Ime koje ništa ne vrijedi

03.12.2006., nedjelja

BBB-i kamenovali kombi interventne policije

NAKON SUSRETA


Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge

Dinama i Zagreba skupina Bad Blue Boysa kamenovala je kombi zagrebačke interventne jedinice.

Incident se dogodio u blizini maksimirskog stadiona, preciznije, u parku preko puta Kennedyevog trga, gdje je skupina ekstreminh navijača u zasjedi vrebala čuvare gradskog reda i mira, a prethodio mu je sukob BBB-a i interventne policije na sjevernoj tribni sredinom drugog poluvremena.

Podsjetimo, BBB-i su nakupljeno nezadovoljstvo klupskom politikom, ili drugim riječima - samovoljom Zdravka Mamića nakon neuspjelog prosvjeda iskazivali nijemim praćenjem Dinamovih utakmica. Glasni silenzio iz prvog poluvremena, uz izvješen transparent "Dinamo svetinja, šutnjom protiv depresije" u nastavku je smijenila eksplozija sa sjeverne tribine praćena bakljadom, što je na sveopću radost ostalog gledateljstva bio dodatan elan momcima na terenu.

No, već u narednim minutama, iz još neutvrđenih razloga, uhvatili su se u koštac s policijom na svojoj tribini. Organi reda brzo su smirili strasti, a ni prolom uvreda od strane BBB-a nije trajao mnogo duže.

Očevici novog u nizu incidenata Dinamovih navijača svjedoče o razbijenom suvozačevom staklu, iz čega bi se dalo zaključiti da su policajci na kraju dobro prošli. Jedan od njih u prolazu je dobacio: "Toliko o policijskoj brutalnosti."


Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.