Kuće Hrvatska

utorak, 29.11.2016.

Platio kaznu jer nije prijavio ZAMP-u puštanje glazbe na dočeku Nove godine

Organizator dočeka je kriv jer Hrvatskom društvu skladatelja nije dostavio popis izvedenih autorskih djela i nije prijavio slavlje, što je po zakonu morao.
Vlasnik jednog OPG-a, koji na svom imanju povremeno organizira i fešte, morao je platiti 6000 kuna kazne jer ZAMP-u nije platio naknadu za izvođenje glazbe na dočeku Nove godine.
Presudu Visokog prekršajnog suda na Facebooku je objavio dr. sc. Predrag Kočila, predsjednik KUD-a Mihovljan u Međimurskoj županiji,
koji se bori za to da se za izvođenje narodnih, tradicijskih pjesama ne naplaćuje naknada stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 10:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 25.11.2016.

Crni petak na velika vrata stigao i u Hrvatsku - popusti u mnogim dućanima

Crni petak, dan nakon američkog Dana zahvalnosti već se tradicionalno obilježava kao dan kada počinju rasprodaje. Vremenom je taj datum postao popularan i van SAD-a, a trgovci su ga masovno počeli oglašavati i u Hrvatskoj.
Popuste su za danas najavili brojni poznati brendovi koji imaju trgovine u Hrvatskoj poput H&M-a, Timberlanda, Alda, Guessa i drugih. Neki će popuste imati i cijeli tjedan, a neki su, kao ShoeBeDo Crni petak (Black Friday) preimenovali u 'Black fiveday' i
najavljuju popuste u trajanju od pet dana.
Topshop najavljuje besplatnu dostavu od 24. do 28. studenoga.
Ne zaostaju ni webshopovi pa je Abrakadabra za petak 25. studenoga najavila popuste do 80 posto, na Black Friday na Abrakadabri je
i besplatna dostava na kućnu adresu, Paketomate i kioske Tiska real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 23.11.2016.

Dobra vijest za Institut IGH i Hidroelektru: Kreće projekt Kupari

DUBROVNIK - Projekt Kupari napokon kreće ovih dana. Dim koji se svakodnevno diže iznad Kupara rezultat je čišćenje kompleksa bivšeg vojnog odmarališta koje se priprema za skori početak radova.
Avenue grupa i njezin većinski vlasnik Sergej Gljadelkin Kupare do 2020. planiraju pretvoriti u vrhunski resort u koji dovodi globalni hotelski lanac Marriott International vlasnike branda Ritz Carlton.
Dobra je to vijest i za Institut IGH kojemu je Gljadelkin većineski vlasnik, a slično bi se moglo reći i za Hidroelektru niskogradnju koju je ruski investitor također nedavno preuzeo.
Sergej Gljadelkin, vlasnik je poslovnog carstva koje broji više od 20 kompanija. Krovna tvrtka, austrijski Avenue Holdings, čiji je većinski vlasnik,
ostvaruje godišnji konsolidirani prihod od 500 milijuna dolara. Posluje u Europi, ponajviše Francuskoj, Austriji i Švicarskoj. Osnovna mu je djelatnost
građevinski sektor, a posljednjih godina ušao je i u biznis reciklaže i zbrinjavanja otpada cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 18.11.2016.

Stambeni krediti u rujnu smanjeni za osam milijardi kuna


Prema posljednjim podacima Hrvatske narodne banke (HNB), ukupni krediti stanovništvu iznosili su krajem rujna 117,5 milijardi kuna, čime je nastavljen pad na godišnjoj razini koji bez prestanka traje već gotovo godinu i pol,
navodi se u analizi Raiffeisenbank Austria (RBA) novogradnja Split

Oznake: novogradnja Split

- 07:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 16.11.2016.

Lošinjski Vitality Hotel Punta dobitnik prestižne nagrade Wellness Travel Award

"Posebna nam je čast što su se čak dva naša hotela našla u završnici ovog svjetskog natjecanja."
Vitality Hotel Punta iz grupacije Lošinj Hotels&Villas dobitnik je svjetske nagrade Wellness Travel Awards – Spafinder Wellness 365. Nagrade se dodjeljuju u 41 zemlji i regiji za najbolji hotelski spa resort koji nudi izuzetno wellness iskustvo, a upravo je Vitality Hotel Punta izabran kao najbolji u Hrvatskoj.
Nagrade se dodjeljuju u ukupno tri kategorije: najveće wellness iskustvo na čak šest kontinenata, iznimno wellness iskustvo u više od 40 zemalja i regija, te deset
top hotelskih spa resorta s najboljim wellness iskustvom u 20 različitih potkategorija. Ove se godine u finalu samog natjecanja našlo 388 finalista, među kojima je,
uz dobitnika nagrade Vitality Hotel Punta, bio i Hotel Bellevue nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 10:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 11.11.2016.

Oporavak BDP-a nastavlja se i u trećem tromjesečju

Nakon 0,9 postnog rasta u prvom te 0,7 posto rasta u drugom tromjesečju, BDP je u trećem tromjesečju porastao za 1,4 posto u usporedbi s prethodnim tromjesečjem, procjenjuju u EIZ-u.
Analitičari Ekonomskog instituta, Zagreb (EIZ) na temelju kretanja CEIZ indeksa ocjenjuju kako se oporavak BDP-a nastavlja i u trećem tromjesečju, a procjenjuju da je BDP u trećem kvartalu u odnosu na prethodno tromjesečje porastao za 1,4 posto, dok na godišnjoj razini očekuju rast za 2,5 posto.
Kako je u petak objavljeno iz Ekonomskog instituta, CEIZ indeks je u rujnu ostvario vrijednost od 2,17 indeksnih bodova. "Ta vrijednost je za 0,27 indeksnih bodova niža od vrijednosti zabilježene u kolovozu 2016. godine, zbog čega možemo zaključiti kako je ekonomska aktivnost u rujnu blago usporila u odnosu na kolovoz. Istovremeno, prosječna vrijednost CEIZ indeksa za treće tromjesečje 2016. je za 0,89 indeksnih bodova manja od vrijednosti indeksa za treće tromjesečje 2015. kada je bila zabilježena iznimno visoka stopa rasta BDP-a (2,8 posto na godišnjoj razini)", navodi se u priopćenju.
Analitičari Ekonomskog instituta ističu kako se iz kretanja CEIZ indeksa može zaključiti kako se ekonomska aktivnost mjerena desezoniranim vrijednostima BDP-a u
trećem tromjesečju 2016. nastavila oporavljati.
Nakon 0,9 postnog rasta u prvom te 0,7 posto rasta u drugom tromjesečju, BDP je u trećem tromjesečju porastao za 1,4 posto u usporedbi s prethodnim tromjesečjem, procjenjuju u EIZ-u.
"Na osnovi vrijednosti CEIZ indeksa za srpanj, kolovoz i rujan 2016., očekujemo da će godišnja stopa rasta BDP-a u trećem tromjesečju 2016. iznositi 2,5 posto. Nadalje, na osnovi pogreške procjene indeksa, možemo s pouzdanošću od 95 posto tvrditi da će godišnja stopa rasta BDP-a u trećem tromjesečju 2016. poprimiti vrijednost između 2,2 i 2,7 posto", naglašavaju analitičari EIZ-a.
Budući da CEIZ indeks uključuje i pokazatelj turističke aktivnosti, vrijednost CEIZ indeksa za treće tromjesečje u obzir uzima i izvrsne rezultate koje ove godine ostvaruje hrvatski turizam, napominje se u priopćenju.
Koincidentni ekonomski indikator - CEIZ indeks je mjesečni složeni indikator poslovnog ciklusa razvijen na Ekonomskom institutu, Zagreb, a svrha mu je pružiti pravovremenu informaciju o trenutnom stanju poslovnoga ciklusa, zbog čega se vrijednost CEIZ indeksa mijenja istodobno s promjenama poslovnog ciklusa.
CEIZ indeks je jednobrojčani pokazatelj poslovnog ciklusa koji sadrži informacije koje bi inače trebalo prikupljati analizom velikog broja različitih ekonomskih serija. Za razliku od vremenske serije tromjesečnog BDP-a, daje mjesečnu ocjenu stanja gospodarstva pružajući na taj način preciznije informacije o promjenama koje se odvijaju tijekom kraćeg vremenskoga razdoblja. CEIZ indeks dostupan je jedan do tri mjeseca prije objave podataka o tromjesečnom BDP-u, zbog čega nosioci ekonomskih politika i
zainteresirana javnost mogu pravovremeno pratiti gospodarska kretanja, napominju iz EIZ-a nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 21:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 09.11.2016.

Južnoafrički NEPI kupio zagrebački Arena centar za gotovo 238 mln eura

Iz samog Arena centra na Hinin su upit o toj transakciji odgovorili da za sada nemaju službenu informaciju te se stoga o tome niti nećemo očitovati.
Krajem listopada ove godine, pak, Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je 34 milijuna eura kredita tvrtki Granit-Polus Lanište za projekt povećanja energetske učinkovitosti i uključivanje mladih u posao kroz praksu za Arena Centar. Tada je objavljeno da je projekt modernizacije tog zagrebačkog trgovačko-zabavnog centra vrijedan ukupno 123 milijuna eura, a kreditom EBRD-a Granit-Polus
Lanište je trebao zamijeniti postojeće kreditno financiranje korišteno za izgradnju centra nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

- 17:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 07.11.2016.

Austrijska agencija prodaje kredite osiguranih nekretninama i zemljištem za krčki LNG

ZAGREB - Austrijska državna agencija HETA, koja je na sebe preuzela sve loše plasmane Hypo Grupe, objavila je oglas kojim do 25. studenog za 102 milijuna eura prodaje deset poslovnih kredita, kako se navodi, »osiguranih nad postrojenjem i zemljištem na jednom hrvatskom otoku i nad nekretninama u Zagrebu«.
Nesumnjivo je riječ o potraživanjima Hypo banke prema Dioki Grupi, koja su osigurana, između ostalog, i hipotekom nad zemljištem za LNG terminal na Krku u vrijednosti od 23,5 milijuna eura.
Na pitanje znači li to potencijalnu opasnost za državu koja planira graditi terminal, no nije otkupila zemljište, u tvrtki LNG Hrvatska odgovaraju kako nikakve opasnosti nema. Ističu da otkup potraživanja ne znači automatski i vlasništvo nad zemljištem, već samo preuzimanje založnog prava. Osim toga, kako navode, tko god postao novim vlasnikom zemljišta, država će ga, s obzirom da je LNG terminal strateški hrvatski, ali i EU projekt, izvlastiti uz pravičnu naknadu.
I prije godinu i pol dana mediji su pisali o tome da je HETA oglasila prodaju loših kredita Hypo banke Dioki grupi, za oko 90 milijuna eura.
Na taj se natječaj navodno bilo javilo desetak ponuđača, no njegov ishod nije poznat stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar

- 18:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 02.11.2016.

Prilika za sve: Kanada iduće godine prima 300.000 ekonomskih migranata

Broj migranata koje Kanada godišnje prima uskoro mogao porasti i na 450.000.
Kanada objavila kako će tijekom iduće godine dopustiti da čak 300.000 ekonomskih migranata uđe u njihovu zemlju, te da je to nastavak održavanja iste
putanje koja vodi prema povećanju ekonomskog rasta.
"Vjerujem da je istinita tvrdnja da više imigranata u Kanadi znači dobru demografsku politiku naše države", kazao je John McCallum, kanadski ministar imigracija, a prenosi britanski Guardian.
Ipak to nije sve što bi ekonomski migranti mogli dobiti od Kanade jer su nedavno savjetnici ministra financija ove države Billa Morneaua savjetovali da bi Kanada svoj ekonomski rast i razvoj u potpunosti doživjela povećanjem mjesta za ekonomske migrante. Tako bi broj migranata koje Kanada godišnje prima uskoro mogao porasti i na 450.000.
Kao i mnoge druge razvijene zemlje Kanada ima problem sa starenjem stanovništva,
problem je to koji predstavlja izazov za gospodarski rast immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 16:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #