SUSRETI UKAZANJA

10.07.2021.


slika: Shadow

Interesantno je ovo što mi se događa već jedno 10-tak godina.

Prvi put mi se dogodilo kod japanskog veleposlanstva na Zrinjevcu. Čekala sam u koloni u autu, znam da je bilo hladno i ispred zgrade veleposlanstva vidim ženu – moju mamu. Ista vunena kapa bež boje, tamnosmeđi kaput… prolazi. Smeđa kosa proviruje ispod kape, njen profil – gledam i ne vjerujem: to je moja mama. Otvorim prozor auta, gledam u nju, ona ne gleda u mene i … prolazi.

Od tad je vidim puno puta… nekad je u ljetnoj odjeći, nekad u zimskoj, jesenskoj … vidim je na raznim mjestima. Iz sobe kroz prozor prolazi kraj mog stana, iz auta na cesti … prolazi.

Uvijek prolazi cestom, nikad je nisam vidjela u dućanu ili u nekom zatvorenom prostoru, uvijek samo na cesti.

Vidim da je to živa žena koja prolazi ulicama Zagreba, ali frapantno liči na moju mamu. Znam da možda vidim ono što silno želim, ali – to je moja mama koja prolazi ulicama svog Zagreba.

Jesu li to neka upozorenja za mene, je li ona moj anđeo čuvar koji se prikazuje i njeno ukazanje mi nešto poručuje, da budem oprezna u sljedećim danima ili tjednima – ja to ne znam, ali znam ovo: kad god je vidim, neka milina, blagost i sreća mi obaviju srce i mirna sam.

Mama, tu si… uvijek si uz mene pa te vidim i kad te drugi ne vide.

To je ono neobjašnjivo, ali stvarno prekrasno, drago i milo što mi se događa, meni su ti susreti nešto posebno, uvijek se događaju kad ništa ne očekujem, kad npr. čekam na semaforu i - eto je preko puta ... ide ... ili preko ceste je vidim, stoji i čeka nekog, ali takva ukazanja su da nikad ne gleda direktno u mene.

Volim te naše susrete.


napisano: 10.07.2021. u 12:00h iz neobjavljene knjige priča.

SIVI GOLUB IZ DRUGOG SVIJETA

03.07.2021.


slika: internet

Procjepi između svjetova koji mi se otvaraju u zadnje vrijeme su fascinantni, a ovaj put nije bilo ni krilo anđela ni čudna mršava žena u procjepu između svjetova.

Ovaj put je to bio sivi golub koji je toliko brzo proletio pa mi se učinilo kao da je izašao iz svog svijeta, uletio na sekundu u moj svijet i odmah uletio natrag kroz procjep u svoj svijet s One strane.

To se dogodilo u mojoj sobi, ležala sam na krevetu i gledala TV i sa moje desne strane gdje se nalazi noćni ormarić dogodio se taj – kako bih rekla “događaj” ili taj prelet.

Fascinantno.slika: internet

Prije tog događaja, dok sam išla u dućan ili sam vodila Mašu, stalno sam nailazila, a i sad nailazim na siva pera – kao da su to pera ispala iz krila sivog goluba ili anđela – ne znam, ali zadnjih tjedan dana ih stalno nalazim na putu kojim se krećem.

napisano: 03.07.2021. u 12:45h iz moje 20. neobjavljene knjige

SUSRET

12.06.2021.


slika: digital art

Opet u sumračje neki dan sam imala susret sa procjepom vremena.

Sve se dogodilo kod mene u stanu, išla sam u kuhinju i u djeliću seknude kao da je iz kupaonice izašla žena. Ovaj puta to nije bilo krilo anđela, već žena u dugačkoj haljini, a ta haljina je bila kao potrgana, ali nije – haljina je bila u trakama, mješavina svijetlo smeđe i sive boje.

Žena je bila jako mršava, kao da je haljina bila prebačena preko kostura, lice se nije vidjelo, jer je imala kao neku vrstu šala preko ramena navučenog preko čela.

Susret je trajao sekundu i žena je nestala.


napisano: 12.06.2021. u 13:20h iz neobjavljene fantasy knjige.


slika: digital art

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.