Kutak za žene

četvrtak, 06.08.2009.

Kad niste jedno za drugo

Već neko vrijeme osjećate se nesigurno, nezadovoljni ste jer on nije napravio nešto što se očekuje od osobe koju volite, ili nije zvao nekoliko dana. Pokušavali ste razgovarati, ali on negira bilo kakav problem, izvlači se preopterećenošću. Pitate se je li to trenutačni problem ili vam je veza krizi.

Činjenica je da ne funkcioniramo svi na istoj emocionalnoj razini. Iako si možda mislite kako je vaš partner loša osoba koja vas namjerno čini nesretnom, lako je moguće da on jednostavno nije osoba koja vas ne voli onako, kako biste vi željeli i s njim ne možete ostvariti vezu kakva vam je potrebna.

Ako nekog volite, brinete o njemu, želite ga čuti, sudjelovati u njegovom životu, isto očekujete i od njega. No, početna zaljubljenost je prošla, 10 - 20 telefonskih razgovora i još toliko poruka, smanjilo se na 1 - 2 razgovora i pokoju porukicu, da bi sada isčekivali pozive i nosili telefon čak u zahod.

Po logici kad on ne zove, vi zovete, no onda izračunate da ste zvali 10 puta, a on nijednom. Kada pitate u čemu je problem, on je u žurbi. Govorite mu da vas zanemaruje, da ne razgovarate dovoljno, a on odgovara da komplicirate.

Što više pokušavate vratiti voljenog u vezu, to se on jače opire. Na neki ga način čak i gušite, jer nije ugodno čovjeku čuti ispitivački glas i prozivanje, a on ne shvaća da vama treba samo malo razgovora i ljubavi.

Pokušavate sa savjetima prijateljica, savjetima iz knjiga, negativne misli se gomilaju i sve ste više ljuti na njega. Pokušavali ste biti cool, pustiti ga da shvati kako mu falite, i kako je to završilo? Čučali ste doma ili se niste odvajali od mobitela, a on je baš super proveo vikend s frendovima.

Odavno je poznato, da sa sve većom željom da se nešto učini u vezi koja sve lošije funkcionira, suprotna strana će se još više udaljavati. Na sve veći pritisak on će biti sve dalje u toj vezi. Ne možete ništa učiniti da se vaš voljeni promijeni. On sam mora željeti promjene tj. shvatiti da postoji problem koji treba riješiti.

Jednostavno, prihvatite da ni vi, ni on, niste u krivu, već da su vam emocionalne potrebe različite. Pokušajte razgovarati, jer jedino se razgovorom nešto može riješiti. Recite što vas smeta i kako vas to čini nesretnom, recite da ga i dalje volite, ali ne želite biti nesretni u toj vezi. Svatko ima pravo živjeti kako želi i biti zadovoljan u emotivnoj vezi s osobom koja ga voli takvog kakav je. Ako je on hladan tip, nedokučiv, emocionalno potpuno zatvoren i odbija bilo kakve razgovore o toj temi, znajte da je vrijeme da u životu nešto promijenite.


06.08.2009. u 18:35 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2009 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Opis bloga

Blog za frendice.