Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/linden

Marketing

DRUGI ŽIVOT 9

Anshe Chung

Photobucket

"Anshe Chung", čije je pravo ime Ailin Graf i koja je doneavno zarađivala za život kao učiteljica kineskog u Frankfurtu, je već ranije imala iskustva s virtualnim poduzetništvom u MMORPG-ovima kao što su "Asherons Call", "Star Wars Galaxies" i "Shadowbane". Međutim, tek je "Second Life" omogućio da svoje vještine pretoči u stvarni novac, zahvaljujući tome što se Lindenovi dolari mogu razmjenjivati za stvarne, američke dolare.

Anshe Chung je svoj imperij sagradila dijelom zahvaljujući vještom trgovanju nekretninama, a dijelom korištenju vlastitih i unajmljivanju tuđih kreativnih talenata u svrhu stvaranja što atraktivnijih "simova" čije parcele poslije iznajmljuje ostalim igračima "Second Lifea" koji na njima grade virtualne kuće, trgovine, noćne klubove i druge objekte.

Posao je Anshe Chung išao tako dobro da su ona i njen suprug Gurtram Graf (alias "Guni Greenstein") unajmili 16 profesionalnih suradnika koi non-stop dežuraju u vritualnom svijetu, trgujući nekretninama. Nedavno je osnovana i korporacija sa sjedištem u kineskom gradu Hubeiju, odakle je Ailin Graf rodom.

Anshe Chung među igračima odnosno "stanovnicima" "Second Lifea" uživa veliki ugled zbog kvalitetet svojih "simova", odnosno visokim urbanističkim standardima koje ih čine ekvivalentima elitnih zatvorenih naselja u stvarnom svijetu.

Vijesti o uspjehu Anshe Chung su doprli i do "ozbiljnih" medija koji se bave poslovnim pitanjem, pa je tako njen avatar nedavno bio na naslovnici uglednog časopisa "Business Week".

Meteorski uspjeh Anshe Chung - koja je po svemu sudeći postala prva stvarna milijunašica u povijesti virtualnih igara - je utoliko impresivniji što je njeno bogatstvo u dvije i pol godine naraslo od početne investicije koja je iznosila tek 9,95 dolara mjesečne pretplate za "Second Life".


A evo ovdije gore je i interview s poznatom miliunašicom iz Second lifea.Kao šta se vidi dobro se potkožila s tim parama iliti lindenima koje je tamo zaradila.eno od obične učiteljice,preko noći postala je uspješna poslovna žena.




Post je objavljen 12.03.2008. u 12:00 sati.