Kuće Hrvatska

utorak, 23.10.2012.

Olimpijski centar graditi će se na Silbi

Novcem iz strukturnih fondova Europske unije trebao bi biti sagrađen Hrvatski olimpijski centar na Silbi. Centar bi bio smješten na prostoru kampa Mirta. Nositelji projekta - Hrvatski olimpijski odbor i Zagrebački sportski savez, odnosno njegova tvrtka za upravljanje sportskim terenima Centar d.o.o., u postupku su vršenja pripremnih radnji za apliciranje ovog projekta prema strukturnim fondovima EU.

Sporazum o suradnji na projektu Hrvatski olimpijski centar - Silba između Hrvatskog olimpijskog odbora, Zagrebačkog sportskog saveza i Centra d.o.o. sklopljen je još 2008. Prema tom sporazumu Centar d.o.o. u projekt ulaže objekte i zemljište, a hrvatski olimpijski odbor financijska sredstva koja očekuje povući iz europskih fondova.

Olimpijski centar na Silbi će, kako je naveo Klanac iznajmljivanje stanova, imati najvjerojatnije otvoreni bazen dimenzija koje tek trebaju biti određene, polivalentnu dvoranu dimenzija adekvatnih za igranje rukometa, odbojke i košarke, otvorena igrališta i atletsku stazu. Zamišljeno je da Hrvatski olimpijski centra (HOC) radi cijelu godinu, a služit će. ne samo za pripremu sportaša, nego će tu i Hrvatska olimpijska akademija obavljati obuku sportskih kadrova, trenera, instruktora. Bit će 155 kreveta, vjerojatno bungalovskog tipa, dodao je Klanac navodeći kako je riječ o projektu važnom ne samo za hrvatski sport, već i za razvitak Silbe i zapošljavanje tamošnjih stanovnika.

Oznake: iznajmljivanje stanova

- 10:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #