Ime koje ništa ne vrijedi

21.10.2006., subota

WALLPAPERI


Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge



Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge


Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge

12.10.2006., četvrtak

Navijači u grotlu rasizma i međusobne mržnje

Dan nakon utakmice Hrvatske i Engleske u Maksimiru raspoloženje medija, policije i javnosti glede navijača nije jedinstveno. Dok jedni naglašavaju nerede u gradu između suprotstavljenih skupina hrvatskih navijača, drugi se dive lijepoj atmosferi na stadionu. Istina? Vjerojatno negdje u sredini

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Unatoč zamolbama HNS-a, pa i prijetnjama policije, nekoliko baklji ipak je zapaljeno na maksimirskim tribinama

U ne tako davnoj prošlosti, recimo nakon Malte i Italije, hrvatski navijači proglašavani su divljacima, barbarima i rasistima, a na svim razinama društva tražili su se načini kako spriječiti nekulturu i huliganizam. U međuvremenu je odigrano i Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj, ti isti navijači proglašeni su najboljima na svijetu i gotovo da su svi zaboravili koliko su gluposti napravili ti mladi ljudi diljem Europe, kako prateći reprezentaciju, tako i svoje klubove.

I onda, u svom tom zaboravu, a zapravo želji da se previše ne potencira pravi problem, svi smo se iznenadili kad je UEFA upozorila Hrvatsku da će sankcije za rasizam na Maksimiru biti dosad neviđene (isključivanje iz daljnjih kvalifikacija). Skupile su se sportske i političke glave i odlučile javnim apelima, pa i prijetnjama spriječiti nešto što se zapravo u Hrvatskoj i ne događa često. U posljednje vrijeme tek Hajdukova Torcida bezumnim hu-hukanjem i transparentima na derbijima podsjeća da taj problem ipak postoji u nas, no bez obzira na neupitnu ozbiljnost tih poruka s tribina (upućenih tamnoputim igračima Dinama), čini nam se da je posrijedi ipak više želja da se protivnika izbaci iz takta nego što je riječ o istinskoj mržnji prema drugoj rasi.

Zanimljivo, premda se u Zagrebu zaista rijetko moglo čuti nešto od rasističkih parola, baš je hrvatska metropola uvijek na udaru tobožnjih sankcija. Unazad nekoliko godina, započelo je svojevremenim gostovanjem Fulhama u Maksimiru, nastavilo se dolaskom Arsenala, a (zasad) završilo kvalifikacijskom utakmicom Hrvata i Engleza za Euro 2008. Primjetno je da se problem rasizma veže isključivo uz engleske klubove i reprezentaciju.

Istovremeno, nitko ne može poreći da rasista na tribinama ima, no oni su svakako u velikoj manjini. Uostalom, ima ih svugdje u svijetu i malo tko obraća pozornost na njih. Nakon utakmice protiv Engleske sami navijači sa sjeverne tribine priznali su da su među sobom vidjeli ljude koji su hu-hukali, no njihova se glupost nije raširila cijelom tribinom poput požara. Sigurno ne samo zato jer je UEFA priprijetila Hrvatskoj, nego i zato što jednostavno ne prihvaćaju takvo ponašanje. I zato nas nitko ne može uvjeriti da su Hrvati rasisti i negostoljubivi, da je Zagreb 'mračni grad' (citat The Suna i još nekih otočkih tabloida) u kojem crnce jedu za doručak, a strance spaljuju na lomači. Nemojmo biti neskromni, ni Zagreb ni bilo koji drugi grad u Hrvatskoj to definitivno nije.



Nažalost, priča onih drugih, o tučnjavama huligana po zagrebačkim ulicama, istinita je. Torcida i Bad Blue Boysi su se nekoliko puta tijekom srijede dohvatili i uhićenih je bilo izuzetno puno s obje strane. To je ipak svojevrsna novost među hrvatskim navijačima, jer premda je i toga bilo u prošlosti, broj takvih incidenata može se izbrojati na prste jedne ruke. Ono u Zagrebu, uoči Engleske, svakako je zabrinjavajuće. Je li to novi model ponašanja navijača u kockastim, crveno-bijelim dresovima, ili tek izdvojeni incident, tek ćemo vidjeti, ali žalosno je vidjeti ljude koji su proglašeni najboljima na svijetu kako se međusobno mlate. Ne ponovilo se…


by:tportal.hr & kova



03.10.2006., utorak

SICILIJA SRCE MAFIJE

Rijeć "MAFIJA"prvi se put pojavljuje na SICILIJI,Palermo 1863god!!
No bez obzira na njeno podrijetlo,osobe s kojima se ona povezuje , bavili su se kriminalnim aktivnostima i prijw nego je mafija postala dijelom svakodnevna jezika!!

Bande se pojavljuju u javnosti 1848god,nazivi prvih bandi: Beati Paoli,Malih Pastira,Rzača grla,Decollati,Testa Di Lana namjera je bila da se osveti policiji!!!




by:kova-knjiga MAFIJA

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.