kulerica

& svakodnevna spika

srijeda, 10.11.2004.

Bridget, Hugh i Karl

Dakle, kaj ima novo u Becu? Ne znam spadate li u one koji su vec odavno procitali Dnevnik Bridget Jones ili pogledali istoimeni film, no ja svakako spadam. Bridget mi je neodoljivo simpa, Renée odlicna, Colin ukratko receno zgodan i sarmantan (da ne duljim, je l'), jedino mi Hugh po obicaju ide na zivce, ali da je odlicno odglumio, je (bas si ga tako nekako zamisljam uzivo - kao iritantno samouvjerenog zenskara). I sad, nakon sto je nastavak knjige, Bridget Jones: The Edge of Reason, vec odavno objavljen, konacno nam dolazi i film, o kojem se prica vec mjesecima.

I konacno je stigao. Veceras, upravo dok ovo pisem, traje austrijska premijera u jednom beckom kinu, udaljenom samo dvjestotinjak metara od mene, a vijest dana ovdje nije ni lebdenje Yassera Arafata izmedju zivota i smrti, ni sestero nesretnih utopljenika u Dunavu od prije neki dan, ni reforma zdravstva koja ocigledno zapinje zbog nedostatka love, nista od toga. Prva stvar koju cete cuti na svim vijestima objava je izuzetno vazne cinjenice da je na premijeru stigao Hugh Grant osobno. A yours truly (u prijevodu: ja) ga je, vracajuci se iz setnje s nasljednicom i muzem, i osobno vidjela, pracenog opcom histerijom tinejdzerica koje su ga vristeci trazile potpis i trudile se fotkati njegovo suhonjavo, ali poznato lisce. Mi ga nismo fotkali, a nismo niti vristali, ali ne bih ja bila ja da se ne pohvalim da smo ga vidli.

Ok, pokrila sam Bridget i Hugha iz naslova, a kaj je s Karlom? E, pa i Karl nam stize, i to, kako nas obavjestavaju izlozi svih h&m trgovina u gradu, u petak 12. studenog u 9.30. Naime, vjerojatno vam je poznato da se u h&m-u hvale da im je potrebno tek cetrnaest dana od trenutka kad usnime neku vrucu krpicu na milanskom, pariskom, londonskom ili njujorskom tjednu mode do trenutka kad njoj vrlo slicnu varijantu, ali za neusporedivo nizu cijenu, ponude masovnoj publici u jednom od stotina (ili tisuca?) svojih trgovina razasutih po cijelom svijetu. Tijekom tih cetrnaest dana njihovi strucnjaci dobro pregledaju snimke modela na pistama, daju procjenu koji ce komadi odjece postati hit sezone, zatim skinu kroj i od slicnog materijala naprave prototip koji salju u neku od azijskih ili, u novije vrijeme, istocnoeuropskih tvornica odjece s jeftinom radnom snagom u kojima potplaceni sljakeri u roku od maksimalno deset dana proizvedu stotine tisuca primjeraka doticnog proizvoda, po kojeg mi onda idemo u Graz i zadovoljno trljamo ruke sto smo uspjeli kupiti hlace koje jako slice novim Armanijevim za samo cetrdeset eura.

E, pa izgleda da je deckima i curama iz h&m-a bilo dosta takvog kopiranja poznatijih od sebe i imidza proizvodjaca drugorazrednih jeftinih imitacija, pa su odlucili angazirati nikog drugog doli Karla Lagerfelda da im dizajnira dio zimske kolekcije 2004/2005 koji ce se u njihovim trgovinama ponuditi po navodno jako prihvatljivim cijenama. U svakom slucaju, najava je jako pompozna, a hoce li takva biti i navala... Bumo vidli, rekli su slijepci.

Oznake: Bridget Jones, Karl Lagerfeld, Beč

10.11.2004. u 23:40 • 13 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>




< studeni, 2004 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Opis bloga


Brojim vas...

hit counter

od ljeta 2010.!


NOVO!
Pratite me na fejsu!

Kulerica na FB-u. Klik... Lajk!


Linkovi


Sezonski adventski kutak

Advent u Beču, prvi dio
Advent u Beču, drugi dio
Advent u Beču, treći dio
Advent u Beču, četvrti dio
Advent u Beču, peti dio
Advent u Beču, šesti dio
Advent u Beču, sedmi dio



Pišite mi na
kulerica@hotmail.com



VAŽNO
U ovaj je blog uloženo previše slobodnog vremena, truda i volje da bi služio kao platforma za besplatne oglase. Komentari koji sadrže linkove na druge web stranice ili bilo koji drugi oblik reklame bit će bez iznimke brisani.

Želite li na mom blogu objaviti oglas ili reklamu, javite mi se na kulerica@hotmail.com i dogovorit ćemo se na obostrano zadovoljstvo. sretan



© kulerica, 2004.-2014., sva prava pridržana. Zabranjeno kopiranje, umnožavanje, objavljivanje ili bilo koja druga uporaba teksta i fotografija s bloga u bilo koje svrhe bez dozvole autorice. Za dogovor o bilo kakvom korištenju materijala s ovog bloga javite se na kulerica@hotmail.com.




Fotoputopisi:

Brno

Prag, prvi dio
Prag, drugi dio
Prag, treci dio

Salzburg 2005.

Krumbach

Beograd, prvi dio
Beograd, drugi dio

Crikvenica

Sheffield
Nottingham

Bratislava, 2005., prvi dio
Bratislava, 2005., drugi dio

Rodos, prvi dio
Rodos, drugi dio
Rodos, treći dio

Faliraki

Advent u Beču, prvi dio
Advent u Beču, drugi dio
Advent u Beču, treći dio
Advent u Beču, četvrti dio
Advent u Beču, peti dio
Advent u Beču, šesti dio
Advent u Beču, sedmi dio

Salzburške Alpe, prvi dio
Salzburške Alpe, drugi dio

Hallein

Bad Ischl

Preduskrsni Beč

Borj Cedria, Tunis
Hammam Lif, Tunis
Nabeul, Tunis

München, prvi dio
München, drugi dio (Oktoberfest)

Bratislava 2007.

Konakli, Turska
Alanya, Turska

Oldenburg

Bremen, prvi dio
Bremen, drugi dio

Metković i okolica

Rim, 1. dio
Rim, 2. dio (Vatikan)
Rim, 3. dio (Explora)

Bleiburg 2010.
Petzen 2010.
Klagenfurt 2010.

Kemer, Turska
Tahtali Dagi, Olympos, Turska
Antalya, Turska

Petzen 2011.
Klagenfurt 2011.

Sisak

Mondsee
Bad Gastein
Stubnerkogel
Salzburg 2011.

Istra, 1. dio (Pula i Rovinj)
Istra, 2. dio (Brijuni i Fažana)

Bratislava 2011.

Bled, 1. dio
Bled, 2. dio

Postojnska jama

Venecija

Poreč i Rovinj

Minimundus, Austrija

Petzen 2013.

Graz

Familypark Neusiedlersee/Nežidersko jezero

Budimpešta, 1. dio
Budimpešta, 2. dio

Miramare, Italija
Trst, Italija

Styrassic Park, Austrija

Bad Vöslau, Austrija

Chiemsee, Bavarska, Njemačka
Legoland, Bavarska, Njemačka
Hohenschwangau i Neuschwanstein, Bavarska, Njemačka

Linz, Austrija

Željezno/Eisenstadt, Austrija






Zbog čega Kulerica?


Najprije, zato jer su sva pametnija imena koja sam imala na umu već bila zauzeta. Blogera očito ima puno previše. A zatim i zato jer se trudim ne živcirati se oko mnogih stvari, ponajviše oko ljudske gluposti. Be cool životni stav najbolje je što mogu učiniti za svoj miran san i nježni probavni sustav.