Ime koje ništa ne vrijedi

22.09.2006., petak

Zagreb: Zaplijenjen kokain vrijedan milijun kuna

Nešto više od tri kilograma kokaina zaplijenila je zagrebačka policija kod 33-godišnjeg Čeha koji je u Zagreb doputovao iz Venezuele. Na kokainu bi preprodavači zaradili oko milijun kuna i ovo je najveća zapljena kokaina u Zagrebu unazad tri godine.
- Čeha smo detektirali prije tri dana kada je sletio u Zagreb avionom iz Carracasa. S obzirom da su nam letovi iz tih krajeva zanimljivi, redovito pratimo putnike pa smo tako pratili i Čeha. On je odsjeo u ilegalnom pansionu, gdje je čekao osobu koja mu je predala novac i daljnje upute za krijumčarenje. Riječ je o 63-godišnjem Talijanu, a droga je trebala biti prebačena u tu zemlju - doznali su novinari od Dubravka Novaka, zamjenika načelnika PUZ-a.
Ni Čeh ni Talijan do sada, prema saznanjima policije, nisu "ordinirali" u Hrvatskoj. Obojica su pritvoreni.




by:kova

15.09.2006., petak

Razbijena automafija!!

Splitska policija razbila je automafiju koja je prevarama kupila 40 automobila te ih potom preprodala 25 posto jeftinije. Skupina od 17 kriminalaca prevarila je banke i osiguravajuća društva za pet milijuna kuna. Policija je nakon višemjesečne obrade privela Tonija Vitaljića i Mirka Cvitanića koji su s Ognjenom Duilom i Damirom Jeličićem osumnjičeni da su organizirali skupinu koja je počinila oko 160 kaznenih djela. Putem interneta ili oglasnika kupovali su tvrtke u mirovanju. Tada bi krivotvorenim dokumentima lažno prikazivali solventnost tvrtki i fiktivno zapošljavali svoje ljude prikazujući ih kao kreditno sposobne. Tada bi podnosili bankama zahtjeve za autokredite, preuzimali vozila te ih predavali šefovima koji bi ih putem oglasa prodavali po 25 posto nižoj cijeni.
Prva registracija išla bi na teret kupca, a ne onoga tko je podigao kredit jer su preprodavači iskorištavali zakonsku "rupu" prema kojoj nakon isplate kredita od strane banke u njihovu trezoru u roku do 10 dana treba deponirati primjerak ključa i knjižicu vozila. Oni bi u tom roku već preprodali vozilo, a novi bi vlasnik ishodio potrebne dokumente na svoje ime.




by:kova

10.09.2006., nedjelja

Sesvete: ­Torcida se sukobila s policijom

Torcida je putovala u Koprivnicu. (Foto: Ilustracija)Navijači Hajduka zbog sukoba s interventnom policijom privedeni su u subotu u PP Sesvete. Njih jedanaest putovalo je na utakmicu u Koprivnicu te su se zaustavili na benzinskoj postaji OMV u Sesvetama gdje su počeli galamiti i narušavati javni red i mir.
- Policija ih je pokušala smiriti na što je jedan Torcidaš udario policajca u prsa - rečeno je u zagrebačkom OKC - u.
Jedan navijač navodno je ostao bez zubi jer je opsovao policajcu, neslužbeno saznajemo.
Došlo je do naguravanja te ih je interventna privela u stanicu. Među izgrednicima nalazi se i jedan maloljetnik, a svi su u nedjelju sprovedeni prekršajnom sucu u Sesvetama.





by:kova

05.09.2006., utorak

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge

čeka auto!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

doziva kišu!!



Free Image Hosting at www.ImageShack.us

misli da je gusar!!

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.