FOL_Lion

Ono što slijedi iscrpan je opis događaja koji su uslijedili tog kobnog četvrtka, dne 20.04.2006., oko 2 sata popodne.
Tada je, naime, objavljen rat najmanjoj državi na svijetu – Japanu, šezdeset (slovima 60-t) godina nakon njihovog podmuklog napada na Havaje (koje još nismo osvojili, ali ih s potpunim pravom smatramo svojim vlasništvom).



Kratki pregled japanske povijesti:

0. AD
Japan još ne postoji, hvala Bogu. Da postoji, bio bi fašistička mala zemlja.

1000. AD
Japan je fašistička, mala i zaostala zemlja koja bogastvo crpi iz kineza, jeftinih patika i nindža. Nindže su podmukla i bezobrazno zla sotonistička kasta koja želi pokoriti svijet i njemu susjednu Kinu. Nije im strano nošenje crne odjeće po cijelom tijelu (sasvim golom!!!) i šminkaranje, a u pauzama između ratovanja snimaju akcijske filmove koji će uskoro postati popularni na Zapadu zahvaljujući Bore Lee-u.

1200. AD
Japan je fašistička mala zemlja feudalnog uređenja. Nindže se sada zovu samuraji. Oni i dalje snimaju akcione filmove, ali ih odbijaju prodavati Amerikancima jer Amerika još nije otkrivena. Krajnje bezobrazno od njih (i od Amerikanaca i Japanaca).

1400. AD
Japan je, nimalo čudno, još uvijek fašistička mala zemlja. Amerika još uvijek nije otkrivena, ali u Europi je prilično kul s kugom i ostalim smrtonosnim pizdarijama. Ljudi umiru. Papa Ivan Pavao II!
Hrvati su već najmanje 3000 godina na tlu današnje Hrvatske.
Hrvati su došli iz Irana gdje su bili istočno predziđe kršćanstva.
Hrvati su jači od Srba.

1900. AD
Japan je fašistička mala zemlja. Amerika je već odavno otkrivena. Nindže odlaze u Ameriku kao ilegalni doseljenici. Oduzimaju Malu Italiju Sicilijancima što je česta tematika filmova Jackie Chan-a. On nije Japanac, ali mene je uspio prevariti.

1937. AD
Japan je ultra-fašistička militantna mala zemlja. Nindže su osvojili pola Kine, plaze po Pacifiku. Amerikanci su suzdržane pičke Fuck Yeah! Začudo, jedan američki scijentolog postaje posljednji samuraj nekih sto godina prije. Blago njemu, svaka vrsta mu davala djecu da mu davala pičke. Amin.


1940. AD
Japan je ultra-fašistička militantna mala zemlja s ekspanzionističkim tendencijama. Zamisli čuda...

1941. AD
Japan je ultra-fašistička militantna mala zemlja s ekspanzionističkim tendencijama imperijalističkog karaktera. Usto su i politeisti, božemeoprosti i marije djevice od kamen... kamenitog puta!!!
U Kini jedu pse, a Japanci napadaju Pearl Harbour i tu su se gadno zajebali – za 60-tak godina čeka ih neugodno iznenađenje.

1983. AD
Rađa se Kapetan i mnoogo je ljut.
PS: Japan je i dalje fašistička mala zemlja, Novi Zeland ima šume, a Jamajka uzgaja pume.

2006. AD
Kapetan objavljuje rat Japanu*.




Kineski zid – najveći kulturni spomenik Japana




*...fašističkoj maloj zemlji na kraju svijeta


Kako se sve to dogodilo, ukratko.

Grupica mladih japanskih retro-fašista (Mieko, Hatzo, Hakuri -to nije onaj iz Kill Bill-a - i onaj visoki) posjetila je Oslobođeni Zagreb prošloga tjedna sa zadaćom snimanja špijunskog dokumentarca o genetski najpoželjnijim Hrvatima. Ne znajući da zapravo razgovaraju s Irancima, intervjuirali su nekolicinu hrvatskih mladića i djevojaka. Među njima se našao (nimalo slučajno takoreći) i jedan (the) gusar – kapetan Blackadder, glavom, skrotumom i veoma seksi bradom. Ne zaboravimo Guzicu!

Saznavši (iz njihovih fašističkih malih usta) da će dokumentarac gledati preko 10 milja (brojkama – mnoooogo) Japanaca, odlučno sam im objavio rat do istrebljenja (i šire) putem električne kamere. Prijeteći sam im objasnio kako izučavam njihovu povijest, kulturu i jezik samo da bih stečeno znanje mogao efikasno iskoristiti protiv njih. Oni su se na to vedro nasmijali i rekli mi arigato, što je zasigurno jedna od onih njihovih haiku psovki o kojima govori i sam Aristotel i Grci. Baš mi je drago. Gledao sam jedan film gdje Japanci muče Davida Bowie-ja i totalno sam popizdio. Šta im je on skrivio? U Kini još dandanas jedu pse. Ali one omanje – vestiće. Ne jedu Japance – to je religijski tabu. U Turskoj jedu noge.

btw: Nadam se da će Karlovačka pivovara financirati naše osvajanje Japana pošto su im toliko očito marketinški zanimljivi. Bolje im je da pristanu or else...

Karloo-vatsko

U zemlji izlazećeg sunca posljednje sunce je upravo izašlo (što je, uračunamo li vremensku razliku, njima tek za mjesec dana). Haharr! Dočekat ćemo ih nespremne, u njihovim minijaturnim krevetima i onim pederskim bonzai vrtovima!
Arrgh! Na istok, posado! Na istok!

Always to the East...


Cpt. A. Blackadder

Zlatan prsten – Tanki brčići