kozmologija

29.10.2008., srijeda

uočene neke mane u OTR

Vidimo sad, po čemu se u OTR mjenja vrijeme? Brzina oslobačanja el.mag.vala je ta „kozmička brzina“ za materiju. Izlazna brzina el.mag. vala u atomski sustav – ele.mag.polje, odnosno rotaciona brzina veča je od „redovne“ po umnošku radijusa i broja ophodnje izražena linearno, zato elektron „pada“ u orbiti jer je izišao dio prostora „polja“ u izvanatomski prostor. Obrnuto kod ulaza, elektron povečava radijus, jer je „ušao“ dio prostora ili polja a zadržava broj ophodnji. Da se dalje ne tumači kako se prostor-polje ujednačava, nešto slično kao i kod ujednačavanja topline-tlaka itd.
No, kako je rečeno, da je „prenešeno“ kretanje – ubrzanje materije a što je rang zvijezde na el.mag.val ili brzinu svjetlosti, to se i vrijeme vezalo po tom ključu. Naime, kozmička brzina, što je izraz kritične brzine za rang zvijezde (materija napušta prostor zvijezde), nije isto što i atomski prostor i kritična brzina napuštanja a što je brzina svjetlosti. Zamislite koja je to brzina ophodnje: 10 na 30/sec ili veču potenciju (odokativna mjera) i iz tog koji je to radijus. Jasno je da je to neusporedivo, mješa se naime linearno i rotaciono kretanje a s tim u vezi veličina prostora u zavisnosti od radijusa a s tim u proporciji i brzini ophodnje.
Znaći, da vrijeme opada kad prostor raste ili brzina ophodnje izraz je stanja prostora i vremena. Naime što je veča brzina ophodnje manji je radijus a sukladno tom vrijeme duže a prostor manji. To ujedno znači, da kad se poveča rotacija a ne mjenja radijus ili se mjenja no neproporcionalno brzini rotacije, vrijeme „usporava“, odnosno ubrzava kad izleti dio „prostora-polja“, što se događa s el.mag. valom.
Što je umjetnik mislio reći? To, da el. mag val u ulazu mjenja vrijeme – usporava ga a isto tako u izlazu – ubrzava ga. Što znaći da ni u kom slučaju se kod brzine svjetlosti vrijeme usporava, več suprotno ubrzava. Uz to, neuporediva je brzina svjetlosti kao „kozmička brzina“ ranga atoma s materijom koja je unutar presjeka ranga zvijezde. A evo sad i „dokaza“ tj. smanjenje vremena u jurnjavi avionom. Naime, upravo je rečeno da povečanje brzine rotacije, što avion čini jest smanjenje vremena. Suprotno tom, „dio prostora-polja“ el.mag.vala u linearnom kretanju, između izlaza i ulaza svakako se rasteže a na što ukazuje pomak u crveno.
To je zasebna tema jer, kako je spomenuto presjek prostor vremena zvijezde što je kemija (vanjski prostor atoma i središnji zvijezde) nije isto što i unutarnji prostor atoma. Naime, val (prostor) se u kemiji transformira – prelazi iz jednog u drugo stanje (agregatna stanja) u zvijezdanom središnjem prostoru. To je gravitacija a transformacija je u MEDIJU. Suprotno tom, el.mag val nije materijalnog porjekla jer je „unutarnji“ prostor atoma a val koji zamječujemo kad „ulazi“ u polje atoma putuje „ETEROM“ odnosno prostorom „izvan“ atomskog sustava, ali ipak u samom sebi, u suprotnom nebi se mjenjao, itd. U tom grmu leži zec. Naime, OTR polazi od materijalnih mjera a odnosi se kako vidite na onaj drugi rang, atomski.
Ipak je bitna razlika linearnog i rotacionog gibanja-kretanja, to što se nama zamučuju te razlike proizlazi upravo iz samog presjeka u kojem jesmo, a jesmo u obadva.

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2008 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Studeni 2008 (1)
Listopad 2008 (11)
Rujan 2008 (7)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

svijest

Linkovi

popis postova