kulerica

& svakodnevna spika

srijeda, 24.05.2006.

Papiri za vječnost

Najprije besramno hvaljenje vas i sebe same.

Pogled na ekran priče pokazuje da su na njima uspješno sudjelovali mnogi blogeri, pa tako i moja malenkost. Prije dvije godine poslah dvije priče i obje su bile objavljene, a ove godine jednu, koja je također objavljena. Čestitam i vama i sebi, odnosno svima čije su umotvorine ušle u sto odabranih, jer konkurencija veća od soma i pol priča i nije mala. party A i lijepo je vidjeti da blogeri zaista znaju pisati, nije li? cool


A sad post.

Kako uspješno utući, zatući i pretući vrijeme u rodilištu dok vaša prekrasna beba spava? Pa naravno, čitate nešto iz kategorije laganini i bezmozgovno kako ne biste preopteretili svoju lijepu malu glavicu. I tako, uzmete u ruke časopis u kojem naiđete na popis najpoželjnijih austrijskih neženja. Najpoželjnijih u značenju najbogatiji, naravno, što vas dovodi do zaključka broj jedan: bilo legalno bilo ilegalno, žene od muškarca isključivo žele izmusti lovu. Neke to čine na uglovima ulica sumnjivih kvartova, neke svoje žrtve love u predvorjima finih hotela, a neke se za svoje sponzore bome udaju. Zaključak broj dva: nije bitno jeste li dobar, lijep, pametan, duhovit, zabavan ili štoveć, bitno je koliko su vam teški bankovni računi, a nećemo odbaciti ni nekretninu, pogotovo ako je na atraktivnim lokacijama. I zaključak broj tri: iako nije zanemariv broj financijski neuspješnih muškaraca koji se pricupnu bogatim tetama te se ožene za njih, o njima se u medijima rijetko kad priča, jerbo su žene te koje bi trebale uživati u ulozi uzdržavanih osoba.

Kao kuc-kuc-u-drvo sretno udana žena taj popis čitam iz zezancije, ali i ozbiljno proučavajući navedene načine na koji su se dotična gospoda uspjela obogatiti u namjeri da ih što inspirativnijim glasom prepričam mužiću. I tak, većina je svoj imetak naslijedila, neki su ga uspjeli i višestruko povećati, neki su self-made poslovnjaci, ima nešto malo sportaša koji su najveću lovu uglavnom namakli snimajući reklame za sve i svašta i to je manje-više to. Međutim, ono što me u spomenutom popisu zabezeknulo jest činjenica da na njemu nisu samo klasični soleri, nego i likovi u dugogodišnjim vezama, oni koji žive sa svojim odabranicama, pa čak i oni koji u svojim dugogodišnjim nevjenčanim brakovima imaju djecu!

Znači, poruka autorice članka jest da muškarci s vjenčanim prstenom nisu legitimna lovina bez obzira na svoju financijsku težinu, dok je na one druge otvorena sezona lova. Na kraju opisa svakog od njih čak i lijepo piše što rade u slobodno vrijeme i gdje ih možete sresti, valjda kako biste lakše odlučile zanima li vas tip koji se muva po šumama i bavi trendovskim nordijskim hodanjem ili vam je draži zavodnih iz zadimljenih birceva. Kad proučite sve što je važno znati o svojoj lovini od vas se očekuje da se preoblikujete u njegov omiljeni tip žene i bacite se na posao. Da, da, posao. Pa nije valjda ugovaranje dugogodišnjeg, često i životnog posla vrijednog nekoliko milijuna eura nešto drugo nego posao?

No dobro, pustimo profesionalne sponzoruše na stranu i bacimo se na frajere. Pitam se kaj je dovraga došlo dvostrukom ocu koji sa svojom odabranicom živi već petnaestak godina da se upiše na spomenuti popis. Ego? Glad za prostorom u medijima? Javni oglas za mjesto ljubavnice? I kako je pojavljivanje u spomenutom časopisu objasnio svojoj nevjenčanoj ženi? Draga, znaš da te volim i iako živimo zajedno, dijelimo kuću, djecu, financije i svakodnevicu, ja se i dalje smatram samcem, a budući da imam love objektivno sam poželjan, pa ću kao takav istupiti u javnosti. Ako imaš nešto protiv molim te da me ne gnjaviš svojim rospijanjem, nego se javi mom odvjetniku da ti ugovorimo otpremninu, našto dotična zatrepće okicama i krotko prozbori, uz nježan smiješak: naravno da nemam ništa protiv, najdraži moj, samo ti mene financiraj kao i do sad i slikaj se di god hoćeš. A kad se javim tvom odvjetniku moći ćeš se i ti slikati.

Zgodan scenarij, zar ne? rofl smokin

24.05.2006. u 00:09 • 43 KomentaraPrint#

subota, 13.05.2006.

Lejdiz spešl

U crnom mraku socijalizma slavili smo Dan žena. Već vrapci na granama pjevaju o tome kako su žene i njihova prava bile u svakom smislu ignorirane ne samo 364 dana u godini, nego čak i tog jednog, kakti njihovog dana, kad su se uglavnom muške glavešine obžderavale i oblokavale na račun ravnopravnosti između spolova dok su ih posluživale umorne konobarice u borosanama, a tek su se poneke sretnice uspjele ugurati u sindikalni autobus i obaviti mitski shopping u Trstu.

A onda nam je svima skupa svanulo i iz crnog mraka mrskog nam društvenog uređenja preko noći smo se preselili u cik kapitalističke zore koja nam je donijela novi dan i brojne američke i ine praznike koje kakti preziremo, ali ih pobožno štujemo i tim povodom kupujemo, kupujemo, kupujemo. Nedobog da svojoj boljoj polovici ne poklonite nešto za Valentinovo i ne izvedete ju na finu večeru. Čak i ženski primjerci koji se furaju na ja-sve-to-prezirem vrstu otkačenosti više ili manje potajno očekuju crvenu ružu i koju sladunjavu riječ, ako ne i neki konkretniji poklončić. Dječica početkom godine, obično u veljači, idu u maškare, no već je postalo nezamislivo da ritualno obilaženje susjedstva u potrazi za čokoladama i sitnišem ne obave i tijekom jeseni, na Halloween, kad svaki klub koji drži do sebe organizira darkerske tulume na koje vas neće ni pripustit' ako ne glumite grofa Drakulu ili barem neku od njegovih ispijenih i blijedih žrtava. Jednog ćete dana u ožujku primijetiti da su mnogi u zelenom. Zelenim hlačama, puloverima ili jaknama daju svekolikoj javnosti do znanja da su štovatelji svetog Patrika. Tim se povodom i obliju u lokalnom pubu ili barem krčmetini, ovisno o tome koja vrsta ugostiteljskog establishmenta u njihovom gradu postoji te koliko im je dubok novčanik.

Sutra imamo čast proslaviti još jedan u nizu novokomponiranih blagdana, ni više ni manje nego Majčin dan, nakon što smo uz otmjeno prešućivanje preskočili Dan žena kojeg nepravedno povezujemo uz donedavni nam mrak. Naravno, kao i u slučaju Valentinova i sličnih prigoda koje je svima neugodnjak ne obilježiti kako ne bi ostavili dojam da im nije stalo, i povodom sutrašnjeg će praznika trgovci zadovoljno trljati dlanovima. Prethodnih su se tjedana prodavale najrazličitije gluposti s predznakom razveselite svoju mamu. Gledajući izloge reklo bi se da mame po defaultu vole kozmetiku i parfeme, čokolade pakirane u ružičasto, obleku, obuću i pripadajući aksesoar. Naravno, prosječna će mama otkačiti od oduševljenja uvaljate li joj buket cvijeća ili možda lončanicu.

Predvidljivo, zar ne? Međutim, i trgovci raznim drugim stvarima dosjetili su se jadu i proizvode naizgled nespojive s Majčinim danom pokušali uvaljat' naivnoj publici debljeg novčanika. Kao novopečena dvostruka neispavana mama jedino štivo koje moja iscrpljena koncentracija može podnijeti prospekti su koje nam razne trgovine uredno ubacuju u kastlić te sam tim povodom prelistala ponudu jednog poznatog austrijskog lanca trgovina tehničkom robom. Pod nazivom Ladies Special muževima i djeci nude posebne proizvode koji će sigurno razveseliti njihove supruge i majke - nemojmo, naime, zaboraviti da su uglavnom muževi ti koji u ime svoje malodobne dječice kupuju mamama poklone.

Dakle, majke će se oduševiti dobe li aparat za kavu. Tako se barem čini, jerbo aparata za kavu u prospektu ima najviše. Od onih malih jeftinjaka do velikih svemirskih koji izgledaju kao oprema nekog boljeg kafića. Zanimljivo je da ih možete kupovati i na rate - sedamdeset eura pljunete odmah, a desetak eura mjesečno tijekom idućih 36 mjeseci. Ne znam računa li se taj aparat stoga kao trogodišnji poklon, pa ste iduće dvije godine mirni ili se i idućih godina morate odvojit' od neke love za buduće poklone. Aparati za kavu govore nam dvije stvari: majke su ili dokone kućanice koje cijele dane ispijaju kave, a toliko su lijene da im se čak ne da skuhati ih pa trebaju aparat ili su pak kronično neispavane i premorene i bez umjetnih stimulansa ne uspijevaju ostati budnima.

Osim silnih aparata za kavu nudi se i jedan digitalni tlakomjer. Pa naravno, svakom normalnom od kave naraste tlak, treba ga obavezno provjerit'. Bez obzira na to piju li mame kavu iz dokonosti ili kao sredstvo za doping, tlak se diže, a sigurna sam da dizanje tlaka nema nikakve veze s dobrim i pažljivim ukućanima.

Ako vaša mama već ima aparat za kavu i tlakomjer, svakako joj kupite fen, s fenom ne možete promašiti. Fen uvijek dobro dođe, barem vam tako sugeriraju prospekti. Čujte, budući da rijetko koja žena oćelavi, fen je cjeloživotna investicija praktične prirode. Fen je siguran poklon, a i osigurat ćete da žena ima dobru frizuru i bude vam lijepa. Tako da zapravo, poklanjajući joj fen, dajete poklon sebi - pogled na ugodnoizgledajuću glavu vaše životne družice.

Dlake su, ako je vjerovati trgovcima, iduća opsesija svake poštene žene. Naime, ružičasti aparati za depilaciju protežu se preko čak dvije strane prospekata. Da, zaista, hobi svake žene koja se voli nazivati normalnom jest da se nakon napornog dana zaključa u kupaonicu i sadomazohistički čupa sve svoje dlake osim obrva i kose (njih pak opsesivno njeguje). Bez čupanja dlačica ona nije potpuna osoba. Kakvo čitanje, kakve knjige, kakvi izlasci, kakvi provodi. Depilacija je ono što se traži. I to ne bilo kakva depilacija - fuj odlasci u kozmetičke salone, fuj bezbolno lasersko uklanjanje dlačica; aparatići koji rade tk-tk-tk zvukove dok jednu po jednu izvlače iz vaše kože ono su čemu težimo. Jerbo su žene poznati mazohisti, to je stara činjenica. A i bitno je da svojoj okolini budu lijepe, zar ne?

U to ime nude vam i aparate za kovrčanje ili ravnanje kose. Jer, naravno, nezadovoljstvo vlastitim izgledom životna je zadaća svake gorespomenute normalne žene. Zato ravnokose kovrčaju, a kovrčave ravnaju svoju kosu. A osim niza spravica za uljepšavanje, možete kupiti i jednu od dvije ponuđene električne četkice za zube. Omjer ljepote i higijene nepravedno je velik u korist ljepote, valjda kao i u takozvanom stvarnom životu.

Da ne duljim, nadam se da svojoj djevojci, ženi ili majci nećete pokloniti neku bezvezariju poput dvodnevnog boravka u wellness-hotelu. Njezino će raspoloženje sigurno podići pažljivo odabran poklon, recimo, pegla zapakirana uz bocu finog vina koje ćete slistiti uz ručak kojeg vam je pripremala barem dva-tri sata. U loncima koje ste joj poklonili prošle godine.

Oznake: Majčin dan

13.05.2006. u 21:42 • 34 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>




< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Opis bloga


Brojim vas...

hit counter

od ljeta 2010.!


NOVO!
Pratite me na fejsu!

Kulerica na FB-u. Klik... Lajk!


Linkovi


Sezonski adventski kutak

Advent u Beču, prvi dio
Advent u Beču, drugi dio
Advent u Beču, treći dio
Advent u Beču, četvrti dio
Advent u Beču, peti dio
Advent u Beču, šesti dio
Advent u Beču, sedmi dio



Pišite mi na
kulerica@hotmail.com



VAŽNO
U ovaj je blog uloženo previše slobodnog vremena, truda i volje da bi služio kao platforma za besplatne oglase. Komentari koji sadrže linkove na druge web stranice ili bilo koji drugi oblik reklame bit će bez iznimke brisani.

Želite li na mom blogu objaviti oglas ili reklamu, javite mi se na kulerica@hotmail.com i dogovorit ćemo se na obostrano zadovoljstvo. sretan



© kulerica, 2004.-2014., sva prava pridržana. Zabranjeno kopiranje, umnožavanje, objavljivanje ili bilo koja druga uporaba teksta i fotografija s bloga u bilo koje svrhe bez dozvole autorice. Za dogovor o bilo kakvom korištenju materijala s ovog bloga javite se na kulerica@hotmail.com.




Fotoputopisi:

Brno

Prag, prvi dio
Prag, drugi dio
Prag, treci dio

Salzburg 2005.

Krumbach

Beograd, prvi dio
Beograd, drugi dio

Crikvenica

Sheffield
Nottingham

Bratislava, 2005., prvi dio
Bratislava, 2005., drugi dio

Rodos, prvi dio
Rodos, drugi dio
Rodos, treći dio

Faliraki

Advent u Beču, prvi dio
Advent u Beču, drugi dio
Advent u Beču, treći dio
Advent u Beču, četvrti dio
Advent u Beču, peti dio
Advent u Beču, šesti dio
Advent u Beču, sedmi dio

Salzburške Alpe, prvi dio
Salzburške Alpe, drugi dio

Hallein

Bad Ischl

Preduskrsni Beč

Borj Cedria, Tunis
Hammam Lif, Tunis
Nabeul, Tunis

München, prvi dio
München, drugi dio (Oktoberfest)

Bratislava 2007.

Konakli, Turska
Alanya, Turska

Oldenburg

Bremen, prvi dio
Bremen, drugi dio

Metković i okolica

Rim, 1. dio
Rim, 2. dio (Vatikan)
Rim, 3. dio (Explora)

Bleiburg 2010.
Petzen 2010.
Klagenfurt 2010.

Kemer, Turska
Tahtali Dagi, Olympos, Turska
Antalya, Turska

Petzen 2011.
Klagenfurt 2011.

Sisak

Mondsee
Bad Gastein
Stubnerkogel
Salzburg 2011.

Istra, 1. dio (Pula i Rovinj)
Istra, 2. dio (Brijuni i Fažana)

Bratislava 2011.

Bled, 1. dio
Bled, 2. dio

Postojnska jama

Venecija

Poreč i Rovinj

Minimundus, Austrija

Petzen 2013.

Graz

Familypark Neusiedlersee/Nežidersko jezero

Budimpešta, 1. dio
Budimpešta, 2. dio

Miramare, Italija
Trst, Italija

Styrassic Park, Austrija

Bad Vöslau, Austrija

Chiemsee, Bavarska, Njemačka
Legoland, Bavarska, Njemačka
Hohenschwangau i Neuschwanstein, Bavarska, Njemačka

Linz, Austrija

Željezno/Eisenstadt, Austrija






Zbog čega Kulerica?


Najprije, zato jer su sva pametnija imena koja sam imala na umu već bila zauzeta. Blogera očito ima puno previše. A zatim i zato jer se trudim ne živcirati se oko mnogih stvari, ponajviše oko ljudske gluposti. Be cool životni stav najbolje je što mogu učiniti za svoj miran san i nježni probavni sustav.