29

srijeda

travanj

2020

Priručnik za nesanicu

Nesanica je novo poglavlje u životu Lagane. Upravo se s njim pomirila pa ga obznanjuje.
Objavljuje priručnik za nesanicu, velikodušno dijeleći svoje spoznaje drugim blogerima, tako da i drugi blogeri mogu dospjeti u ovo uzvišeno stanje svijesti. Nesanice.
Nesanica, to je stanje kad se ne spava. U 3.45. A osoba se ne osjeća pospano, ne pokazuje nikakve znakove pospanosti kao što je zijevanje i trljanje očiju Ne osjeća se umorno, i baš se osjeća orno, mogla bi usisavati, peglati, čistiti, mogla bi svašta, samo da nije tih susjeda. Nesanica je odlično pomoćno sredstvo kad osoba mora u 8.00 biti na sastanku. Namontirana, ispeglana, uglancana. Koncentrirana. Britkog uma i riječi.
Kako izazvati nesanicu:
Dobro je na večer razgovarati telefonom o neugodnim i važnim temama s važnim osobama.Poslije možete o toj temi razmišljati baš u onoj fazi kad biste mogli zaspati.
Moguće je i spontano rekapituliranje dana, pa vam uleti slika neke npr. ograde koja je montirana bez lbele, pa ta sličica, kolikogod munjevito da zabljesne i nestane iz uma proizvede navalu ljutnje koja podbode kao šilom u guzicu i strelovito vas podigne u sjedeći položaj. Tada garantirano nećete zaspati. Možete vi sebe uvjeravati da to što je ograda montirana bez libele uopće nije važno, neće vam upaliti. Počet ćete vrtit filmiće s različitim scenarijima u kojem ćete vi biti glavni lik a taj i taj drugi glavni lik, kojem ćete na različite načine objašnjavati razloge zbog kojih ova ograda ne bi smjela biti ovako montirana te predviđati sve buduće smicalice koje će taj i taj izvesti da se osveti za to što ste ga naveli da ogradu razmontira i ponovo montira , koristeći vaservagu.
Drugi način je da vam doleti drugačija misao, ne tako nabijena i strelovita nego malo mekša, malo sporija, kao vjetrić dodirne obraz, kao milovanje nježne ruke, kao dodir mekog lica. Kad shvatite da bi bilo bolje da ste je u nasgtanku otjerali, već će biti kasno. Već će se misao o nježnom dodiru ljudske duše provući skrivenim putem od glave do srca i razotkriti prazninu koja je tamo već predugo neispunjena, toliko dugo da je postala ispunjena prazninom,
Treći način je da čitate knjigu s namjerom da lakše zaspete pa vas riječi i snaga umjetnosti ispuni snagom koja vam u pola noći uopće nije potrebna da zaspete, ali je odlična da nastavite čitati. Do pet. U pet je stvarno dosta.
(baterija mi se istrošila, moram prekinuti pisanje, nastavak uputa za nesanicu slijedi, ne brinite....)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.