Što (Koji kurac - op.a.) mi je činiti?


Otkada je počelo žvakati duhan i piti morsku vodu, moje čeljade nije isto.



Najčitanije
• Što učiniti ako vaše dijete odbija pohađati nastavu i uzimati inzulin, a mnogo psuje i zakopava blago u vrtu?
• Intimno: Otkako je moj sin počeo nositi kuku umjesto ruke, neodoljivo me privlači (jebem se u usta)
• Istinita priča: Moja je mala Sanja pojela svog malog bracu u kolijevci i natjerala susjede da hodaju po dasci
• Cool Urbani Kviz: Da li je 'Arrr!' novi 'Odjebi!'?
• U potrazi za vlastitim piratskim identitetom (kako i gdje kupiti kvalitetan mahagonij za nogu)
• Kolumna: Moj život smrdi po ribi


Piratska sloboda podrazumijeva mogućnost potpunog i neumjesnog izražavanja osobnih piratskih potencijala. Uključuje neumjereno pljačkanje, bezrazložno ubijanje, pokazivanje guzice u javnosti, plovidbu otvorenim morem te seks sa sumnjivim ženama u luci. Isključuje sve vrste nametanja autoriteta, zakonske prisile, sputavanja individualnosti, eksploatacije od prkna naviše i mučenja kombinacijom struje & vode bilo kada i u bilo kojoj situaciji. Niti jedno pravo ne bi trebalo biti zagarantirano gusarima, osim prava na oduzimanje prava drugima.
Deklaracija o piratskim pravima (Zagreb, evo jučer na GSS-u)


Budi angažiran - Gusarstvom protiv tolerancije


Što se događa meni? A što mom djetetu?

Događa se to da otkrivate nešto vrlo bitno o tome kakvo čudovište ste odgajali, a Vaše dijete Vam je iskreno i bez srama pljunulo u lice priznavši da ne želi pjevati u crkvenom zboru, igrati basket s drugom djecom, u zoru hraniti svinje i piti lijekove za shizofreniju, već čezne za ubijanjem nedužnih ljudi, plovidbom ukrug i šarenim životinjama koje mogu ponavljati naučene besmislice. To može biti bolno iskustvo za roditelja, ili može postati posljednje iskustvo. Ovisi o Vama, Vašem stavu o besciljnoj plovidbi i tome koliko će te dugo ostati živi zaključani u potpalublju.

Neki su roditelji puni predrasuda i oružja zaostalog iz rata, i to u daleko većoj mjeri od njihove djece, što može dovesti do eskalacija nasilja koje nerijetko završavaju s krvlju i dijelovima mozga na obiteljskim fotografijama i nedjeljnoj piletini.
Na ovim web-stranicama upoznat ćete se s procesom prihvaćanja i što možete očekivati u trenutku kada vas dijete baci u lance i neartikuliranim glasanjem naredi da veslate, pojedete spolnu bolest ili oderete živog čovjeka britvom.


Zašto mi je dijete to moralo reći? Zašto mi drži sablju uperenu u čelo? Što znači 'Arrr!'

Vaše dijete želi biti iskreno prema Vama! Pokušavati glumiti da je on ili ona nešto što nije – prosječan čovjek bez muda kao Vi - teško je breme koje se nosi s mnogo osjećaja neuračunljivog bijesa, psihotičnog ludila i krvave pjene na očima. Pokušavali ste naučiti svoje dijete slabićstvu i kukavičluku i sada vam je ono pokazalo da Vas voli dovoljno da Vam prizna tko je uistinu gazda u kući i na koji način želi živjeti život, čak i s rizikom da mu odbijete kupiti brod i da vas ono s ljubavlju blaženo zakolje u snu. Priznavši Vam da je gusar ili pirat, Vaše dijete skinulo je tu tešku džanu ludila i jezičnih ograničenosti svega što nije 'arrr' sa svojih društvenim konformizmom zdrobljenih jaja. Morate shvatiti koliko je to veliko olakšanje kada ne morate u vrtu svake nedjelje zakopavati ukradeno blago, mrtvog susjeda ili otkinute otpadne dijelove vlastitog tijela.

Kao roditelj, nedvojbeno mnogo cijenite slabost i nemogućnost odupiranja autoritetu kod svog djeteta. Sama činjenica da Vam se dijete povjerilo pokazatelj je toga da su ste gadno najebali. Prvo idete Vi, a potom ostatak svijeta… Pobijte konje, utopite slabiju djecu i bježite u planine!


Vašem sinu došlo vrijeme da se ženi, a on u gusare. Možete biti sretni jer su mu sve luke svijeta širom otvorene!


Jesam li ja kriv / krivo?

Pitate ste jeste li u nečemu pogriješili? Što ste to skrivili? Zašto vam se to događa?

Nemojte osjećati krivnju! Niste učinili ništa krivo. Vi ste jednostavno nepopravljiva pička i slabić, a Vaše će gusarsko dijete postati divna, savršeno poremećena odrasla osoba za razliku od Vas, s mnogo više muda i crne dlake na prsima. Ipak, vaše gusarsko, piratsko, transmornarsko ili granično manijakalno dijete nije takvo zbog nečega što vi jeste ili niste učinili.

Kako znanost sve više napreduje u pogledu otkrivanja uzroka gusarstva i piratstva, sve je jasnije da se one javljaju u veoma ranoj dobi. Većina gusarska i pirata reći će vam da su u vrlo ranoj dobi shvaćali da su "drukčiji", "seksipilniji", "jebeno nepismeniji", "više arrr" i "skloniji spolnim bolestima" od ostale djece, a ponekad je to i jedno od najranijih sjećanja.

Prastaro psihološko tumačenje da gusarstvo nastaje zbog propuha ili urokljive sise opovrgnuto je nebrojenim studijama. Objektivna znanost odavna je odbacila tezu da klimatske promjene i papige imaju ikakav utjecaj na gusarsku orijentaciju i izražavanje djeteta.

Najvažniji emocionalni doprinos koji neki roditelj može dati svome djetetu je da ga odmah po rođenju izbaci iz kuće i nahrani ajkulama. Tome i služe ove web-stranice – pomoći Vam da se uplašite svog djeteta na vrijeme i da mu ne date priliku na koju ono vreba.



Tko je naveo moje dijete na to?

Nitko. Vaše dijete je gusar od iznenađujuće rane dobi i nikad nije svjesno odlučilo da bude gusar. Dakle, ono je rođeno zlo i iskvareno do koske baš onako kako to Sotona želi, a Bog u svojoj infinitnoj mudrosti čeznutljivo sniva.

Nemoguće je da itko ikoga "navede" da postane gusar. Razlog tomu je jednostavan – biti gusar ili pirat nije stvar svjesnog izbora!

Zastanite i upitajte se: "Jeste li vi svjesno odlučili da budete normalan, prosječan čovjek – socijalna pička koja se pridržava zakona i jede bijeli kruh? Jeste li vi svjesno odlučili da vas ne privlače stari brodovi, plijesan, miris mora i sirene koje daju za malu paru?" Apsolutamentno, nikada niste.

Možete li izabrati način na koji zarađujete za život? Naravno, ne možete.
Dobro – možete; ali vaše dijete sasvim sigurno ne može. Budući da ono ne može svjesno odlučiti na koju stranu svijeta zaploviti, reći da je sklonost k jedrima ili kormilu zlo ili grijeh može mu biti veoma pogrešno jer ono ne može spriječiti takve osjećaje. To se jednostavno dogodi. S vremenom, takva krivnja, strah i gnjev mogu prouzročiti toliku depresiju i gnjev koja može završiti i odlaskom u cirkus ili gore – upisivanjem naprednog tečaja za pantomimičare. Kao roditelj, morate biti osjetljivi na brze i intenzivne promjene raspoloženja, čest odlazak u školu sa sabljom i povezom preko oka te otkrivanje dijelova raskomadanih susjeda u kuhinjskoj kanti za smeće.


Sjećate li se kako je Vaša ne više tako mala kćerca bila lijepa na maturi? Držite te trenutke u sjećanju jer će ju vrlo vjerojatno brzo uhvatiti i mučki objesiti.


Trebamo li reći široj i užoj porodici? Tatinom ljubavniku? A poštaru?

Vaš čeljade (sin ili ono drugo) im samo to mora priznati osobama oko sebe jer se na taj način povećava djetetovo samopouzdanje. Naravno, čim im kaže, dijete im nasilno oduzeti ponos, nevinost i srebrninu.



Je li gusarstvo nedajbože neprirodno ili kakovi smrtni grijeh?

Gusarstvo, piratstvo i mornarstvo su tri potpuno normalna vida maritimne orijentacije.
U prilog tome idu i mnoga istraživanja koja su pokazala da su gusari i pirati podjednako psihički nezdrave i krajnje bolesne osobe koliko i one mainstream mornarskog usmjerenja. Ako se netko rodi sa psihičkim ili hormonskim poremećajem (tjemeni pupak ili sjeb, mudna grba ili pak mura na savi) ili fizičkim poremećajem (šivine ruke, čmarni polip, svinjsko oko, čarobna bradavica, vulvo-vaginalna šapa, majmunov pogled) takva je osoba u određenoj mjeri nesposobna za život i potrebna joj je pomoć drugih ljudi. Međutim, ako se netko rodi s gusarskom ili piratskom sklonošću, ta osoba nipošto nije nesposobna za život. Valjda…
Sve što imaju gusarske osobe, imaju i normalne - plus dodatnih tonu muda, ogromnu kitu, povez za oko i brod na kojeg se micice pale. Zato se ne može govoriti o genetskom poremećaju (kao kod debila i djece koja ne mogu čitati sasvim dobro), nego o genetskoj predispoziciji (kao npr. za dobru guzicu poput moje, svrab ili gušu). S obzirom da nije bolest, gusarstvo se ne može ni liječiti, a otpočetka devedesetih, gusarske udruge najstrože osuđuju bilo kakav pokušaj mijenjanja nečije gusarske orijentacije kažnjavajući ga otkidanjem noge ispod koljena i progonstvom u Tursku. Mnogi pogrešno vjeruju da je moguće gusarstvo manjine prilagoditi kukavičkom konformizmu većine, no to je jednako apsurdno kao kad bismo pokušali promijeniti kvalitetu muda u općoj populaciji, jer ih većina pripadnika društva nažalost uopće nema.



Je li gusarstvo proizvod suvremene holivudske kinematografije?

Gusarstvo postoji otkako i ljudski rod. Ili barem brodovi, alkohol i oštre stvari. Ta kako bi onda mogla biti proizvod ičega holivudskog?



Je li gusarstvo izbor?

Ne. Gusarsko usmjerenje nije izbor. Danas svjetski državnici i diktatori opravdano smatraju da gusarska orijentacija nije svjestan izbor i da se ne može dobrovoljno promijeniti – čak ni kineskim tehnikama mučenja. Najnovija istraživanja pokazuju da se gusarsko usmjerenje određuje prije ili uoči prvog koitusa na otvorenom moru. Kao i normalne osobe, i gusari i pirati otkrivaju svoju ljubav prema besciljnom lutanju morem u alkoholnom delirijumu. Nisu vrbovani, zavedeni ili naučeni da budu gusari. Jedino što teoretski mogu izabrati je žele li živjeti iskreno prema sebi ili u skladu s pičkastim očekivanjima društva.



Nasljeđuje li se gusarstvo? Da li je ono od sise ili čovjeka? Kojo su dokazi?

Poprilično.

Pogledajmo dokaze:
Ja sam gusar i vrlo je vjerojatno da će i moje dijete biti gusar. Ako ne bude – prebit ću ga nasmrt ili ga jednostavno, onako, ubiti. Onda ću si napraviti novo, bolje dijete. Istu strategiju okušat ću i na njemu. I tako sve dok ne nastane gusar pa kud puklo da puklo.
Zaključak – da, gusarstvo je nasljedno. I bolje mu je…


Oprostite svom djetetu, ali ne i sviscima!


Može li se moje dijete izliječiti od gusarstva? Ima, čujem, neki kineski lijekovi...


Pošto gusarstvo nije nikakva bolest, nema se tu što liječiti. Ne postoji niti jedna teološka dogma, MTV spot ili vic o plavušama koji bi podržao djelotvornost bilo koje takve terapije.

Neki gusari odlaze i raspituju se za pomoć starih kurvi, egzorcista i patuljaka (smiješnih malih ljudi) koji bi im pomogli odreći se gusarstva. Razlog može biti društveni pritisak teškim predmetom, uspješno internalizirana piratofobija, problem u gusarskoj negativnoj socijalizaciji općenito i sl. Slučajevi u kojima su dokazivana izlječenja najčešće su obuhvaćala vješanje pacijenata električnim kablom ili pak neprestano puštanje hitova s Dore.

Neki gusari i pirati zbog pritiska društva izabiru život u kartonskoj kutiji malih dimenzija. Isto tako, mogu potiskivati i poricati svoje gusarstvo, mrzeći i samoga sebe zbog toga. Neki čak mogu odabrati privid normalnog života. Iskustvo pokazuje da u tom slučaju dolazi do neispunjenja u najboljem, odnosno korištenja kondoma u najgorem slučaju.


Zaključak - Da li je gusarstvo društveno opravdano?


Nije. I upravo stoga se moramo boriti za to da nikada i ne bude. Pravim oružjem naravno, a ne nekakvim pičkastim letcima i prosvjedima i štajaznam kakvim Pizdarijama.
Arrr!




Zaključak: GUSARSTVO JE ZAKON - SLIJEDI GA!






Pop-up pirate

Arrring in the rain!