Potterova družina

23. 01. navečer

Druge škole dobivaju nove učitelje ili učenike, ali ne i Hogwarsts. Hogwarsts dobiva nove...duhove!!!
Jučer, na večeri, ravnetelj je ustao i počeo govoriti. Naravno, nitko ga nije čuo (niti slušao), ali smo zapazili riječi "NOVI DUH".
"Kao što sam već rekao, nova dušica u našoj školi zove se Leonora McSmith, a preseljena je iz Bextabnuosa zbog duševne boli. Znam da vam ovo zvuči duhovito, ali ne znam je li vama, učenicima ironija duhovita. Leonora, pokaži se!"
I pred nama se pokazala otmjena žena srednjih godina kroz koju smo vidjeli profesorski stol. Čuli smo dahtanje iza sebe. Bezglavi Nick je buljio u Leonoru. I ona, nakon što je pogledom prešla dvoranu, zabuljila se u njega. Zatim su pojurili jedno prema drugome i poljubili se. Kao u nekom ljubavnom filmu. Leonori se čak i podigla noga! Cijela dvorana je htjela opaliti u smijeh, ali smo ostali bez riječi. Dombledore se zadovoljno nasmješio.
Nakon one urnebesne scene u Velikoj dvorani pitali smo Bezglavog Nicka kako su se uspjeli poljubiti, jer nisu prošli jedno kroz drugo.
"Siguran sam da znaš teoriju da svi imaju svoju srodnu dušu, jer su nekada bili jedno biće... Ma, znaš priču. Duhovi nisu ništa više nego duša oblikovana po tijelu. Kada se spoje dvije srodne duše polagano se stvara cjelovito biće s osobinama duha, što znači da u tom trenutku više nismo propusni. Evo, baci jastuk kroz mene."
Jastuh je prošao kroz njega. Uhvatio je Leonoru koja se odnekud stvorila za ruku.
"Sada ponovno baci."
Ustala sam i uzela jastuk. Jastuk se odbio od njega. Zapanjeno sam otvorila usta.
"Pazi da ti ne uleti metla."
Zbunjeno sam pogledala oko sebe i zatvorila usta. Bezglavi Nick je otišao.
Ali, to je bilo jučer. Danas su profesori imali razloga za smijeh gledajući čelavog Snapea. A on, Cmizdra, nije imao dokaza protiv Lupina, Siriusa i Jamesa. Osim toga, danas nije bilo ništa zanimljivo. Dani teku obično. Slobodno vrijeme provodimo pisući zadaće i povlačeći se sa društvom ili samo odabranikom svoga srca po školi ili Društvenoj dvorani.

- 20:35 - Komentari (11) - Isprintaj - #