TKO KOČI PRODAJU ROBNE KUĆE, TKO PRIKLJUČENJE NA DALEKOVOD, HOĆE LI SE GRADITI ZATVOR U TOMISLAVGRADU?
[ # ]

-Na jučerašnjoj sjednici tomislavgradskog Općinskog vijeća, usvojena je Odluka o kućnom redu u stambenim zgradama, Odluka o subvencioniranju prijevoza učenika i Odluka o imenovanju članova Upravnih odbora u ustanovama kojima je osnivač općina. Najviše rasprave o članovima Upravnih odbora bilo je o tomu priznati nekima diplome» s nogu» , one novosadskog fakulteta.

Najzanimljivija točka dnevnog reda, kao i obično, bila je prva, vijećnička pitanja i odgovori općinskog poglavarstva. Što je s privatizacijom Robne kuće «Duvanjka», bilo je pitanje na koje Duvnjaci deset godina čekaju odgovor.

Načelnik Zdravko Prka je odgovorio kako je to problem Županijske agencije za privatizaciju i kako je to doista problem. Po njegovim riječima i informacijama koje je dobio iz Agencije, natječaj za prodaju Robne ponovno je prolongiran jer se odjednom pojavila do sada nepoznata hipoteka od oko 900.000 KM a , navodno, na ime nekakvih poreza. Gdje je taj račun i ugovor o hipoteci bio do sada i zašto hipotekom nije opterećen neki drugi objekt «Delme», recimo veliko skladište, na to načelnik nije mogao odgovoriti, pa je i on postavio pitanje: tko koči prodaju Robne kuće, ruglo od zgrade u središtu grada. Odgovor se čeka od Županijske agencije za privatizaciju, iz koje je donedavno dolazila informacija kako je sve spremno za natječaj i kako ima zainteresiranih kupaca.

Vijećnik Josip Perić u pismenom je obliku dostavio više pitanja na koje mjesecima čeka odgovor, među inima: kada će autobusni kolodvor dobiti uporabnu dozvolu, kada sportska dvorana, kako je privatizirana benzinska crpka u gradu, a kako LT banka…

Vijećnica Ivica Pašalić Lhotak kazala je kako na neka postavljena pitanja već godinu dana čeka odgovor, među inima financijski izvještaj o izgradnji sportske dvorane, o troškovima službenih načelnikovih službenih putovanja…

Sve su to pitanja koja su i na ovoj sjednici ostala bez odgovora, ali sudeći po upornosti vijećnika koji ih postavljaju, odgovori na njih morat će doći.

Na sjednici je donesena i Odluka o provođenju javne rasprave o izgradnji Zatvora u Tomislavgradu, a počet će se s organiziranjem okruglih stolova, do moguće, raspisivanje referenduma.

Posljednja točka dnevnog reda podigla je burnu raspravu među vijećnicima. Naime, u nazočnosti predstavnika HE»Herceg-Bosna»pokušalo je iznaći rješenje spora koji godinama postoji između Elektroprivrede i vlasnika zemljišta na kojima je izgrađena trafostanica i preko kojega trebaju ići trase dalekovoda. Zbog tog problema samo je duvanjska općina ostala bez priključenja na 110KW dalekovod i samo s jednim napajanjem el. energijom. Predstavnik HE tvrdi da vlasnici traže visok iznos naknade koji Elektoprivreda ne može, po zakonu, isplatiti. Naime, može samo platiti naknadu na poljoprivredno, a ne građevinsko zemljište. A u Tomislavgradu se radi upravo o zemljištu u građevinskoj zoni. Kako je na dalekovodu urađeno 99% radova, a da nisu riješeni imovinsko pravni odnosi s vlasnicima, pitanje je za odgovorne u Elektroprivredi. Nakon dulje rasprave u kojoj se pokazalo da je Elektroprivreda učinila neke «greške u koracima», a da je duvanjska vlast uvijek bila spremna na dogovore, zaključeno je da se pokuša , po tko zna koji put, razgovarati s vlasnicima zemljišta da smanje potraživanja. To će, znaju to dobro i vijećnici i predstavnici HE «Herceg-Bosna», biti teško, ako ne i nemoguće!?



Tomislavcity.com




13.03.2006. ...23:45 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

 

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv