nedjelja, 29.04.2007.
Dive - Kampanja za stvarno gusarstvo™
Nije lako biti gusar!
-Noa, Pretpotopni dani

Prekritični ste prema samome sebi? Smatrate da posjedovanje dva zdrava oka ili obje pokretne noge baca nesreću na Vas i ostatak broda?
Članovi posade Vas mnogo preziru, Tomo Srbin Vas želi ubiti za juhu, a gospodin Topnik namjerava Vašu glavu i guzicu iskoristiti kao municiju.
Kapetan vam nikako ne može upamtiti ime i pljuje na Vas kadgod Vas ugleda, ali vi ipak niste zadovoljni svojim izgledom i želite biti još omraženiji – još fizički ograničeniji... još više gusar?

Neki ljudi su jednostavno glupi. Jednom kad to shvatite bit će Vam mnogo lakše u životu

Podsjetimo se, Gusarska kampanja za stvarno gusarstvo™ je provedena od strane udruge Povratak u Gusarstvo u suradnji s grupom stvarnih gusara koje su hedonistički slavili izgled svojih spolnim bolestima i okrutnim bitkama pokošenih tijela i oblina koje su jednostavno prokleto gadne za gledanje. U 300,000 zemalja i intervjua sa 300 gusara, došlo je do zabrinjavajućih spoznaja. Naime, samo 2% ispitanika opisuju sebe kao gusare, 150% njih ocjenjuju svoje gusarstvo prosječnim, a polovica ih misli da imaju višak udova i, očiju i ušiju! Sramotno!


'Gusarstvo znači povjerenje u samog sebe, neprčkanje po otvorenim ranama i negledanje u ogledalo', Jelaine Constantinopolis

'Gusarstvo nije mrski kondom koji ćete obući, nije drveni kip djevice Marije iz 18. stoljeća, talijanski barok, u koji možete stati. To je razotkrivanje. Svaki gusar, iz svakog spektra života, redefinira značenje gusarstva svakodnevno. To nije jednostran pogled jerbo oči nedostaju. Gusarstvo je svugdje. U svakom tijelu, unutar svake maligne bradavice, na svakoj kurnoj picajzli - u svakom gusaru!', May B. Tange

'Gusarstvo za mene znači mržnju. Sigurnu mržnju koja dolazi od zadovoljstva sa samim sobom. I iz alkohola. To je nešto čemu bismo svi morali težiti', Emily Shamar

'Gusarstvo je način na koji se netko naoružan i u oklopu predstavlja goloj osobi. Način na koji pokazuje dupe svijetu. To je i dio nas koji nam je erogena zona i pi. Zen. Steven Seagal.', Cat Bill Murray

'Gusarstvo se nalazi unutar mudnih klica i iskazuje se kroz pljačkanje, ucjenu, ubijanje i razaranje lijepih stvari.', Gilligan McIsland

'Gusarstvo je dobar pornić s konjima. Gusarstvo je krezubo lice mrtve majke. Napaljeni kiklop na maloj maturi. Gusarstvo je odsječena ruka ili raspolovljena noga. Obješeni rob – lasta u niskom letu. Gusarstvo znači cijeniti sve što vam nedostaje na tijelu – od nožnog prsta do mozga, bez fokusiranja na osobine koje vas uljepšavaju i čine anatomski normalnim. Gusarstvo je strast za životom i sposobnost da živimo za one male krvave trenutke slave i pijanstva nasmrt. Gusarstvo je rat, hladnoća, snaga, čast, roda, mungos i trešnjin cvijet. Gusarstvo je mudrost.', Bridget Unfair the Third



Stereotipi prema gusarstvu doveli su do ukidanja gusarenja kao zakonitog oblika ratovanja

Stereotipi prema gusarstvu doveli su do ukidanja gusarenja kao zakonitog oblik ratovanja, Pariškom deklaracijom 16. travnja 1856. Od tada, napad na moru smije izvršiti samo ratni brod (misle da su bolji od nas... e pa pokazat ćemo im. Ooooarrr da!)


Dugo je vremena gusarstvo bilo definirano drskim stereotipima.

Dugo je vremena gusarstvo bilo definirano drskim stereotipima. Gusari su napokon počeli vjerovati da stvarno gusarstvo dolazi u različitim oblicima odbijanja osnovne higijene, stupnju ohlađenosti muda na oštrom vjetru, zadovoljstvu pišanja u usta drugih, umjetnosti ubijanja i vještini parenja... Nadamo se da ćete i vi!

Budimo slobodni! Budimo urbani! Budimo fri!




Napomena: Naravno, mi ovu kampanju nismo pokrenuli kako bi se vi osjećali bolje ili ljepše u svom jadnom negusarskom tijelu već iz naše prizemne i sebične težnje za privlačenjem novih članova (i povećanjem zarade).
Također, namjera nam je bila proširiti svako buduće tržište na ljude koji i nisu baš neki gusari, ali se primjenom naše lukave marketinške kampanje mogu takvima osjećati i potom koristiti naše prozvode.
Ubili smo dvije muhe s jednim udarcem. Bravo za nas! Huzzah!



Happy to eat you




petak, 27.04.2007.
Roštilj iz pakla (Barbacoa del Infierno)
Nakon Bundeka - SVIJET!

Gusarski humanitarni roštilj – 'Pojedi koliko možeš i udaj se dobro' održat će se sjutra poslijepodne onkraj jezera Bundek. Nakon dobre klope razuzdana i intoksicirana Posada pokušat će u 3 sekunde demonstrirati osvajanje drvenog broda koji leži ondje nasukan u pješčaniku.
Nakon osvajanja broda, pijanije će djevojke biti pozvane da pristupe ritualnom procesu snubljenja koji će završiti u sladostrasnom klinču s pojedinim gusarima. Najsretnijim djevojkama kao desert nudimo obećanje bolje budućnosti, novca, slave i sličnih lažnih nadanja.

Nudimo vam sve što svaki savršeno dobar roštilj treba imati – nas, mene, hranu, alkohol i jezero u kojem se pijana osoba može vrlo lako i jednostavno utopiti.
Stradat će pokoje dijete, ispit će se galoni alkohola i jesti – meso (ne ljudsko).


Svi prijestupnici bit će pojedeni


A kada nakon 13 sati prežderavanja osjetite onaj nadaleko poznati peristaltički grč (calambre peristaltico), okretanje želuca u smjeru suprotnom od kazaljke Božjeg Nauma™, kada Vaša teško naoružana vojska nagrmi pred uski prostor Termopilskog klanca, a u blizini ne bude niti jednog grma, znat će te da ste jeli s gusarima.




Aiii

Mad

ponedjeljak, 23.04.2007.
Upomoć - Moje dijete je GUSAR!!!
Što (Koji kurac - op.a.) mi je činiti?


Otkada je počelo žvakati duhan i piti morsku vodu, moje čeljade nije isto.



Najčitanije
• Što učiniti ako vaše dijete odbija pohađati nastavu i uzimati inzulin, a mnogo psuje i zakopava blago u vrtu?
• Intimno: Otkako je moj sin počeo nositi kuku umjesto ruke, neodoljivo me privlači (jebem se u usta)
• Istinita priča: Moja je mala Sanja pojela svog malog bracu u kolijevci i natjerala susjede da hodaju po dasci
• Cool Urbani Kviz: Da li je 'Arrr!' novi 'Odjebi!'?
• U potrazi za vlastitim piratskim identitetom (kako i gdje kupiti kvalitetan mahagonij za nogu)
• Kolumna: Moj život smrdi po ribi


Piratska sloboda podrazumijeva mogućnost potpunog i neumjesnog izražavanja osobnih piratskih potencijala. Uključuje neumjereno pljačkanje, bezrazložno ubijanje, pokazivanje guzice u javnosti, plovidbu otvorenim morem te seks sa sumnjivim ženama u luci. Isključuje sve vrste nametanja autoriteta, zakonske prisile, sputavanja individualnosti, eksploatacije od prkna naviše i mučenja kombinacijom struje & vode bilo kada i u bilo kojoj situaciji. Niti jedno pravo ne bi trebalo biti zagarantirano gusarima, osim prava na oduzimanje prava drugima.
Deklaracija o piratskim pravima (Zagreb, evo jučer na GSS-u)


Budi angažiran - Gusarstvom protiv tolerancije


Što se događa meni? A što mom djetetu?

Događa se to da otkrivate nešto vrlo bitno o tome kakvo čudovište ste odgajali, a Vaše dijete Vam je iskreno i bez srama pljunulo u lice priznavši da ne želi pjevati u crkvenom zboru, igrati basket s drugom djecom, u zoru hraniti svinje i piti lijekove za shizofreniju, već čezne za ubijanjem nedužnih ljudi, plovidbom ukrug i šarenim životinjama koje mogu ponavljati naučene besmislice. To može biti bolno iskustvo za roditelja, ili može postati posljednje iskustvo. Ovisi o Vama, Vašem stavu o besciljnoj plovidbi i tome koliko će te dugo ostati živi zaključani u potpalublju.

Neki su roditelji puni predrasuda i oružja zaostalog iz rata, i to u daleko većoj mjeri od njihove djece, što može dovesti do eskalacija nasilja koje nerijetko završavaju s krvlju i dijelovima mozga na obiteljskim fotografijama i nedjeljnoj piletini.
Na ovim web-stranicama upoznat ćete se s procesom prihvaćanja i što možete očekivati u trenutku kada vas dijete baci u lance i neartikuliranim glasanjem naredi da veslate, pojedete spolnu bolest ili oderete živog čovjeka britvom.


Zašto mi je dijete to moralo reći? Zašto mi drži sablju uperenu u čelo? Što znači 'Arrr!'

Vaše dijete želi biti iskreno prema Vama! Pokušavati glumiti da je on ili ona nešto što nije – prosječan čovjek bez muda kao Vi - teško je breme koje se nosi s mnogo osjećaja neuračunljivog bijesa, psihotičnog ludila i krvave pjene na očima. Pokušavali ste naučiti svoje dijete slabićstvu i kukavičluku i sada vam je ono pokazalo da Vas voli dovoljno da Vam prizna tko je uistinu gazda u kući i na koji način želi živjeti život, čak i s rizikom da mu odbijete kupiti brod i da vas ono s ljubavlju blaženo zakolje u snu. Priznavši Vam da je gusar ili pirat, Vaše dijete skinulo je tu tešku džanu ludila i jezičnih ograničenosti svega što nije 'arrr' sa svojih društvenim konformizmom zdrobljenih jaja. Morate shvatiti koliko je to veliko olakšanje kada ne morate u vrtu svake nedjelje zakopavati ukradeno blago, mrtvog susjeda ili otkinute otpadne dijelove vlastitog tijela.

Kao roditelj, nedvojbeno mnogo cijenite slabost i nemogućnost odupiranja autoritetu kod svog djeteta. Sama činjenica da Vam se dijete povjerilo pokazatelj je toga da su ste gadno najebali. Prvo idete Vi, a potom ostatak svijeta… Pobijte konje, utopite slabiju djecu i bježite u planine!


Vašem sinu došlo vrijeme da se ženi, a on u gusare. Možete biti sretni jer su mu sve luke svijeta širom otvorene!


Jesam li ja kriv / krivo?

Pitate ste jeste li u nečemu pogriješili? Što ste to skrivili? Zašto vam se to događa?

Nemojte osjećati krivnju! Niste učinili ništa krivo. Vi ste jednostavno nepopravljiva pička i slabić, a Vaše će gusarsko dijete postati divna, savršeno poremećena odrasla osoba za razliku od Vas, s mnogo više muda i crne dlake na prsima. Ipak, vaše gusarsko, piratsko, transmornarsko ili granično manijakalno dijete nije takvo zbog nečega što vi jeste ili niste učinili.

Kako znanost sve više napreduje u pogledu otkrivanja uzroka gusarstva i piratstva, sve je jasnije da se one javljaju u veoma ranoj dobi. Većina gusarska i pirata reći će vam da su u vrlo ranoj dobi shvaćali da su "drukčiji", "seksipilniji", "jebeno nepismeniji", "više arrr" i "skloniji spolnim bolestima" od ostale djece, a ponekad je to i jedno od najranijih sjećanja.

Prastaro psihološko tumačenje da gusarstvo nastaje zbog propuha ili urokljive sise opovrgnuto je nebrojenim studijama. Objektivna znanost odavna je odbacila tezu da klimatske promjene i papige imaju ikakav utjecaj na gusarsku orijentaciju i izražavanje djeteta.

Najvažniji emocionalni doprinos koji neki roditelj može dati svome djetetu je da ga odmah po rođenju izbaci iz kuće i nahrani ajkulama. Tome i služe ove web-stranice – pomoći Vam da se uplašite svog djeteta na vrijeme i da mu ne date priliku na koju ono vreba.



Tko je naveo moje dijete na to?

Nitko. Vaše dijete je gusar od iznenađujuće rane dobi i nikad nije svjesno odlučilo da bude gusar. Dakle, ono je rođeno zlo i iskvareno do koske baš onako kako to Sotona želi, a Bog u svojoj infinitnoj mudrosti čeznutljivo sniva.

Nemoguće je da itko ikoga "navede" da postane gusar. Razlog tomu je jednostavan – biti gusar ili pirat nije stvar svjesnog izbora!

Zastanite i upitajte se: "Jeste li vi svjesno odlučili da budete normalan, prosječan čovjek – socijalna pička koja se pridržava zakona i jede bijeli kruh? Jeste li vi svjesno odlučili da vas ne privlače stari brodovi, plijesan, miris mora i sirene koje daju za malu paru?" Apsolutamentno, nikada niste.

Možete li izabrati način na koji zarađujete za život? Naravno, ne možete.
Dobro – možete; ali vaše dijete sasvim sigurno ne može. Budući da ono ne može svjesno odlučiti na koju stranu svijeta zaploviti, reći da je sklonost k jedrima ili kormilu zlo ili grijeh može mu biti veoma pogrešno jer ono ne može spriječiti takve osjećaje. To se jednostavno dogodi. S vremenom, takva krivnja, strah i gnjev mogu prouzročiti toliku depresiju i gnjev koja može završiti i odlaskom u cirkus ili gore – upisivanjem naprednog tečaja za pantomimičare. Kao roditelj, morate biti osjetljivi na brze i intenzivne promjene raspoloženja, čest odlazak u školu sa sabljom i povezom preko oka te otkrivanje dijelova raskomadanih susjeda u kuhinjskoj kanti za smeće.


Sjećate li se kako je Vaša ne više tako mala kćerca bila lijepa na maturi? Držite te trenutke u sjećanju jer će ju vrlo vjerojatno brzo uhvatiti i mučki objesiti.


Trebamo li reći široj i užoj porodici? Tatinom ljubavniku? A poštaru?

Vaš čeljade (sin ili ono drugo) im samo to mora priznati osobama oko sebe jer se na taj način povećava djetetovo samopouzdanje. Naravno, čim im kaže, dijete im nasilno oduzeti ponos, nevinost i srebrninu.



Je li gusarstvo nedajbože neprirodno ili kakovi smrtni grijeh?

Gusarstvo, piratstvo i mornarstvo su tri potpuno normalna vida maritimne orijentacije.
U prilog tome idu i mnoga istraživanja koja su pokazala da su gusari i pirati podjednako psihički nezdrave i krajnje bolesne osobe koliko i one mainstream mornarskog usmjerenja. Ako se netko rodi sa psihičkim ili hormonskim poremećajem (tjemeni pupak ili sjeb, mudna grba ili pak mura na savi) ili fizičkim poremećajem (šivine ruke, čmarni polip, svinjsko oko, čarobna bradavica, vulvo-vaginalna šapa, majmunov pogled) takva je osoba u određenoj mjeri nesposobna za život i potrebna joj je pomoć drugih ljudi. Međutim, ako se netko rodi s gusarskom ili piratskom sklonošću, ta osoba nipošto nije nesposobna za život. Valjda…
Sve što imaju gusarske osobe, imaju i normalne - plus dodatnih tonu muda, ogromnu kitu, povez za oko i brod na kojeg se micice pale. Zato se ne može govoriti o genetskom poremećaju (kao kod debila i djece koja ne mogu čitati sasvim dobro), nego o genetskoj predispoziciji (kao npr. za dobru guzicu poput moje, svrab ili gušu). S obzirom da nije bolest, gusarstvo se ne može ni liječiti, a otpočetka devedesetih, gusarske udruge najstrože osuđuju bilo kakav pokušaj mijenjanja nečije gusarske orijentacije kažnjavajući ga otkidanjem noge ispod koljena i progonstvom u Tursku. Mnogi pogrešno vjeruju da je moguće gusarstvo manjine prilagoditi kukavičkom konformizmu većine, no to je jednako apsurdno kao kad bismo pokušali promijeniti kvalitetu muda u općoj populaciji, jer ih većina pripadnika društva nažalost uopće nema.



Je li gusarstvo proizvod suvremene holivudske kinematografije?

Gusarstvo postoji otkako i ljudski rod. Ili barem brodovi, alkohol i oštre stvari. Ta kako bi onda mogla biti proizvod ičega holivudskog?



Je li gusarstvo izbor?

Ne. Gusarsko usmjerenje nije izbor. Danas svjetski državnici i diktatori opravdano smatraju da gusarska orijentacija nije svjestan izbor i da se ne može dobrovoljno promijeniti – čak ni kineskim tehnikama mučenja. Najnovija istraživanja pokazuju da se gusarsko usmjerenje određuje prije ili uoči prvog koitusa na otvorenom moru. Kao i normalne osobe, i gusari i pirati otkrivaju svoju ljubav prema besciljnom lutanju morem u alkoholnom delirijumu. Nisu vrbovani, zavedeni ili naučeni da budu gusari. Jedino što teoretski mogu izabrati je žele li živjeti iskreno prema sebi ili u skladu s pičkastim očekivanjima društva.



Nasljeđuje li se gusarstvo? Da li je ono od sise ili čovjeka? Kojo su dokazi?

Poprilično.

Pogledajmo dokaze:
Ja sam gusar i vrlo je vjerojatno da će i moje dijete biti gusar. Ako ne bude – prebit ću ga nasmrt ili ga jednostavno, onako, ubiti. Onda ću si napraviti novo, bolje dijete. Istu strategiju okušat ću i na njemu. I tako sve dok ne nastane gusar pa kud puklo da puklo.
Zaključak – da, gusarstvo je nasljedno. I bolje mu je…


Oprostite svom djetetu, ali ne i sviscima!


Može li se moje dijete izliječiti od gusarstva? Ima, čujem, neki kineski lijekovi...


Pošto gusarstvo nije nikakva bolest, nema se tu što liječiti. Ne postoji niti jedna teološka dogma, MTV spot ili vic o plavušama koji bi podržao djelotvornost bilo koje takve terapije.

Neki gusari odlaze i raspituju se za pomoć starih kurvi, egzorcista i patuljaka (smiješnih malih ljudi) koji bi im pomogli odreći se gusarstva. Razlog može biti društveni pritisak teškim predmetom, uspješno internalizirana piratofobija, problem u gusarskoj negativnoj socijalizaciji općenito i sl. Slučajevi u kojima su dokazivana izlječenja najčešće su obuhvaćala vješanje pacijenata električnim kablom ili pak neprestano puštanje hitova s Dore.

Neki gusari i pirati zbog pritiska društva izabiru život u kartonskoj kutiji malih dimenzija. Isto tako, mogu potiskivati i poricati svoje gusarstvo, mrzeći i samoga sebe zbog toga. Neki čak mogu odabrati privid normalnog života. Iskustvo pokazuje da u tom slučaju dolazi do neispunjenja u najboljem, odnosno korištenja kondoma u najgorem slučaju.


Zaključak - Da li je gusarstvo društveno opravdano?


Nije. I upravo stoga se moramo boriti za to da nikada i ne bude. Pravim oružjem naravno, a ne nekakvim pičkastim letcima i prosvjedima i štajaznam kakvim Pizdarijama.
Arrr!




Zaključak: GUSARSTVO JE ZAKON - SLIJEDI GA!






Pop-up pirate

Arrring in the rain!



nedjelja, 08.04.2007.
U Kini jedu pse!!!
Uskrs

A u većini ostatka svijeta dobri ljudi razgaljeno slave mučko razapinjanje i pribadanje čovjeka na križ te zdušno piju njegovu krv i jedu njegovo meso!
Suck on that you filthy pagans! Bolji smo od vas!



Žalosna je činjenica modernih vremena što su dobre stare biblijske vrijednosti poput nemilosrdnog ubijanja neprijatelja, klanja njihove nevine djece, mučenja nevjernika, 'humanog' preseljenja čitavih naroda i Božje kazne u vidu terminalnih kožnih bolesti, krvarećih rana i napada insekata zamijenili pičkasti simboli poput jaja (koja usputno rečeno nemaju mozak), zečeva (pederske životinjice koja samo skakuće uokolo i ne zarađuje za život) i pilića (gluplje varijante kokoši).


Biblija je prepuna mnogo inspirativnijih prikaza ljudske patnje, Božje ljubomore i osvete, krvožednih anđela naoružanih plamtećim mačevima i pomahnitalih ludih staraca koji svoj narod vode u prospast, a tuđi u kurac!
Ne bi li bilo nemjerljivo više kul kada bi smo zagovarali istinske vrijednosti Biblije poput besmislenog zatiranja tuđih običaja i kulturnih tekovina, ubijanja žene, djece i staraca, dogmatskog vjerovanja u svoju pravednost te uvijek popularnog netoleriranja tuđeg mišljenja?

Jaja

Naravno, mi gusari i dalje stojimo iza dobrih starih vrijednosti koji su ovu ljudsku rasu učinili velikom i izopačenom, a zbog toga nas osuđuju i progone!
Jebeni licemjeri.


Ajde, barem nas micice mnogo vole, a ni Bog nije sasvim ravnodušan...


Zečevi su nepatvoreni simbol kršćanstva. Valjda.






Baštinik Raja, Gubernator svemira i ljubavnik Vaše majke

Jesus made me do it!



utorak, 03.04.2007.
Isus kao gusar: Istina ili nešto više?
Iz anala pažljivo skrivanog Gusarskog Evanđelja nameću se neobična pitanja i još neobičniji zaključci: Da li je Isus mogao biti gusar?


Jesus Fuckin' Saves!


Suprotiva mainstream kršćanstvu (trenutno je u ovim krajevima vrlo in varijanta rimokatolicizam) koje zagovara romantičnu (lažnu) verziju Isusova života, smrti i uskrsnuća, Larchtreeparty ekskluzivno otkriva brutalnu istinu iza navodne smrti na križu Božjeg mlađeg sina (kapetan Blackadder je naime stariji).

Isus je, jednako kao i njegov stariji (bolji i zgodniji) brat, bio gusar. I to prokleto dobar.
Razlog zbog kojeg se Isus zamjerio Rimljanima nije bilo propovijedanje lažne vjere jerbo je takvih u njegovo vrijeme bilo isuviše mnogo da bi itko tomu pridavao posebnu pažnju (uključujući i danas azboravljene religije kao što su Crkva Njegove Niskosti koja je štovala noge rimskog cara te Sveto Bratstvo Jeruzalemskih Mudraca – zapravo lokalni klub gradskih pijanica koji su svoja okupljanja pretvorili u kult radi poreznih olakšica) već pljačkanje njihovih brodova diljem Sredozemlja.
Rim je naposlijetku popizdio i odlučio stati na kraj Isusovim kriminalnim aktivnostima.

No to je sasvim zasebna priča. Sada ću vam pripovijedati prispodobu koja je zapravo dovela do Isusove smrti. No prvo PP.

Slijedi me i ne seri


Isus kao gusar: Raskrinkavanje mita

Iako je Isus stekao zavidnu popularnost već kao mladić, tip baš i nije bio previše bistar – dok sam ja išao u gimnaziju i kasnije na faks, on se školovao za stolara. I da, ja sam mu pisao govore…
Ali avaj - pokušaji hvatanja Isusa nikako nisu uspijevali. Isus je osim čudotvorca bio i vrstan mačevalac, a i nekako je uvijek uspijevao izvući živu glavu iz onih kasnonoćnih racija po jeruzalemskim striptiz barovima.


Nažalost, Isusova je najveća slabost (a kako će se pokazati – i njegova propast) bio alkohol i tu dolazimo do famozne priče o posljednjoj večeri™ - ili posljednjem tulumu kako smo mi prozvali tu nemilu zgodu (Rimljani naime nisu imali odvojeni termin za koncepte večere, tuluma, orgije i natjecanja u prdenju) - a koja se, kao i mnoge večere prije nje, odigrala na našem gusarskom brodu.
Navedena se žurka-igranka s tragičnim završetkom, prema staroj židovskoj tradiciji, imala nesreću odigrati na daleko na pučini zbog strogih propisa protiv partijanja iza 23 sata u blizini hramova. Za živu se glazbu pobrinuo neki fancy egipatski bend našminkanih pederčića koji je štovao nekakve pse i demone, naravno prema Isusovom izboru. On je, naime, bio emo (što je bila činjenica koju sam mu oduvijek zamjerao).


Isus petkom navečer

Kako je noć odmicala, ekipa je na brodu postajala sve glasnijom i razularenijom, a Isus je bio meštar bakanalija - navodno si je čak dao tetovirati guzicu natpisom INRI, no to je možda povijesna zabluda. Ipak, rum i sveta krv ne čine dobru kombinaciju (pogotovo ne na Isusovu tjelesnu masu anoreksika) te je mladi prorok uskoro pijan izbauljao na palubu kako bi uhvatio malo svježeg zraka, zapalio cigaru i ispišao alkohol iz krvi. Nesreća je ili Božja Providnost (On je odmalena više volio mene) htjela da se Juda koji je kao zaklan spavao na palubi nađe na putu Isusovim mokrim sandalama te se nesretni stolar nespretno zateturavši ubrzo našao u moru. Digla se graja, u trenutku se na noge ustali svi članovi posade (danas poznatiji pod imenom 12 apostola™; iako nas je zapravo bilo 20-tak, ali dvanaest je nekako ljepši broj, a tu je bilo i par razvratnih Kineza, mormon, jedna potpuno luda francuskinja koja nije brijala noge i patuljak - koje su pisci evanđelja morali cenzurirati zbog mlađih čitatelja) - te dograbivši kuke i štapove stali snažno zamahivati po nemirnim valovima ne bi li izvukli Isusa na sigurno.
Isus je, jebiga, imao takvu zlu sreću da smo svi bili mnogo prepijani da išta korisno napravimo te je jadnik u sljedećih nekoliko sekundi bio (nenamjerno, uvjeravam va) izudaran do krvi. Neka je budala (mislim patuljak) čak bacio bodljikavu žicu kako bi se ovaj mogao za nju uhvatiti. Crvena je tekućina, potekavši iz otvorenih rana na njegovim rukama, glavi i abdomenu, privukla morske pse koji su doplivali do našeg broda očekujući gozbu. Žao mi je što to moram tako lakonski kazati – ali bogami su je i dobili.
Ipak, kao utjeha svim kršćanima – moram vam reći kako se zaista hrabro borio dok su mu morske psine otkidale udove, a mi ostali zaboravili na njega jer je upravo na TV-u počinjala Futurama. Mi ostali nismo znali što napraviti (a znali smo da će Bog pitati za njega) pa smo izmislili priču o križu i uskrsnuću oko koje se, na naše iznenađenje, formirao novi kult koji je ubrzo prerastao u milijunsku religiju. Jebiga…


Almighty Jesus never saw it comming. Poor bastard...


Pružamo i dokaze za navedene tvrdnje jerbo znamo da među vama obitavaju nevjerni Tome (ali ne i Tome Srbini):
-U kršćanskoj je ikonografiji riba čest simbol Isusa. Ovo je očita referenca na morskog psa koji ga je pojeo te noći.
-U ortodoksnoj crkvi još i dan-danas svećenici nose gustu bradu što je očiti dokaz gusarstva kao fundamenta kršćanstva. Moram li posebno napominjati kako je i sam Isus nosio poprilično cool bradu (iako je moja bolja).
-Tlocrt gotičke katedrale podsjeća (iako prteno) na brod.
-Rimokatolički vjerski poglavar – papa, nosi kapu koja podsjeća na gusarske kapetanske šešire, a simbol Vatikana su dva prekrižena ključa između kojih se nalazi navedena kapa – što je iskrivljena inačica kostiju i lubanje klasičnog Jolly Rogera.
-Tzv. aureole koje se često pojavljuju na svetim slikama zapravo su umjetničko sredstvo starih majstora za prikazivanje boli u glavi karakteristične za tzv. mamurluk – koji je pratio Isusa u svim njegovim avanturama. Usput budi rečeno, Kapetan nikada nije mamuran – nazovimo to Božjim darom.
-Pažljivim iščitavanjem Novog zavjeta, inteligentniji pojedinci primijetit će često korištenje gusarskog izraza 'arrr!' (zamaskiranog u mnoge druge riječi) koji je nepobitan dokaz gusarskog autorstva svih službenih tekstova o Isusu.


Mnogi su prikazi Isusa povijesna izmišljotina


Zanimljivosti (Ovo sigurno niste znali!):
Isus je posjedovao papigu koju je nazvao Luj 14. Slabo je poznata činjenica (i jedna od najvećih slučajnosti u povijesti) da je jedan francuski monarh nosio to isto ime.
Svaki utorak, petak, nedjelju i većinu ostatka tjedna Isus je bio mrtav pijan u lokalnom pubu.
Poznati i često citirani Isusov etički zahtjev: 'Ne čini drugima ono što ne želiš da oni tebi čini', zapravo je okrnjena varijanta stvarnih Isusovih riječi: 'Ne čini drugima ono što ne želiš da oni tebi čini sve ukoliko trenutno nisi naoružan. Ako jesi – radi što te volja.' (Isus je bio pomalo slabić, ali cool osoba)





Fudge!



<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.


The Larchers (PTM) Logo