Ime koje ništa ne vrijedi

28.07.2006., petak

VJEKO SLIŠKO

VJEKO SLIŠKO:Je ustrijeljen 23. ožujka.2001god!! U 14.40 sati na Cvjetnom trgu, jednom od središnjih zagrebačkih trgova, u blizini svojeg stana. Bio je to peti atentat na Sliška, a dogodio se na istom mjestu gdje i prethodni, 27. studenog 1999. godine, u noći oko jedan sat, kada je slučajno poginu Zoran Domini, vlasnik obližnje videoteke. I nakon tog četvrtog pokušaja likvidacije, Sliško je i dalje tvrdio da ne zna tko bi mu želio nauditi, jer nije ni sa kim u sukobu. Pritom je isticao da je on poslovni čovjek koji nema veze s kriminalnim miljeom. No, upućeni u kretanja u podzemlju su tvrdili da je on zapravo bio na čelu klana koji se sukobljavao s »remetinečkom grupom«, poznatom i kao »dečki s Knežije« (kojima se upravo sudi u remetinečkom zatvoru, op. a.), kojima je na čelu bio Zlatko Bagarić, »kralj kocke«, ubijen u srpnju 1998. godine, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima.
Nakon atentata na Sliška, koji je izveo James Capiau, u kojeg je tada pucao Sliškov tjelohranitelj, Ivica Bertić-Rus (28),Cappiau je u Sliška pucao iz brazilskog revolvera Taurus, a u ruksaku mu je nađen Agram s prigušivačem. Sliškovu egzekuciju policija je razriješila, ali nije otkriveno tko je naručio ubojstvo kralja poker-automata
Sliško je bio u dubokoj komi tjedan dana, u Bolnici Sestara milosrdnica.
2. travnja.2001god!!U ponedjeljak u 13. 15 sati, na zagrebačkom groblju Mirogoj pokopan je Vjeko Sliško (31), ustrijeljen u uličnom vatrenom okršaju prije deset dana.
DOZNO SAM DA JE ŽIVIJO U SESVETAMAFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.