Svjetski investitori pomažu narodnom sveučilištu

27.04.2006.

Marko Hrga, ravnatelj Narodnog sveučilišta u Livnu, o utvrđenju novih programa.
„Na strateškoj razini identificirali smo 20 projekata, čijim bi ostvarenjem podigli konkurentnost Narodnog sveučilišta u sljedeće tri godine“ , rekao je ravnatelj Hrga.
Livno – U upravi jedine ovakve kulturno-obrazovne ustanove u Livnu shvatili su da je dosadašnji način poslovanja financijski neodrživ te da je misija koja im je povjerena upravljanjem Narodnog sveučilišta upitna. Zatim je ravnatelj Hrga odlučio angažirati jednu livanjsku konzultantske tvrtku, koja je zajedno sa njima i ostalim zaposlenicima uspjela izraditi dugoročnu razvojnu strategiju.
Međunarodno priznate diplome
Na strateškoj razini identificirali su 20 projekata, čijim bi ostvarenjem podigli konkurentnost Narodnog sveučilišta u sljedeće tri godine. Tako je već u proceduri postupak uvođenja ECDL poduke i testiranja. Naime, riječ je o jedinstvenoj diplomi o informatičkoj pismenosti, koja je priznata u svim zemljama EU-a i u skoroj budućnosti će biti nezamjenjiv dokaz o posjedovanju informatičkog znanja.
Uspješni polaznici engleskog jezika u Narodnom sveučilištu također će se od sada moći pohvaliti i TOEFL međunarodnoj priznatoj diplomi. Kroz suradnju s Goethe institutom iz Sarajeva izdavati će se i DAF licence za njemački jezik.
„Posebno smo ponosni što smo ugovorili suradnju s japanskim centrom iz Zagreba. S ovim radišnim narodom želimo uspostaviti suradnju na jezičnom, kulturnom i naravno gospodarskom planu“, objasnio je ravnatelj Narodnog sveučilišta u Livnu.


Privlačenje ulagača iz cijeloga svijeta
Naime, u organizaciji Narodnog sveučilišta i hrvatskog poslovnog tjednika Lider, ovog tjedna prezentacijom europskog investicijskog fonda „Copernicus capital“ započinje ulagački program „Investitor Plus program“. Zadaća ove akcije je poticanje ulaganja u BiH, a posebice u livanjsku općinu. Tako će u sljedeća četiri mjeseca Livno posjetiti nekoliko europskih ulagačkih i poduzetnika. Među njima početkom lipnja i Yasuo Yamamoto, japanski poduzetnik i lobist. Ravnatelj Hrga istaknuo je kako će zajedno s vodećom zagrebačkom tvrtkom Presto, koja se bavi pripremanjem maturanata za razredbene ispite u Hrvatskoj, po prvi put organizirati i pripreme za buduće studente iz Hercegovine.
M.S / Dnevni list
Livno blog 2006

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.