Kuće Hrvatska

utorak, 28.04.2015.

Transparentnost Srbija: O Beogradu na vodi nismo saznali ništa

Transparentnost podseća na najavu gradonačelnika Siniše Malog "da će ugovor biti dostupan javnosti", pošto ga odobri Komisija za zaštitu konkurencije uz ocenu da je nejasno zbog čega bi odluka državne Komisije na bilo koji način imala uticaja na javnost ili tajnost ugovora, budući da ga ta Komisija ne može menjati.
"Iz onoga što je u nedelju predstavljeno, deluje da je 'tuđeg novca' 150 miliona evra, a ne 3,5 milijarde evra. A da li je 'tuđeg novca' moglo da bude više, nećemo saznati jer nije bilo konkurencije", navodi Transparentnost.
Ta organizacija navodi da zabrinutost izaziva to što je ovaj projekat od ogromnog političkog interesa za vlast i postavlja se pitanje da li se poklapaju ekonomski interes države i politički interesi vladajuće partije.
"Zbog toga postoji razlog za brigu kakvi će biti kontrolni mehanizmi prilikom sprovodjenja ugovora", navodi Transparentnost. Po oceni te organizacije, lažna je dilema da li treba ostaviti postojeće ruglo u Savskom amfitetaru ili graditi Beograd na vodi.
"Besmisleno je pitanje da li je neko za postojeće stanje. Ovo je pitanje poštovanja propisa i pitanje - ako postoji ekonomska korist od izgradnje Beograda na vodi, da li je ona mogla da bude veća da smo imali konkurenciju i transparentan postupak",
navodi Transparentnost novogradnja Split

Oznake: novogradnja Split

- 13:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #