29.04.2006., subota

Glupan Maly

To mu je bilo ime; bio je on bistar klinac. Znao je kako peći palačinke, loviti zmije, secirati žabe, zaraditi džeparac, uživati u sladoledu od jagode, igrati špekule i još svašta. Imao je jednog prijatelja, zvao se je Glupan Maly, tata mu ga je poklonio kad mu je bilo šest godina i od tada su nerazdvojni. Neugledan je to i ružan pas, ali Glupanov najbolji prijatelj. Glupan Maly dao mu je svoje ime kako bi dijelili dobro i loše, kako bi se kad bi netko pozvao jednog od njih, obojica odazvali. Bio je Glupan Maly bistar klinac, a Glupan Maly pametan pas.

U čemu se sastoji njihova priča. U nićčemu posebno. Određeni pisac bi možda uspio opisati njihovu usamljenost dodavši koji redak ispunjen emocijama i možda izazvati koju suzu u očima čitatelja. Drugi će pak pisac još pojačati dramu i natjerati kolege Glupana Malog da mu ubiju psa, a na kraju će nesretno poginuti i sam dječak. Malo ležerniji pisac pretvorit će priču u parodiju ismijavajući zajedno s prijateljima Glupana zbog njegovo glupog imena, a mogao bi i smisliti happyend gdje će Glupana prestati zvati pravim imenom nego, recimo Petar i on će naučiti što to znači živjeti normalno.

Istina je zapravo da su Dječak Glupan Maly i pas Glupan Maly bili sretni i ništa im nije nedostajalo kad su bili zajedno. Ovdje prisutan samozvani pisac može potvrditi da je čak i nebo mijenjalo boju naglašavajući povezanost i zajedništvo njih dvojice kad su zajedno promatrali jezero i tračali po pokošenim livadama. Možda najviše od svega voljeli su se penjati na drva ili sakrivati u lisičjim jazbinama, voljeli su pobjeći od drugih pogleda i biti sami jer im nitko drugi nije bio važan proporcionalno važnosti koju su drugi pridavali njima. Nisu pričali istim jezikom, ali su se razumjeli, nekad su čak zajedno plakali; ali od sreće što imaju jedan drugog. To je priča o Glupanu Malom, to je njezin početak, a ujedno i kraj.
- 11:31 - Komentari (1) - Isprintaj - #

< travanj, 2006  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Nulla dies sine linea.

Free Web Counter

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

Flash knjige (zgodne knjige za djecu i razbibrigu
Lektira A ja mislio cijele knjige, a je...
E-books Ne znam, morate provjeriti
Web Market Još neobjavljeni rukopisi, jedan je i moj

Moji blogovi
a-files
a-osvrti
a-priče
a-strip
a-vicevi
a-filozofije
a-teologija
a-ekologija
a-fotografije
a-izRima
a-umanita
Image hosted by Photobucket.com

Image Hosted by ImageShack.us