Gradnja obiteljske kuće u Zagrebu

nedjelja, 16.08.2015.

Komunalni doprinos, bezobrazluk...

Stiže nama jedan dan i obračun komunalnog doprinosa- 35 i nešto tisuća kuna. Ako uplatite u 1 obroku, popust 20%. Mi smo mjesecima (da ne velim godinama) marljivo štedili i tako nas je to ispalo oko 28 tisuća kuna. Uplatim ja i čekam. Nekoliko tjedana prije smo uplatili vodni doprinos (nešto više od 7 tisuća kuna) i u roku od cca 14 dana dobili na kućnu adresu rješenje o uplati, isto je poslano i našoj referentici na općinu.

Nakon 3 tjedna odlučim ja pitati referenticu da li je njoj možda nešto stiglo. Nije. Zovem gradsko poglavarstvo, uspijem dobiti nekoga nakon 3-4 prespajanja i saznam da:
1. oni "ne mogu pregledavati sve uplate i slati rješenja..."
2. da se NIŠTA neće dogoditi po pitanju potvrde o uplaćenom doprinosu dok...
3. ...ja ne dođem u gradsko poglavarstvo i ponesem isprintanu potvrdu o uplati (ne, ne može na mail)
4. tamo ću onda dobiti potvrdu o uplati komunalnog doprinosa
5. koju ću onda ja osobno odnijeti svojoj referentici u općinu

Znači- ja uplatim ljudima cifru za koju moram raditi oko pola godine (neki ljudi i godinu) i onda ne samo da ne mogu očekivati da oni to procesuiraju, jave povratno i pošalju potvrdu meni i referentici , već ONI NE RADE APSOLUTNO NIŠTA po tom pitanju. Dok ja ne nazovem, dođem, donesem, odnesem, dostavim,...

Igrom slučaja, dio gradskog poglavarstva kojeg ja trebam se taj dan preselio u Vukovarsku, tako da moje ishodovanje potvrde da sam im uplatila 28 tisuća kuna izgleda ovako- dođem u gradsko poglavarstvo (ono iza glavnog kolodvora), od tamo odem u vukovarsku, tamo mi referentica veli da pošto su se preselili ona još nije dobila žig, tako da sad s potvrdom koju mi je isprintala odem natrag u gradsko poglavarstvo da mi udare žig. I onda si to fino skopiram i odnesem jedan primjerak i referentici u općinu, naravski!

Super mi je to bilo!

- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #