Gradnja obiteljske kuće u Zagrebu

petak, 10.07.2015.

Izrada idejnog projekta

Izrada idejnog projekta je počela sastankom s arhitekticama i iznošenjem naših želja. Nabrojali smo prostorije, muške (čatrnja) te ženske (kutni prozor s pogledom na jugoistok) želje, želje da bude dobro izolirana zbog naših ekoloških duša (tu spadaju i želje za čatrnjom- skupljanjem kišnice za korištenje u perilicama i vodokotlićima, te želje za solarnim), a i da u stare dane ne robujemo režijama. Osim toga smo nabrojali spavaće sobe, želje za radnom sobom u prizemlju, špajzom i dvije kupaone. U blagovaonu da stane veliki drveni stol iz Ikee. I da ne bude prevelika, naravno.

Osim naših želja, želje je imao i GUP grada zagreba- u našoj zoni (2.2) smijemo graditi podrum, prizemlje i potkrovlje, do visine 120cm. Izgrađenost čestice do 20% i tak...

Za koji tjedan je stigao prvi idejni, divan i predivan... samo nažalost prevelike kvadrature za nas. Osim toga kuća je imala otvorenu galeriju, stepenice u dnevnu i pogled na gornji kat, što se nama ludo sviđalo, ali smo zaključili da ne želimo obavezu grijanja pune kvadrature kuće. Još čuvam tu varijantu za uspomenu.

Sa arhitekticama smo usuglasili da moramo smanjiti izdašnost i misliti šparno spram grijanja, te su krenule u izradu drugog idejnog, manjeg i dosta drugačijeg, no ipak lijepog. I takvu kuću gradimo danas!

P.S. dok ovo pišem suši se ploča prizemlja, moram požuriti jer kuća se gradi puno bržim tempom nego što ja pišem :-)))))

Oznake: idejni projekt, gup zagreb

- 22:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #