Kuće Hrvatska

četvrtak, 03.08.2017.

Google planira uvesti novi sustav uzbunjivanja

Upozorenje će sadržavati mape, nova izvješća te informacije vlasti kao i važne hitne telefonske brojeve.
Google planira uvesti novi sustav uzbunjivanja kojim bi upozoravao korisnike na katastrofe, terorističke napade i razne druge krize
kojima bi mogli biti izloženi nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 10:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 11.11.2016.

Oporavak BDP-a nastavlja se i u trećem tromjesečju

Nakon 0,9 postnog rasta u prvom te 0,7 posto rasta u drugom tromjesečju, BDP je u trećem tromjesečju porastao za 1,4 posto u usporedbi s prethodnim tromjesečjem, procjenjuju u EIZ-u.
Analitičari Ekonomskog instituta, Zagreb (EIZ) na temelju kretanja CEIZ indeksa ocjenjuju kako se oporavak BDP-a nastavlja i u trećem tromjesečju, a procjenjuju da je BDP u trećem kvartalu u odnosu na prethodno tromjesečje porastao za 1,4 posto, dok na godišnjoj razini očekuju rast za 2,5 posto.
Kako je u petak objavljeno iz Ekonomskog instituta, CEIZ indeks je u rujnu ostvario vrijednost od 2,17 indeksnih bodova. "Ta vrijednost je za 0,27 indeksnih bodova niža od vrijednosti zabilježene u kolovozu 2016. godine, zbog čega možemo zaključiti kako je ekonomska aktivnost u rujnu blago usporila u odnosu na kolovoz. Istovremeno, prosječna vrijednost CEIZ indeksa za treće tromjesečje 2016. je za 0,89 indeksnih bodova manja od vrijednosti indeksa za treće tromjesečje 2015. kada je bila zabilježena iznimno visoka stopa rasta BDP-a (2,8 posto na godišnjoj razini)", navodi se u priopćenju.
Analitičari Ekonomskog instituta ističu kako se iz kretanja CEIZ indeksa može zaključiti kako se ekonomska aktivnost mjerena desezoniranim vrijednostima BDP-a u
trećem tromjesečju 2016. nastavila oporavljati.
Nakon 0,9 postnog rasta u prvom te 0,7 posto rasta u drugom tromjesečju, BDP je u trećem tromjesečju porastao za 1,4 posto u usporedbi s prethodnim tromjesečjem, procjenjuju u EIZ-u.
"Na osnovi vrijednosti CEIZ indeksa za srpanj, kolovoz i rujan 2016., očekujemo da će godišnja stopa rasta BDP-a u trećem tromjesečju 2016. iznositi 2,5 posto. Nadalje, na osnovi pogreške procjene indeksa, možemo s pouzdanošću od 95 posto tvrditi da će godišnja stopa rasta BDP-a u trećem tromjesečju 2016. poprimiti vrijednost između 2,2 i 2,7 posto", naglašavaju analitičari EIZ-a.
Budući da CEIZ indeks uključuje i pokazatelj turističke aktivnosti, vrijednost CEIZ indeksa za treće tromjesečje u obzir uzima i izvrsne rezultate koje ove godine ostvaruje hrvatski turizam, napominje se u priopćenju.
Koincidentni ekonomski indikator - CEIZ indeks je mjesečni složeni indikator poslovnog ciklusa razvijen na Ekonomskom institutu, Zagreb, a svrha mu je pružiti pravovremenu informaciju o trenutnom stanju poslovnoga ciklusa, zbog čega se vrijednost CEIZ indeksa mijenja istodobno s promjenama poslovnog ciklusa.
CEIZ indeks je jednobrojčani pokazatelj poslovnog ciklusa koji sadrži informacije koje bi inače trebalo prikupljati analizom velikog broja različitih ekonomskih serija. Za razliku od vremenske serije tromjesečnog BDP-a, daje mjesečnu ocjenu stanja gospodarstva pružajući na taj način preciznije informacije o promjenama koje se odvijaju tijekom kraćeg vremenskoga razdoblja. CEIZ indeks dostupan je jedan do tri mjeseca prije objave podataka o tromjesečnom BDP-u, zbog čega nosioci ekonomskih politika i
zainteresirana javnost mogu pravovremeno pratiti gospodarska kretanja, napominju iz EIZ-a nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 21:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 22.04.2016.

Dioničarima Valamara isplata dividende u novcu ili dionicama

Prema ovom protuprijedlogu, dioničari koji se odluče na ovaj način isplate dividende moraju svoju pismenu izjavu dostaviti Središnjem klirinško depozitarnom društvu najkasnije do 20. svibnja 2016. godine. Zainteresirani dioničari moći će preuzeti obrazac prijave za isplatu dividende u trezorskim dionicama s internetske stranice www.valamar-riviera.com. Svim dioničarima koji ne daju izjavu da žele isplatu dividende u trezorskim dionicama, dividenda od 0,60 kuna (šezdeset lipa) po dionici bit će isplaćena u novcu.
Isplata dividende u stvarima, odnosno pravima dopuštena je Zakonom o trgovačkim društvima i statutom Valamar Rivijere te predstavlja izbor svakog pojedinog dioničara.
Dioničari Valamar Rivijere koji se odluče na isplatu dividende u trezorskim dionicama mogu povećati svoja ulaganja bez dodatnih transakcijskih troškova. S druge strane, Valamaru se omogućuje zadržavanje gotovine te istovremeno oslobađanje dijela formiranih rezervi za stjecanje trezorskih dionica. Davanjem mogućnosti dioničarima da odluče žele li isplatu dividende u novcu ili
dionicama smanjuju se pritisci na prodaju dionica kompanije od dioničara koji preferiraju likvidnost nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 31.03.2016.

Buzetski pustolovni park već u lipnju

Pustolovni park Buzet Outdoor Adventure, investicija vrijedna 650.000 kuna, trebao bi vrata posjetiteljima otvoriti već u lipnju.
Najavio je to u Glasu Istre predsjednik lokalne Turističke zajednice Siniša Žulić.
Atraktivna ponuda parka bit će veliki mamac za sve koji vole prirodu.
Pustolovni park bit će pristupačan ne samo ekstremnim sportašima, već svima nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 14.01.2016.

Rusija želi potpuno prodati Sberbank

Središnja banka mogla bi nastaviti držati 25 posto u tranzicijskom razdoblju.
Ruska vlada trebala bi razmisliti o daljnjem smanjenju udjela u dvije najveće banke, Sberbank i VTB, izjavio je ministar gospodarstva Aleksej Uljukajev.
"Pedeset posto udjela minus jedna dionica izlistano je na burzi. Ostalih 25 posto moglo bi se odmah uvrstiti na tržište nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.06.2015.

STVARAJU GUBITKE: HNS i HSU traže da se neiskorištene nekretnine u državnom vlasništvu daju gradovima i općinama

Klubovi zastupnika HNS-a i HSU-a u žurnu su saborsku proceduru u petak uputili prijedlog izmjena Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske kojima bi se Vladi omogućilo da nekretnine u državnom vlasništvu koje nisu u funkciji
daruje jedinicama lokalne samouprave nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 20.01.2014.

U studenom 2,7 posto više odobrenja za građenje

ZAGREB - Tijekom prošlogodišnjeg studenog u Hrvatskoj je izdano 710 odobrenje za građenje, što je za 2,7 posto više u odnosu na studeni 2012. godine, dok je broj odobrenja za građenje izdanih u jedanaest mjeseci lani prema istom razdoblju godine ranije smanjen za 22,1 posto, na 5.942.
Po podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS), vrijednost radova predviđena odobrenjima za građenje izdanim u studenom prošle godine iznosi 1,6 milijardi kuna.
Prema vrstama građevina u studenom je 82,5 posto ili 586 odobrenja izdano za zgrade, a 17,5 posto ili 124 za ostale građevine.
Prema vrstama gradnje pak na novogradnju se odnosi 72,4 posto ili 514 odobrenja, a 196 ili 27,6 posto ih je izdano za rekonstrukcije.
Statistički podaci za prvih jedanaest mjeseci prošle godine pokazuju da je od ukupno 5.942 odobrenja za građenje za izgradnju zgrada izdano 4.798 odobrenja, a za ostale građevine 1.144 odobrenja.
Ukupna vrijednost radova predviđena odobrenjima za građenje iz prvih jedanaest mjeseci prošle godine iznosi 16,4 milijarde kuna, od čega se 7,9 milijardi odnosi na zgrade, a 8,5 milijardi kuna na ostale građevine.
Po podacima DZS-a, odobrenjima za građenje izdanima u studenom prošle godine predviđena je gradnja ukupno 720 stanova ili 6,9 posto više nego u studenom 2012.
Kumulativni podaci pokazuju pak pad s obzirom da je odobrenjima za građenje izdanim u razdoblju siječanj-studeni prošle godine predviđena gradnja 6.695 stanova, što je 26,5 posto manje nego u istom razdoblju 2012. nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #