nedjelja, 25.05.2008.

Apstinacija

Dragi moji vijerni citatelji...kojih na zalost za sada nema jako puno,a kao i oni koji su samo okom prosli preko mog bloga,moram Vas obavijestiti da se trenutno nalazim na radu u inozemstvu,a kako stvari stoje,do mog povratka kuci jos ce malko potrajati.Buduci da kod sebe nemam potreban laptop,znaci da nemam ni photoshop program sto mi je prijeko potrebna stvar koja ide uz Second life za obradu slika,svoj povremeni boravak u SL-u odrzavam posjetom raznoraznih internet caffea,koje stecem tijekom svojeg putovanja u raznim gradovima uz Rainu diljem Njemacke,Holandije i Belgije.Iz tog razloga u nemogucnosti sam adekvatno i kvalitetno nastaviti pisanje svoga bloga,pa cu to najvjerovatnije nastaviti tijekom dolaska kuci.
Iskreno se nadam da cete ovu moju ispriku uvaziti.

Biljezim se sa stovanjem

Vas Istrian Argus

| 15:59 | Komentari (2) | Isprintaj | #

subota, 15.03.2008.

Ja i moji prijatelji

Photobucket

| 00:31 | Komentari (7) | Isprintaj | #

srijeda, 12.03.2008.

DRUGI ŽIVOT 9

Anshe Chung

Photobucket

"Anshe Chung", čije je pravo ime Ailin Graf i koja je doneavno zarađivala za život kao učiteljica kineskog u Frankfurtu, je već ranije imala iskustva s virtualnim poduzetništvom u MMORPG-ovima kao što su "Asherons Call", "Star Wars Galaxies" i "Shadowbane". Međutim, tek je "Second Life" omogućio da svoje vještine pretoči u stvarni novac, zahvaljujući tome što se Lindenovi dolari mogu razmjenjivati za stvarne, američke dolare.

Anshe Chung je svoj imperij sagradila dijelom zahvaljujući vještom trgovanju nekretninama, a dijelom korištenju vlastitih i unajmljivanju tuđih kreativnih talenata u svrhu stvaranja što atraktivnijih "simova" čije parcele poslije iznajmljuje ostalim igračima "Second Lifea" koji na njima grade virtualne kuće, trgovine, noćne klubove i druge objekte.

Posao je Anshe Chung išao tako dobro da su ona i njen suprug Gurtram Graf (alias "Guni Greenstein") unajmili 16 profesionalnih suradnika koi non-stop dežuraju u vritualnom svijetu, trgujući nekretninama. Nedavno je osnovana i korporacija sa sjedištem u kineskom gradu Hubeiju, odakle je Ailin Graf rodom.

Anshe Chung među igračima odnosno "stanovnicima" "Second Lifea" uživa veliki ugled zbog kvalitetet svojih "simova", odnosno visokim urbanističkim standardima koje ih čine ekvivalentima elitnih zatvorenih naselja u stvarnom svijetu.

Vijesti o uspjehu Anshe Chung su doprli i do "ozbiljnih" medija koji se bave poslovnim pitanjem, pa je tako njen avatar nedavno bio na naslovnici uglednog časopisa "Business Week".

Meteorski uspjeh Anshe Chung - koja je po svemu sudeći postala prva stvarna milijunašica u povijesti virtualnih igara - je utoliko impresivniji što je njeno bogatstvo u dvije i pol godine naraslo od početne investicije koja je iznosila tek 9,95 dolara mjesečne pretplate za "Second Life".


A evo ovdije gore je i interview s poznatom miliunašicom iz Second lifea.Kao šta se vidi dobro se potkožila s tim parama iliti lindenima koje je tamo zaradila.eno od obične učiteljice,preko noći postala je uspješna poslovna žena.


| 12:00 | Komentari (0) | Isprintaj | #

petak, 07.03.2008.

DRUGI ŽIVOT 8

HRVATSKA U SECOND LIFE-u

Photobucket
VIRTUALNI SVIJET "Second Life", koji je odnedavno prešao brojku od dvanaest milijuna registriranih korisnika, već neko vrijeme među svojim virtualnim stanovnicima ima i hrvatsku virtualnu zajednicu.

Tu zajednicu činili su u početku najmanje nekoliko desetaka korisnika koji su organizirani u nekoliko hrvatskih grupa i klubova kao što su iz početka bili Wild Croatians i Croatian Slers,da bi se dok ovo pišem broj hrvatske populacije u Second lifeu vjerovatno prekoračio ili se približio broju 100,što od onih koji su privremeno napustili SL,a što od onih koji su još uvjek aktivni,pridodajući tome da neki od njih koriste i dva ili više avatara zasebno.A uz to dok ovo pišem povećao se i broj hrvatskih grupa i klubova,pa osim onih gore spomenutih u Second lifeu možete naići na: Croatia in SL, Croatia beach club, Ethno Orbit, Croatia bloger community, Croatia underground comics, Croaziatours.eu, UNIZG-FFZG DIS Croatia, Club Adria, te moja grupa Istarski kažun.Među spomenutim važno mjesto zauzimaju i KL BDSM club koji je rasprostranjen po cijelom simu.a koji je u vlasništvu bosanca Latifa Khalife i njegove partnerice iz hrvatske Kristine Deschanel,kao i Grupa Croatia in SL u vlasništvu Mato Mertela i njegove partnerice Keena Hutchinson,koji također imaju zakupljen cijeli sim sa klubom i ostalim sadržajima.

Photobucket
Među tim grupama se, pak, po svojoj kreativnosti u promicanju hrvatske u Second lifeu najviše ističu Croatia Blogger Community koji je u vlasništvu jednog poznatog i čitanog blogera,u SL-u poznatijeg kao Notorious Supercharge i njegove partnerice LadyDi Silvestar kao i Living Ethno Project,kasnije preimenovan u Ethno orbit. Obje skupine imaju svoje virtualno sjedište jedno kraj drugog - u virtualnoj regiji, odnosno "simu" pod nazivom Jirasan.

Photobucket

U zgradi Living Ethno Projecta koja se na žalost više ne nalazi u Second lifeu ali ju je vrijedno spomenut nalazila se zbirka umjetničkih fotografija etnografske tematike, a u prizemlju se također moglo pronaći niz zanimljivih sadržaja.Sve objavljene fotografije u galeriji isključivo su djela vlasnika ovog objekta koji se u Second lifeu nalaze pod avatarima Zen Itokawa kao i njegova SL partnerica Laviede Dejavu Među njima se nalazile fotografije hrvatskih pejzaža koje stanovnici "Second Lifea" mogu kupiti za 500 Lindenovih dolara (oko 10 kuna u stvarnom novcu) te poslije objesiti na zidovima svojih virtualnih zgrada.U stvari evo iz gornje slike možete vidjeti kako je izgledala bivša zgrada Living Ethno Projecta,koja je eto uslijed izostanka vlasnika iz Second life-a na žalost izbrisana,ali ko zna možda se kreatori ovog projekta ponovo pojavi pa nastavi s svojim radom ili nekim drugim sličnim,hvale vrijednim projektom promicanja Hrvatske u SL-u. Zen Itokawa već je ranije poznat kao promotor "Second Lifea" u hrvatskoj blogosferi.
Photobucket
Evo ovo gore je pogled na BDSM KL club u vlasništvu Latifa i Kristine.Tu se povremeno održavaju eventi ili razni party susreti,a klijentela je internacionalna.Pušta se strana disko muzika a povremeno i domaći pop,rock i folk,sve zavisi od trenutnog raspoloženja.U neposrednoj blizini kluba nalazi se shoping centar s prostorima za iznajmljivanje,koji ostali korisnici-avatari uzimaju u zakup i u njima izlažu i prodaju svoje kreacije.
Photobucket
U neposrednoj blizini prvog nalazi se i ovaj drugi shoping centar,a u njemu se nalaze isključivo kreacije vlasnika cjelokupnog zemljišta Latifa i Kristine,u ovom dijelu između ostalih mogu se kupiti raznorazne BDSM i Goth sprave i pomagala, kavezi, kreveti i još mnorobrojne sex naprave,koje su Latif i Kristina napravili, a u većem dijelu u tom poslu pripomogla im je njihova menagerica, inače slovenka Draycika Ferraris koja je velik broj izloženih objekata sama kreirala.

Photobucket
Ovo je zemljište ili sim Mate Mertela.Na ovom djelu zemljišta postavio je kuće koje će koricnici, odnosno avatari uzimati u najam.Dok ovo pišem cijeli projekt je još u stanju izgradnje, a prema riječima vlasnika ovo bi trebao biti prvi, isključivo Hrvatski sim.U planu izgradnje je i veliki shoping centar, također s prostorima za iznajmljivanje, kao i veliki club i još raznorazni popratni sadržaji..
Photobucket
Ovaj dio Matinog sima uslikao sam nedugo nakon gornje slike. Iz ovog se vidi da će bit jedno vrlo zanimljivo mjesto za druženje...naravno..kad sve bude gotovo i kad nahrupe prvi posjetitelji...

| 17:18 | Komentari (3) | Isprintaj | #

četvrtak, 06.03.2008.

DRUGI ŽIVOT 7

BIG BROTHER u Second lifeu

Photobucket
Verzija reality showa Big brother sprema se za ulazak u Second life.Petnaest internacionalnih Second life rezidenta (članova) iz rezličitih zemalja bit će smješteno u staklenu zgradu na siteu,od kojih će svaki biti glasan na ispadanje dok god ne ostane pobjednik,a šta pobjednik dobiva..za sad još je nepoznato

| 14:53 | Komentari (0) | Isprintaj | #

srijeda, 05.03.2008.

DRUGI ŽIVOT 6

CSI:NY u second lifeu,evo ovo je dokaz da ova,ako je tako možemo nazvati igrica zauzima sve veći publicitet,pa tako da su čak jednu ili dvije epozode popularne krimi serije CSI:NY posvetili njoj

Photobucket


Kao što ste imali prilike vidjeti iz ovog priloga o Second lifeu,lik iz videa govori o tome kako je sve moguće i identično napravljeno šta se tiče laboratorija u seriji CSI:NY i istog laboratorija u Second lifeu,i da je u njemu moguće obavljati gotovo sve radnje potrebne za rjršavanje krimi slučaja,vidjeli ste identične građevine New York-a smještene u Second life-u,ulice,trgovine itd.Pa onda možete zamisliti neke od naših gradova tamo smiještenih,ili barem neki njihov znameniti dio dio kao npr.glavni Zagrebački trg sa svim pojedinostima u njemu,Dioklecianova palača,Dubrovačke zidine..itd,ali ako želite ići u pojedinosti,možete napraviti vaš identičan kvart u gradu,dio naselja u kojem živite,vlastitu identičnu kuću sa svim pojedinostima iznutra i izvana,vaš auto,možete kreirati svoj vlastiti lik,sličan vama u realnom životu,vašu rodbinu,prijatelje i još pono puno toga,jer granice otvorenih mogućnosti su vrlo široke,skoro moglo bi se reći da i nema granica.

A evo i prizora scene iz krimi serije CSI:NY u kojoj je radnja odvija u otkrivanju opasnog hackera:





| 22:26 | Komentari (0) | Isprintaj | #

nedjelja, 13.01.2008.

DRUGI ŽIVOT 5

AMBASADE U SECOND LIFE-U

ŠVEDSKA
Photobucket

ESTONIA
Photobucket

| 23:10 | Komentari (4) | Isprintaj | #

petak, 11.01.2008.

DRUGI ŽIVOT 4

Evo još malo zanimljivog videa





| 02:26 | Komentari (1) | Isprintaj | #

četvrtak, 10.01.2008.

DRUGI ŽIVOT 3

Nemojte Second Life miješati s on-line role playing igrama poput World of Warcraft-a, jer on nije uobičajena pay-to-play igrica, već je riječ o virtualnom svijetu koji raste i razvija se prema željama njegovih stanovnika. Second life vam neće pružiti zadovoljstvo odlaska u potragu za otetom djevicom, ali vam omogućuje da stvorite svijet po vlastitoj mjeri, izaberete lik i naprosto vodite taj famozni, paralelni, virtualni, bolji, drugi (ili možda drugorazredni) život. Upoznajete se s ljudima, družite se po kućama, klubovima, uređujete svoj habitat, odlazite po špeceraj... Uglavnom, vodite život jako nalik svom stvarnom životu, bez potrebe da se izlažete štetnim sunčevim zrakama.

| 23:36 | Komentari (0) | Isprintaj | #

DRUGI ŽIVOT 2

Kad je davne 1998. software developer Philip Rosedale iz San Francisca zamislio virtualni svijet u kojem bi ljudi iz stvarnog svijeta mogli izgledati kako god žele i raditi što god žele, nije ni sanjao da će ta njegova ideja doživjeti toliki uspjeh i da će nejgov virtualni svijet biti napučen hordama onih koji u njemu traže nešto drugačije, te da će postati i ekonomski bitan i privlačan čak i velikim korporacijama. Evo što on ima za reći o svojoj razvikanoj kreaciji i načinima na koje ona funkcionira.

Na mnogo načina Second Life može se smatrati sljedećim korakom u ispunjenju interneta, u kojem ljudi stvaraju i međusobno utječu na kontent i jedni na druge u 3D okruženju. Potencijal za društvenu interakciju, obrazovanje, trgovinu i zabavu u 3D svijetu mnogo je veći nego u dvodimenzionalnom svijetu s kojim smo sad upoznati na webu.

U Second Lifeu postoji živahna mješavina biznisa unutar tog svijeta, robnih marki iz tog svijeta i rekreacijski nastrojenih pojedinaca. Mi umnogome ohrabrujemo te sve čimbenike da stvaraju, bave se trgovinom i utječu jedni na druge – na kraju to donosi vrijednost i čini doživljaj bogatijim za sve uključene. Mi u Linden Labu vjerujemo u "prste k sebi" politiku i ne vidimo potrebu da aktivno održavamo tu ravnotežu. Budući da stotine tisuća dolara svakodnevno prelaze iz ruke u ruku, izgleda da taj koncept dobro funkcionira.Konačno, mi smatramo da su mogućnosti neograničene za vrlo širok raspon tvrtki i pojedinaca, i u komercijalnom i u rekreacijskom smislu.

Korisnici Second Lifea zadržavaju prava intelektualnog vlasništva nad svojim kreacijama unutar tog svijeta, dok su njihovi podaci hostani na serverima Linden Labsa. Najpribližnija anlogija tome bio bi odnos između blogera i providera blog hostinga. Kao pojedinac bloger, vi zadržavate prava intelektualnog vlasništva na sav originalni sadržaj koji ste kreirali – možete raditi što hoćete s tim sadržajem. Hoster bloga, međutim, posjeduje servere i podatke na tim serverima. Dobar primjer toga je slučaj Zinga, hibrida Tetrisa i binga (tombole) koji je kreirao jedan stanovnik Second Lifea. Na kraju, nakon eksplozije popularnosti te igre, mogao je koncept licencirati za Game Boy.

Brzi tempo tehnološkog napretka dopušta neprekidno poboljšavanje načina na koje pojedinci mogu ostati u vezi. Zamislite potencijal koji je web imao 1994. Ono što je nekad bio novi koncept danas je sveprisutno ne samo za tvrtke, nego i za pojedince. Second Life, i druge visokorazvijene međuosobne tehnologije, samo su napredniji načini povezivanja sa sličnim ljudskim bićima. Možda će za nekoliko godina imati virtualno prisustvo biti srodno hostanju osobnog bloga, ili čak sveprisutno poput pojedinačnih e-mail adresa.

Kako se nosite s pitanjima policije i cenzure u Second Lifeu?
Cilj Linden Laba nijeda u Second Lifeu budemo nekakva "vlada" niti da bilo kakvu vladu nametnemo stanovnicima. Vjerujemo da bi svaki pojedinac u Second Lifeu trebao imati onoliko osobne kontrole nad doživljajem koliko je moguće. Ako stanovnik ili grupa stanovnika Second Lifea poželi izravno upravljati Second Lifeom, morat će svoj mandat zaraditi od samih stanovnika, a ne Linden Laba. Sam obujam aktivnosti unutar tog svijeta spriječava Linden Lab da nadzire sve aktivnosti u svijetu, a naša namjera nikad nije ni bila da to činimo. Umjesto toga, aktivno radimo skupa sa zajednicom da odnjegujemo samovladajuću zajednicu, gdje je stanovnicima omogućeno da djeluju glede stvari o kojima gaje snažne osjećaje, i presuđuju u takvim sporovima.

Razgranatim načinom na koji se zajednica razvila, a čista količina nevjerojatno kreativnog i jedinstvenog kontenta me jednostavno oborila s nogu.

TEXT PREPISAN IZ MAGAZINA KLIK

| 23:03 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.