Kuće Hrvatska

srijeda, 08.04.2015.

Mali: Izgradnja Beograda na vodi do kraja leta

Dragoljub Bakić iz Akademije arhitekture Srbije odgovorio je da ne prihvata diskusiju koja će voditi politici i Miškoviću, niti zamenu teza, i ponovio da to udruženje ne podržava projekat jer ne poštuje generalni urbanistički plan grada, a nije raspisan međunarodni konkurs. Bakić je naglasio da se protivi projektu.
"Prvo je ukinuta odrednica Generalnog urbanističkog plana, mi imamo GUP u kontinuitetu od 1950. godine, kojim je savsko priobalje oivičeno terazijskim grebenom, Topčiderskim brdom i Savom, to je jedan konkavni prostor koji je velike vrednosti", naveo je Bakić.
Prema njegovim rečima, na tom prostoru nema stanovanja i nema automobila. Bakić smatra da Beograd ima mesta gde može da se izgradi dva miliona kvadrata.
Mali je rekao da je želja ove vlasti da pokrene i napravi moderan grad i državu i da više nema vremena za čekanje pod izgovorom da konkursi nisu uspeli ili da država nema novca.
On je rekao i da je interesovanje za stanove u okviru projekta Beograda na vodi veliko, da se 1.500 ljudi prijavilo u prva dva dana, a da će, "kad se zabode prvi ašov",
interesovanje biti još veće novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica

- 21:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #