrvatske.

Predsjednik HVIDR-e Herceg Bosne Anđelko Barun izjavio je da su usvojeni i zaključci o poduzimanu mjera i dinamici najavljenih prosvjeda članova udruga proisteklih iz Domovinskog rata, dodavši da će se blokada prometnica i graničnih prijelaza na području FBiH odrľati vjerojatno 27. oľujka, o čemu će se definitivno znati sljedećeg tjedna.

Podsjetio je da je glavni razlog najavljenih prosvjeda članova HVIDR-e međudrľavni ugovor o pravima stradalnika rata koji nije ratificiran, zatim federalni Zakon o pravima braniteljske populacije koji se ne primjenjuje, te zatraľene izmjene Zakona o mirovinsko-invalidskom osiguranju i ľupanijskih zakona koji reguliraju prava stradalnika rata.

«Zaključke Predsjedništva HVIDR-e sada ćemo spustiti na ľupanijsku i općinsku razinu s kojima vršimo konzultacije i vjerujem da najavljeni termin prosvjeda neće biti promijenjen“, rekao je čelnik HVIDR-e Herceg Bosne, dodavši da će javnost sa svim što bude vezano za prosvjede biti upoznata sljedećeg tjedna.

(NINA) nv

17.03.2006. ...13:38 [ Komentari (10) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

 

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv