14

srijeda

travanj

2021

Prijedlozi za izmjenu Kaznenog zakona s obrazloženjem by Lagana

Prijedlog prvi:
Iz Kaznenog zakona brisati pojam i riječ ubojica osim u slučajevima ako osoba nije bila poznata u sustavu socijalne skrbi.
Neposredno prije nego što su ubili nekog, ti ubojice još nisu bili ubojice nego osobe pod nadzorom Centra za socijalnu skrb.
Kad takva osoba koja je nadzirana ubije nekoga, ne treba ni na sud ni u zatvor, što nije u skladu sa suvremenim civilizacijskim dosezima. Osoba koja je počinila ubojstvo nije imala saznanja da bi ga mogla počiniti, ali je takva saznanja temeljem svojeg stručnog znanja, imala osoba koja ju je nadzirala. Dakle, stručna osoba koje je mogla predvidjeti kazneno djelo je o ovom slučaju djelatnik CZSS.
Osoba koja je vršila nadzor bila je dužna spriječiti kazneno djelo, a ukoliko to nije učinila, treba biti procesuirana prema Kaznenom zakonu. Jer je krivac.

Prijedlog drugi:
Briše se karakterizacija kaznenog djela: umrćivanje trovanjem i ubojstvo u pokušaju te dovođenje u opasnost života djeteta nebrigom i nehatom. Roditelji, koje se prema ranijoj praksi neopravdano optuživalo za teški nemar i ubojstvo u pokušaju ili ubojstvo iz nehata, ne trebaju biti procesuirani, kažnjeni, ne smiju se proglašavati krivcima.
Kažnjeni trebaju biti oni koji im to dijete oduzmu da bi ih spriječili daljnje trovanje. Roditelj je lišen svake odgovornosti ako izjavi da je dijete svojevoljno i iz znatiželje uzelo otrov i to samo trećinu tabletice. To što je roditelj učinio djetetu dosptunu samo trećinu tabletice, iako je trećina tabletice primjerena doza za trovanje djeteta s obzirom na njegovu tjelesnu masu, treba se uzeti kao olakotna okolnost jer su roditelji mogli ostaviti i cijelu tabletu koja bi brže i djelotvornije otrovala dijete a to nisu učinili. Iz ljubavi prema djetetu i brige za njegovu dobobit.
Nakon dovođenja u opasnost djetetovog života, s obzirom na činjenicu da je dijete živo, roditelji se mogu i dalje brinuti za dijete kako bi ostvarivali pravo na dječji dodatak. Nije poželjno da se zaposle. Grupe poštenih i dobrih građanki i građana koji pomažu skupit će novce da mladi roditelji mogu živjeti u životnim uvjetima dostojnim čovjeka. Baka, koja je nesretnim slučajem odgojila narkomane koji su uz poklonjenu ocjenu na popravnom ispitu završili osnovnu školu, od prikupljenih sredstava koje dobročinitelji uplaćuju na njezin račun može renovirati stan, platiti račune za režije i za umjetne nokte, te priskrbiti potrebne namirnice i dodatke prehrani u obliku tabletica koje mladim roditeljima (ponekad i baki) pomažu za podizanje raspoloženja i lakše podnošenje krize izazvane epidemijom COVID-19, uz obavezu sklanjanja na više police kako ne bi više bile dostupne djetetu jer je sada bolje informirana, sad zna da te tabletice za djecu mogu biti smrtonosne. Iako se govori da te tabletice oštete mozak, to ne uzimamo u obzir je je poznato da su to laži farmaceutske industrije i majnstrima.


Primjer treći
Kleveta više nije kazneno djelo. Ako netko nekog želi zbaciti s pozicije, oteti mu ženu ili muža, posao, stan, sad je taj postupak značajno pojednostavljen: dovoljno je da se javno iznese optužba. Sadržaj optužbe je irelevantan te se dozvoljava potpuna sloboda autora. Nije potrebno obznanjivati obrazloženja, upuštati se u zamorne dokazne postupke, optužbe temeljiti na zakonima tj. na povredama istih. Navedene radnje su nepotrebne iz razloga što usporavaju proces. Temeljno ljudsko pravo slobodnog izražavanja u temelju je ove pozitivne zakonske promjene. Svatko ima legitimno pravo izraziti svoje misli, viđenja, ideje bez zastarjele i nepotrebne potrebe dokazivanja i argumentiranja.
Ljudi koji čujuoptužbu, prema svojem nahođenju imaju pravo izražavati svoje slaganje. Ukoliko nije moguće izjašnjavanje glasovanje, slaganje se može izražavati glasanjem ili radnjama kao što je tradicijsko pljuvanje, udaranje nogom, te bacanje kamenja na osobu koja je optužena. Ukoliko postoje osobe koje žele izraziti svoje neslaganje s optužbom te žele pružiti potporu optuženoj osobi, ne preporučuje se javno iznošenje takvih misli jer u tom slučaju dijele sudbinu s optuženom osobom

Prijedlog četvrti, najvažniji
Radi sprječavanja počinjenja djela na štetu djeteta, djelatnici Centra za socijalnu skrb koji vrše nadzor u obiteljima ili nad osobama, dužni su svake godine obnoviti licencu Stručnjaka-specijaliste za predusretanje kaznenih djela.
Djelatnost osposobljavanja u nadležnosti je obrta ili pojedinačknih etabliranih stručnjaka koji su upisani u registar osoba s posebnim sposobnostima. Odabrani etablirani vidovnjaci, nakon sklapanja ugovora kroz postupak javne nabave, dužni su dva puta godišnje održavati vikend-edukacije koje su socijalni radnici dužni pohađati u sklopu svoje radne obaveze permanentnog stručnog usavršavanja.
Osposobljeni i licencirani socijalni radnik dužan je prema rasporedu smjenskog rada biti priključen na telepatsku mrežu.
Kad zaprimi TP (telepatsku) informaciju da se u štićenikovom mozgu pojavila riječ "ubojstvo, ubiti" ili pak slikopis radnji koje impliciranju da postoji namjera nasilnog čina, isto treba prijaviti Policiji putem obrasca UB-1 i to u roku ne dužem od 5 minuta.
Policija je dužna postupiti po navedenoj prijavi koristeći službeni uređaj TELEPORT2021, te u roku ne dužem od 3 minute lišiti slobode mogućeg ubojicu i tako spriječiti istoga da počini kazneno djelo.
Ukoliko bi se kazneno djelo ipak dogodilo, Socijalni radnici i djelatnici policije snose posljedice sukladno odredbama koje će na dan počinjenja kaznenog djela biti na snazi tj koje će propisati dežurni novinar, bloger ili kolumnist koji u tom času bude nazočan u eteru.

Navedenim izmjenama i dopunama osigurava se sigurnost i emocionalni mir građana a naročito građanki, koje se ovime oslobađaju obaveze i dužnosti javne borbe za demokratizaciju našeg društva i promicanje pravne države.
Grr

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.