Na proljeće počinje gradnja staračkog doma
[ # ]

Image Hosted by ImageShack.us

Načelnik općine Livno Luka Čelan izjavio je da će početkom građevinske sezone na lokaciji Stupe kod Livna početi gradnja doma za smještaj starih i osamljenih osoba, te da će taj projekt u cijelosti financirati dvojica kanadskih biznismena podrijetlom iz livanjskog kraja. Prema Čelanovim riječima, gradnja doma više nije ideja nego konkretna i gotova stvar, a prva faza gradnje te ustanove počet će u travnju ili svibnju ove godine, ovisno o vremenskim prilikama.

Livanjski načelnik je kazao da se prošlog tjedna sastao s dvojicom Kanađana koji su općinskom Odjelu graditeljstva i prostornog uređenja podnijeli zahtjev za izdavanjem lokacijske dozvole za gradnju doma u kojem će u prvoj fazi biti izgrađeno 50 apartmana, odnosno dvokrevetnih soba, te da će oni ovih dana ponovno doći u Livno i podnijeti zahtjev za dobivanje građevinske dozvole.

Naglasio je da za ustanovom toga tipa u Livnu odavno postoji potreba, dodavši da je realizacija takvog projekta od velikog značaja ne samo za ovu općinu nego i za Hercegbosansku ľupaniju i širu regiju zbog sve većeg problema smještaja starih i osamljenih osoba.

«Općina će sa svoje strane učiniti sve da pomogne gradnju doma, a to znači da će općinske vlasti ubrzati izdavanje lokacijske i građevinske dozvole, te osigurati potrebnu komunalnu infrastrukturu“, kazao je livanjski načelnik dodavši da je gradnja doma predviđena u dvije faze te da je kompletna projektna dokumentacija već urađena.



(nina)

16.03.2006. ...17:31 [ Komentari (1) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

 

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv