PROBOJ IZMEĐU SVJETOVA

10.05.2021.


slika: digital art

Jučer predvečer stojim na prozoru, sumračje je poleglo po tlu i drveću, ali još se probijaju zadnje svjetlosti tog dana.

Odjednom, kao da je u djeliću sekunde, krilo probilo iz nekog svijeta u ovaj moj gdje živim i odmah je nestalo.

Gledala sam… nisam mogla vjerovati!

Krilo je bilo svijetle boje kao ovo na slici, ali nije tu zavjesu između dva svijeta probilo cijelo krilo, već samo nešto više od vrha krila, čak ni pola, već nešto manje od pola krila i … nestalo.

Sasvim mirno sam stajala na prozoru i gledala lijevo, desno, gledala sam moje cvijeće koje sam jučer kupila i posadila u vrtek ispod prozora... ništa posebno... sve kao uvijek... nisam bila zagledana, zamišljena... i odjednom - kao sablja da je prerezala zavjesu i nestala.

Sve se to dogodilo u budnom stanju, ali znam da je granica između sumračja i odlazećeg dana vrlo krhka pa se tada događaju ovakve manifestacije.

Bila sam vrlo opuštena, normalno sam gledala kroz prozor i to ne samo u jednu točku, već ljude, aute, drveće, moj mali vrt ispod mog prozora, cvijeće, travu i... onda se to dogodilo baš ovako kako sam opisala... kao da sad vidim to krilo kao da probija prozirnu najlonsku vrećicu - eto tako se to dogodilo.

Ostala sam i dalje na prozoru zadržavajući tu sliku u mislima koju i sad vidim.

Jučer je bio Majčin dan i u mislima sam tijekom dana bila sa mamom i poželjela sam, da je to bila njena duša, ali nešto u meni mi je govorilo, da to nije bila ona pa se pitam, tko je to bio?

Možda je to bio neki anđeo koji se negdje žurio?

Možda je to bilo neko mistično biće s One strane, iz nekog drugog svijeta čije je krilo probilo granicu između svjetova ili je to bilo nečije anđeosko krilo ili možda neka čarobnica iz nekog drugog svijeta pa je krilo njene sove probilo zavjesu između Onog i ovog svijeta?



slika: digital art

Priča je iz moje 19. knjige fantasy priča "PRIČE IZ NOĆNIH TIŠINA"



http://www.digitalne-knjige.com/varga19.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN broj: 978-953-354-290-4
Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.