< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Ukoričen u zbirkama raznih autora:

Kap crne svjetlosti
"Kap crne svjetlosti", 2005. godina, biblioteka "Sfera"

Blog priče
"Blog priče", 2007. godina, naklada "Zoro"

Da sam Šejn
"Da sam Šejn", 2007. godina, bestseler.net & Konzor

Kontakt: blues.mack@gmail.com

hr-kamioni.com


Prijatelji


Blogografija

23.08.2007. četvrtak

Bez riječi


- 01:22 - Komentari (2) - Ispis - #

14.08.2007. utorak

Poticaji

Raspizdi me što baš svako govno moramo pokupiti s zapada. Danas sam čitajući Jutarnji naletio na njihovu verziju najnovije pošasti. Valjda više nema novinske i televizijske kuće koja nema sličnu govnariju.
Budući da vodim portal namijenjen kamionima i prijevozu zastao sam neki dan slikati ogroman bager koji se prevrnuo nekoliko koraka od ulaznih vrata jedne moje postarije rođakinje. Prvo sam pitao gdje je vozač i kako je prošao u toj nezgodi. Rečeno mi je da je odvežen u bolnicu na radiologiju, ali se čini da nije ništa ozbiljno. Tek tada sam izvadio fotoaparat. Jer je meni osobno epizoda s djevojkom pod tramvajem koju slikaju mobitelima jedna od najodbojnijih i najljigavijih gadosti na koje su spremni moji sunarodnjaci, većinom dobri vjernici i oličenja morala.
Sliku sam objavio na portalu. Nije mi ni na kraj pameti palo da ju šaljem bilo gdje. Da je kojim slučajem vozač teže ozlijeđen, fotoaparat bi ostao u torbici.

Gledajući ovu promotivnu sličicu ja vidim tipa koji je svoju humanost naguzio novcu. Tamo negdje lijevo je vjerojatno nečija krv.
- 19:01 - Komentari (4) - Ispis - #

11.08.2007. subota

Kud svi Turci, tu i mali Mujo

Ajd da i ja graknem koju o tematici s naslovnice bloga.
Čovjek se stvarno zamisli kada na internetu pročita nešto poput posta Lavice Kraljice. Zanimljivo je to pročitati u doba kada žene pišu blogove u kojima slave "ljubav" koja im se napokon ponovo dogodila izvan bračnog gnijezda i kad potvrđuju i opisuju svoje nagone i porive po kojima se ne razlikuju mnogo od muškaraca...

Znam za bezbrojne primjere ženske nevjere. A Višnjić... Kažu žene za njega da je "lep ko greh". Ili ono "lep, mnogo lep, lep u pizdu materinu!"... I vjerujem da bi se bar svaka peta rvatica kresnula s njim da joj se ukaže prilika. Bez obzira na muževe, djecu, crkvu i Kraljice Lavice. I gdje nas to dovodi? Do licemjerja.

Nema to veze s crkvom jednako kao ni sa spolom. Tu se radi samo o kvaliteti čovjeka i braka / veze. I po tom pitanju nema puno razlike između muškaraca i žena.


- 00:40 - Komentari (4) - Ispis - #

07.08.2007. utorak

Krivopis i riječ-uljez

Imam problema s pravopisom novohrvatskim. Zapravo - i nemam nekih problema (ne bi bilo teško paziti na primjenu tek nekolicine riječi) već ga jednostavno ODBIJAM iz razloga što mi je odbojno mijenjati jezik kako se kojoj vlasti i njenim jezikoslovnim poltronima digne milokliz.

Dakle, govorim i pišem jezikom osamdesetih. Većim dijelom. Neke riječi su ipak ušle u uho kroz sve ove godine. Npr. domjenak. Kad sam prvi put čuo tu riječ sprdao sam se s njom.

Ovih dana razmišljam o riječi podatci. Do sada sam koristio onu staru - podaci.
I puštam riječ podatci u svoj krivopis, svjesno i podatno. Jerbo mi je nekako - logična.

Iz istog razloga neću pustiti grješku i ne ću, kao ni mnoge druge slične pravopisne ekshibicije. Jer mi nisu logične.
- 00:46 - Komentari (5) - Ispis - #

05.08.2007. nedjelja

Začkoljice

Poslao sam dvije priče na natječaj "Večernjeg" koji osim priča zahtijeva i biografiju (kao uglavnom i svi drugi natječaji), te fotografiju. Osim toga piše da priču treba poslati poštom u printanom, papirnatom obliku i na elektronskom mediju. Ili na e-mail.

Malo nejasno. E-mailom ne mogu poslati papirnatu priču. :)) Pa sam za svaki slučaj nazvao da vidim da li je priča poslana emajliranom poštom dovoljna. Rekoše mi da jest.

I sad... trebam poslati priču, biografiju i fotografiju. Nekako bi mi draže bilo da mogu poslati sve odjednom, da se izbjegnu eventualne gr(j)eške. I tako sam odlučio sve to zipati i poslao sam dva zip-fajla. Na što mi je nakon nekoliko dana stigao odgovor da priče pošaljem u "normalnom" attachementu.

Sjetivši se prvog natječaja na kojeg sam poslao priču ja sam na ovom odgovoru zahvalan. Netko se ipak potrudio da me ne diskvalificira zbog sitnice.
Na natječaj "Ekran priče" sam prije nekoliko godina poslao dvije priče i u "stvaralačkom zanosu" zaboravio napisati naslov unutar priče, on je bio samo naziv datoteke. Priče se uopće nisu pojavile. Zato hvala večernjakovcima na trudu. Trud je rijetka pojava u zemlji Hrvatskoj stoljeća 21.
- 16:16 - Komentari (1) - Ispis - #