Kuće Hrvatska

ponedjeljak, 07.12.2015.

Božićni vlak koji ne kasni

U izradu makete bio je uključen cijeli tim njegovih prijatelja. "Efektivno smo trojica prijatelja i ja radili četiri godine i dva mjeseca po osam sati dnevno, a još jedan je slagao elektroniku", prisjetio se Urbić. Dodao je kako je za izradu nacrta, pruge i prilagodbu prostora bila potrebna jedna cijela godina.
Maketa je prvi put izložena 2013., ali je cjelokupna izrada trajala do travnja 2014. "Zbog dimenzija, najteže je bilo napraviti ranžirni kolodvor, ali i elektronika je bila zahtjevna", pojašnjava.
Turistička zajednica Grada Zagreba ove je godine pomogla svojom donacijom da se maketa obogati blagdanskim ugođajem i efektima, a na tračnicama dugim 1015 metara odnedavno prometuje i Božićni vlak.
Kakav je doživljaj kad se pokrenu vlakovi - morat ćete doznati sami. No, svakako ne propustite vrijeme kad se spusti noć, božićne jelke svijetle, a vani se čuje grmljavina.
A ako vas nakon razgledavanja ponese strast za maketama, tu je i trgovina s maketama. Neki su već izgleda duboko "zaglibili", jer smo na izlazu sreli trogodišnjeg dječaka
čija je majka rekla da dolazi barem jednom dnevno stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #