KO STITI UBICE DJECE

subota, 15.06.2024.

OBAVJEST MINISTARSTVU UNUTRAŠNJIH POSLOVA FEDERACIJE BIH

Dodik Milorad neće napasti na Ustav RS ako organizuje proslavu 9. januara - neće tek tada jer je to već odavno uradio i to mnogo ozbiljnije od čega potenciram suspendovanje odluka Ustavnog suda BIH za šte je morao biti već uhapšen i optužen a to sam opisao u sadržaju priloga "Krivična prijava protiv Dodik Milorada i saučesnika od 21.07.2023.". To su noviji dokumenti ali sam ranije obavjestio i više stranih zemalja preko njihovih ambasada što se može vidjeti iz priloga "Mafijaški klan nakon objelodanjivanja `crne knjige` organizuje likvidacije građana". U to vrijeme nije bilo nikakvih podataka o komunikacijama preko SKY aplikacije, odnosno o transportima narkotika koje organizuje policija RS sa svojim ortacima...

--------------------------------------------------------------------------------
Veza : VSTV - saopštenje 14.08.2017.; Krivična prijava protiv Dodik Milorada i saučesnika, Krivična prijava protiv Siniše Karana i saučesnika i drugi povezani dokumenti.
MINISTARSTVU UNUTRAŠNJIH POSLOVA FEDERACIJE BIH
Ulica Mehmeda Spahe br.7, 71 000 Sarajevo
Tel: 00 387 33 280 020 lokal 3100
E-adresa: press@fmup.gov.ba / kabinet@fmup.gov.ba
--------------------------------------------------------------------------------
Po osnovu KRIVIČNOG ZAKONA BOSNE I HERCEGOVINE, član "Produženo krivično djelo" a povezano sa krivičnim djelima "Napad na ustavni poredak" "Terorizam" i drugim, dostavlja se materijal pod nazivom :

OBAVJEST MINISTARSTVU UNUTRAŠNJIH POSLOVA FEDERACIJE BIH

Vezano za trenutne aktuelne događaje i javno iznesene stavove Ministarstva, dostavljam vam dio materijala o počinjenim krivičnim djelima za šta sam kako se može vidjeti iz priloga već podnosio krivične prijave.
Neke od prijava sam proslijedio i Ministarstvu odbrane BIH, kao recimo prilog "Od crne knjige do krvavih ruku - 24.09.2023." tako da je gospodin ministar već upoznat sa nekim detaljima te možete dodatne informacije zatražiti i od tog ministarstva i naravno od mene s obzirom da sada dostavljam samo mali dio materijala zbog ograničenja veličine podataka za prijem na elektronsku adresu.
Sada neću u opisu pojašnjavati pozadinu nego suštinski samo navesti popis priloga uz kratke smjernice a detalji se mogu pročitati u sastavu pomenutih priloga.
Prvo ukazujem na hronološki najstariji dokument a to je "VSTV - saopštenje 14.08.2017." vezano za prijetnje vješanjem pripadnicima VSTV, koje su odmah javno ismijavali tadašnji ministar bezbjednosti Dragan Mektić i inspektor bloger Borislav Radovanović te do danas nije urađeno ništa da se otkriju nalogodavci a podsjećam da je od tada stradalo više svjedoka od kojih navodim samo one iz pravosuđa i policije :
Policajci Šehović i Vujinović od automatskog oružja - oktobar 2018, okružni tužilac Ninković, metak u glavu - jun 2020-te, sudija Borovčanin, obješen marta 2021-e, načelnik Bašić, metak u glavu - april 2022-e, okružni tužilac Debeljević, uzrok meni nepoznat - jun 2022-e i inspektor Marković, ustreljen - oktobar 2023-e.
Vezano za navedena ubistva i uzroke sam više puta slao upozoravanja od čega sad potenciram "Dopis službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020." poslat MUP-u RS od strane tadašnjeg Predsjednika Cvijanović na šta nije smišljeno reagovano te sam podnosio prijave protiv vrha policije, počev od direktora pa do ministra.
Kako sam redovno obavještavao i VSTV, uvjeren sam da je isključivo njihovom intervencijom došlo do neke reakcije što se vidi iz priloga "Poziv u PU Bijeljina za 17.07.2023." vezano za moje prijave protiv bivšeg glavnog tužioca u OJTIS-u te trenutnog direktora policije RS.
Podsjetiću i da je još prije saopštenja iz VSTV, jedan od šefova mafije Dodik Milorad, obznanio njihove namjere što se vidi u prilogu "Crna knjiga".

Dodik Milorad neće napasti na Ustav RS ako organizuje proslavu 9. januara - neće tek tada jer je to već odavno uradio i to mnogo ozbiljnije od čega potenciram suspendovanje odluka Ustavnog suda BIH za šte je morao biti već uhapšen i optužen a to sam opisao u sadržaju priloga "Krivična prijava protiv Dodik Milorada i saučesnika od 21.07.2023."
Logičan nastavak je "Krivična prijava protiv Siniše Karana i saučesnika od 24.11.2023." sa čime su povezani prilozi "Zahtjev policijskoj upravi bijeljina - na ruke načelniku", "Zahtjev i obavještenje ministru unutrašnjih poslova" te "Zahtjev ministru i načelniku PU Bijeljina". To su noviji dokumenti ali sam ranije obavjestio i više stranih zemalja preko njihovih ambasada što se može vidjeti iz priloga "Mafijaški klan nakon objelodanjivanja `crne knjige` organizuje likvidacije građana - mejl" a kompletan tekst u dokumentu "Mafijaški klan nakon objelodanjivanja `crne knjige` organizuje likvidacije građana".
U to vrijeme nije bilo nikakvih podataka o komunikacijama preko SKY aplikacije, odnosno o transportima narkotika koje organizuje policija RS sa svojim ortacima. Povratne odgovore od strane ambasada najuticajnijih zemalja svijeta neću prilagati nego podsjećam da su nakon toga dostavljeni podaci u BIH, koji dokazuju osnovanost mojih prethodnih tvrdnji.
U to vrijeme sam napisao i prilog "Zločinci iz takozvanih bezbjednosnih službi ugrožavaju živote sudijama" namjenjen za VSTV, sudove i tužilaštva a od novijih dokumenata prilažem još "Likvidacije svjedoka se nastavljaju - prijava" koja samim naslovom dovoljno govori te "Reakcije iz policije na krivičnu prijavu od 02.11.2023." gdje sam opisao uz dokaze neke od metoda priprema likvidacija.
Da je u pitanju samo mali dio materijala, može se vidjeti iz priloga "Razotkrivanje mafijaškog režima" u kome se nalaze naslovi i aktivni linkovi za skoro 1300 tekstova o kriminalu, uglavnom Dodika i njegove bande zločinaca a isti tekstovi se nalaze i na web adresi "https://kriminaluvlasti.blogger.ba".
Što se tiče nadležnosti ili nenadležnosti o tome neću iznositi svoje mišljenje nego opasku da su oni koji o tome mogu odlučivati, uglavnom ili u cjelosti pod kontrolom a ako se i desi nešto slično, ne treba potcjenjivati brojnost kriminalaca, kojih samo u policiji RS ima na hiljade a ukazujem i da je "žandarmerija" formirana kao klasična paravojna organizacija uz ionako pretrpan MUP sa osnovnim ciljem da brani "firera" i ostatak vrha kartela.
Tu su i zaštitarske organizacije koje nakon likvidacije Slaviše Krunića u potpunosti kontroliše pomenuti zločinac i njegov kartel.
Ne sumnjam da će upotrijebiti sve njih a to je više hiljada uglavnom sadašnjih i bivših policajaca, čije su ruke ukaljanje kriminalom a mnogima i krvave do ramena.

PRILOZI

Od crne knjige do krvavih ruku - 24.09.2023.; VSTV - saopštenje 14.08.2017.; Dopis službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020.; Poziv u PU Bijeljina za 17.07.2023.; Crna knjiga, Krivična prijava protiv Dodik Milorada i saučesnika od 21.07.2023.; Krivična prijava protiv Siniše Karana i saučesnika od 24.11.2023.; Zahtjev policijskoj upravi bijeljina - na ruke načelniku, Zahtjev i obavještenje ministru unutrašnjih poslova, Zahtjev ministru i načelniku PU Bijeljina, Mafijaški klan nakon objelodanjivanja `crne knjige` organizuje likvidacije građana - mejl, Mafijaški klan nakon objelodanjivanja `crne knjige` organizuje likvidacije građana, Zločinci iz takozvanih bezbjednosnih službi ugrožavaju živote sudijama, Likvidacije svjedoka se nastavljaju - prijava, Reakcije iz policije na krivičnu prijavu od 02.11.2023.; Razotkrivanje mafijaškog režima

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
Bajozdenko@gmail.com
Zdenkobajo@gmail.com
065831902

- 02:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 05.06.2024.

PODMUKLI MANIPULATORI ZLOČINAČKE TERORISTIČKE ORGANIZACIJE SE RAZOTKRIVAJU

Što se tiče takozvanih službi i tu postoje kako javne tako i tajne grupacije, raznoraznih sigurnosnih informativnih, obavještajnih, špijunskih agencija, koje su suštinski pretvorene u mafijaške klanove, koje se bavi švercom narkotika, oružja i druge vrijedne robe, istovremeno koristeći sva tehnička sredstva ne za borbu protiv kriminala, nego kao logističku podršku sopstvenim mafijaškim poslovima i kao sredstvo za nadzor, ucjene, teror i likvidacije, svih koji na bilo koji način ometaju organizovani kriminal, pljačke i ubistva koje čine...

--------------------------------------------------------------------------------
Veza : VSTV - saopštenje 14.08.2017.; Krivična prijava protiv Siniše Karana i saučesnika od 24.11.2023.; Dodatak prijave protiv Siniše Karana i saučesnika, Krivična prijava protiv Dodik Milorada i saučesnika i više prethodnih povezanih prijava.

VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM VIJEĆU BIH
TUŽILAŠTVU BOSNE I HERCEGOVINE

Ovim dopisom ukazujem istovremeno na disciplinske prekršaje državnih tužilaca, čiji brojevi predmeta mi nisu poznati i podnosim krivičnu prijavu protiv brojne zločinačke terorističke organizacije na čelu sa Sinišom Karanom, Sinišom Kostreševićem, Dodik Miloradom i ostalima te tražim da po istim principima koje su nedavno demonstrirali hapseći predsjednika suda BIH, isto urade i sa svim šefovima mafijaškog kartela, kako navedenima tako i ostalima o čijim sam krivičnim djelima dostavljao dokaze proteklih godina u više desetina krivičnih prijava.
Na osnovu ZAKONA O VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAčKOM VIJEĆU BOSNE I HERCEGOVINE, član "Disciplinski prekršaji tužilaca" stavovi : nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti, ponašanje u sudu ili tužilaštvu i izvan suda ili tužilaštva koje šteti ugledu tužilačke dužnosti; ili bilo kakvo drugo ponašanje koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti ili dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet tužilaštva.
Te po osnovu Krivičnog zakona BIH, član "Osnovni pojmovi" stav : "Kad je kao počinilac krivičnih djela označeno službeno ili odgovorno lice, sva lica iz stavova (3) i (5) ovog člana mogu biti počinioci tih djela, ukoliko iz zakonskih obilježja pojedinog krivičnog djela ne proizlazi da počinilac može biti samo neko od tih lica." te člana "Tok i prekid zastarjelosti krivičnog gonjenja", stavovi "(3) Zastarijevanje se prekida svakom procesnom radnjom koja se poduzima radi gonjenja učinitelja zbog učinjenog krivičnog djela. (4) Zastarijevanje se prekida i kad učinitelj, u vrijeme dok teče rok zastarjelosti, učini isto tako teško ili teže krivično djelo." te člana "Produženo krivično djelo" stav "(2) Produženo krivično djelo je učinjeno kad je učinilac s umišljajem učinio više istih ili istovrsnih krivičnih djela koja s obzirom na način učinjenja, njihovu vremensku povezanost i druge stvarne okolnosti koje ih povezuju čine jedinstvenu cjelinu." vezano za "Terorizam", "Ugrožavanje sigurnosti", "Napad na ustavni poredak", "Napad na sudiju ili javnog tužioca" te više drugih krivičnih djela koje sam navodio u ranijim krivičnim prijavama. Informativno se dostavlja i Ministarstvu odbrane BIH.

PODMUKLI MANIPULATORI ZLOČINAČKE TERORISTIČKE ORGANIZACIJE SE RAZOTKRIVAJU

Podsjećam da je istovremeno sa provođenjem akcije "Divič" u centralnoj zgradi policije u Bijeljini, obješen neposredno pritvoreni građanin D.T. a da preko 30 dana od tog događaja nema rezultata obdukcije što jasno pokazuje da se radi o opstrukciji postupka. Kada se ima u vidu da sam prije tih događaja pismeno obavjestio Tužilaštvo BIH da me kriminalci iz policije pokušavaju locirati telefonskim pozivima kao preduslov za likvidaciju te da su me pokušali izmamiti iz kuće 30.10.2023. i nesumnjivo mučenjem saznati to što ih zanima, osnovano je sumnjati da je pomenuti građanin ubijen te da se tužilac i obducent ne usuđuju raditi posao za koji su plaćeni.
Paralelno sa tim je g. Siniša Karan javno zaprijetio pripadnicima Suda i Tužilaštva BIH - da neće biti uhapšen Dodik, (prilog "Ministar policije poručio - nema hapšenja Dodika") nego oni pa iako se neki trude "objasniti" da hapšenje Predsjednika suda BIH, nema veze sa Dodikom, činjenica je da se prijetnja Siniše Karana obistinila uz katastrofalne prateće posljedice.
Akcija je tempirana 2 dana pred suđenje Dodiku što je najpovoljniji termin za manipulacije, (1 dan ranije bi bilo prekasno za obimnije izvještaje medija i zasipanje javnosti tom temom) a prateći efekat je poruka svim sudijama da su prisluškivani, da neko ima sve te podatke i da mogu u svakom trenutku i oni da budu uhapšeni. Konkretno - recimo svako ko bi se usudio odbiti neki od narednih "prijedloga" Dodikovog advokatskog tima, može očekivati hapšenje na ulici čim izađe iz zgrade bez obzira da li postoji bilo šta kompromitujuće o njemu ili će se optužba i obrazloženje tužioca zasnivati na ličnim impresijama, željama i vidovnjačkim sposobnostima kako je to demonstrirano nakon aktuelnog hapšenja predsjednika suda.
Nesumnjivo je da šefovi mafije nisu tek tako prijetili hapšenjima no što se njih tiče ja se uopšte neću pozivati na to, ni na izbore koje kradu neprekidno, (što znači da su ne samo kriminalci nego i nelegitimni) nego isključivo na krivična djela učinjena na moju štetu napadima na život i garantovana prava. Za kraj uvoda podsjećam da su osim više pokušaja mog ubistva, pripadnici policijske mafijaške organizacije napali na mene fizički u zgradi PU Bijeljina 22.05.2019. te gospoda Kostrešević, Terzić, Karan, (ranije Lukač) i ostali prikrivaju ime napadača ali i gomilu drugih kriminalaca za ranije izvršena krivična djela.
--------------------------------------------------------------------------------
Prilog "VSTV - saopštenje 14.08.2017." je klasičan primjer kriminala i opstrukcije Tužilaštva BIH, čak i u slučaju prijetnji smrću pripadnicima VSTV-a jer ni nakon 6 godina neće da razotkriju nalogodavce za ovu i slične podmukle akcije terorista iz "obavještajnih" službi. VSTV treba pokrenuti disciplinske postupke protiv svih odgovornih a potom svi treba krivično da odgovaraju skupa sa onima koje štite.
Krivična prijava protiv Siniše Karana i saučesnika od 24.11.2023. je kako se vidi poslata i VSTV-u BIH, gdje sam citirao prijetnje starog udbaša Karana :
"Branićemo i štititi predsjednika Republike i institucije koje su napadnute neustavnim djelovanjem Suda i Tužilaštva BiH i Kristijana Šmita. Nema hapšenja Dodika, nego će biti uhapšeni oni koji ruše ustavni poredak a da je normalna država sad bi Sud i Tužilaštvo BiH, odnosno oni koji vode postupak protiv Dodika bili pohapšeni. Štitimo ustavni poredak, jer je napadnut ustavni poredak Srpske."
Predsjednik Suda BIH je kao što znamo već uhapšen a u istoj prijavi citirao sam i Dodika koji je rekao : "Mislite da mi nemamo službu koja prati šta radite ?" obraćajući se novinarki no jasno je da prate i sudije i tužitelje i mnoge druge. Kada se tome doda javna prijetnja u gestapovskom stilu :
“SNSD će u narednim mjesecima uspostaviti svoju “Crnu knjigu” u koju će biti upisani svi oni koji su bilo kada na bilo koji način SNSD-u napravili štetu, a pogotovo oni koji su bili u SNSD-u, dobili mandat na ime SNSD-a i onda se priklonili drugim političkim organizacijama”, kazao je Dodik i pojasnio: To će značiti da ćemo preko naših organa i naših ljudi u institucijama vlasti voditi borbu protiv tih imena. To moramo da uradimo!”
Dobija se na djelu nacistička teroristička zločinačka organizacija SNSD&MUP&DODIK a isto se može reći za kompletnu RS i biće takva sve dok ovi zločinci ne budu pohapšeni. Podsjećam da sam uz istu prijavu priložio dokaz da je i logo SNSD-a sadržan od 2 kukasta krsta no bitnije od svega su nacističke metode koje koriste.

Pomenuti prilog sam završio rečenicom "Zmije otrovnice su dotjerane do plamena i spremne su ugristi - ubiti bilo kog sudiju, javnog tužioca, inspektora za koje smatraju da bi ih mogli ugroziti a za novinare i građane da i ne govorim." a da li su zmije ugrizle u međuvremenu, neka svako sam procjeni iz sopstvene perspektive.
Dodatak prijave protiv Siniše Karana i saučesnika nisam poslao VSTV, nego Mnistarstvu odbrane, zbog specifičnosti teme o kojoj će biti riječi i ovde uz podsjećanje na bukvalno manju vojsku naoružanih - paravojnih postrojbi koje je Dodik preuzeo od ubijenog Slaviše Krunića. Nisu mu dakle potrebni kampovi od 20-tak ljudi kad ima pod kontrolom hiljadu njih. Problem je samo što ih treba i plaćati i za to je potrebna pomoć policije koja pokazuje da narod od njih nema nikakve koristi ni zaštite a tu su i ortaci poput braće Hofman, Kokanovića i sličnih da zastraše ugostitelje i vlasnike privatnih firmi da angažuju "zaštitare" odnosno plaćaju `reket` njihovim gazdama.
U sklopu priloga "Dodatak prijave protiv Siniše Karana i saučesnika" sam citirao i pitanja za udbaša Karana i policiju koja godinama laže okolo svojim narko ortacima da ih ja cinkarim stvarajući tako motive da me ubiju a sada uporno odbijaju da mi odgovore jesam li evidentiran kao njihov saradnik. Time gospoda Karan, Terzić, Gajić, Kostrešević, Nešković kao komandno odgovorni učestvuju u stalnim pokušajima mog ubistva te zahtijevam od Tužilaštva BIH da ih smjesta pohapsi, ukoliko su zakoni isti za sve - ili je to bila laž.
Iz priloga "Krivična prijava protiv Dodik Milorada i saučesnika" se vidi da sam ukazao na činjenicu da je Dodik sa svojom nacističkom terorističkom organizacijom suspendovao djelovanje - odluke Ustavnog suda BIH, čime su udarili i na mene lično, vezano za odluku "AP 1031-19" a na koju se može pozvati i svaki drugi građanin te sa druge strane postoji i odluka "AP-3683-20" vezano za kršenja prava i sloboda tokom (lažne i izmišljene) pandemije, prije čijeg uvođenja je obješen g. Desimir Miljić, tako da je Dodik Milorad mogao bez smetnji postati glavni "epidemiolog". Nepoštovanjem i nepriznavanjem odluka Ustavnog suda BIH, Dodik i njegov mafijaški režim, mogu opet po nalozima svojih gospodara proglasiti novu lažnu pandemiju i sprovoditi teror nad narodom. Nadam se da će doći vrijeme i da se okolnosti ovog vješanja ispitaju a odgovorni procesuiraju.
Na žalost to nije kraj vješanjima građana jer već u prilogu "Obavještenje o ekstremno ugroženoj bezbjednosti službenika i građana" opisujem akciju hapšenja pripadnika UIO BIH, prije tačno godinu dana a "slučajno" baš tada je obješen inspektor UIO BIH na teritoriji Bijeljine.
Ovaj dopis je osim Sudu u Bijeljini dostavljen i sudiji Suda BIH, koji je tada pominjao interese takozvanih "obavještajnih" službi, koje su se trenutno razmahale širom zemlje. Priloženi tekst je obiman i skoro sam ga u cjelosti obilježio crvenom bojom zbog važnosti djelova tako da ga nije svrsishodno ovde citirati u cjelosti nego ističem samo dio u kome je inspektor bloger R.B. poslao prijetnje pravosuđu :
"Nakon ovog javnog upozorenja slijedi logično pitanje: može li policija samoinicijativno započeti veliko čišćenje?!"
Lično ne bi me iznenadilo da se inspektori i policajci koji stoje iza ovog za naše prostore neuobičajenog akta, samoinicijativno organizuju u nekakvoj akciji obračuna sa kriminalcima u sopstvenim redovima i njihovim jaranima u pravosuđu.
...sad je ubistvom načelnika Bašića pređena granica "okretanja glava" ili tolerancije.
Danas znamo jesam li dobro procjenio situaciju i da više nema zaštićenih ili nedodirljivih spram nagomilanog bijesa naše policije. Zato ovo pismo vidim kao najavu obračuna sa kategorijom koja se doista smatrala nedostižnom za "običnu policiju", odnosno kao pripremu terena za sljedeći nivo udara. Govorimo o okorjelim kriminalcima u pravosuđu."
Pomenuti od 07.11.2023. ne radi na svom blogu te se brinem i za njegov život, osim ako, (pošto sam u više prijava razotkrio njegove i metode policije) nije dobio zadatak da radi na pripremama "spontanog" hapšenja nekoga, pred jedno od suđenja.
Što se tiče odgovornosti šefova kartela iz policije, odnosno Karana, Kostreševića i saučesnika, podsjećam na prilog "Dopis službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020." na koji nisu reagovali a u međuvremeno je stradalo više svjedoka povezanih krivičnih djela, među kojima, okružni tužioci, sudija i inspektori.
Usput - koja "koincidencija", baš kao što je sad između 2 pojavljivanja Dodika pred pravosuđem, uhapšen predsjednik suda, tako je prošle godine između 2 dolaska u Tužilaštvo BIH, ubijen načelnik Bašić a neposredno prije toga je Dodik bio u Prijedoru. Da li je upisao njegovo ime u Crnu knjigu ili je to neko drugi uradio i dalje je tajna za javnost ili kako bi neko rekao : "Ubistvo Bašića nije povezano sa Dodikom".
Obilje je dokaza o saučestvovanju vrha policijske mafije u pokušajima mog ubistva a sada prilažem sledeće "Zahtjev i obavještenje ministru unutrašnjih poslova", "Zahtjev ministru i načelniku PU Bijeljina" i "Zahtjev policijskoj upravi bijeljina - na ruke načelniku", čiji sadržaj neću uopšte citirati jer ima mnogo drugih tema.
Prilog "Kako zločinci iz takozvanih bezbjednosnih službi ugrožavaju živote sudijama" a koji sam poslao 15.07.2020. pod nešto izmjenjenim imenom "Zločinci iz takozvanih bezbjednosnih službi ugrožavaju živote sudijama" na adrese :
VSITV-U / USTAVNOM SUDU / VRHOVNOM SUDU / OKRUŽNIM I OSNOVNIM SUDOVIMA / TUŽILAŠTVIMA
te kako se vidi iz popisa mejlova i na aderesu Suda BIH već samim naslovom dovoljno govori. To je vrijeme kada još niko i ne zna da postoje komunikacije mafije preko SKY aplikacije a ja u tom dopisu navodim :
"Što se tiče takozvanih službi i tu postoje kako javne tako i tajne grupacije, raznoraznih sigurnosnih informativnih, obavještajnih, špijunskih agencija, koje su suštinski pretvorene u mafijaške klanove, koje se bavi švercom narkotika, oružja i druge vrijedne robe, istovremeno koristeći sva tehnička sredstva ne za borbu protiv kriminala, nego kao logističku podršku sopstvenim mafijaškim poslovima i kao sredstvo za nadzor, ucjene, teror i likvidacije, svih koji na bilo koji način ometaju organizovani kriminal, pljačke i ubistva koje čine.
Pripadnici ove zločinačke, mafijaške, terorističke organizacije su uglavnom instalirani u takozvanom MUP-u ali imaju svoje ljude i u drugim državnim organima, te se najvećim dijelom oslanjaju na kriminalce iz narko mafijaških bandi, navijačkih grupa, auto mafije i slično, koje su prethodno vrbovali da rade za njih u zamjenu za obustave istrage i prikrivanje dokaza, vezano za kriminal u koji su umješani."
Iako je ovaj moj dopis nastao prije više od 3 godine itekako je povezan sa jučerašnjim člankom "Detalji iz sudnice" u kome državni tužilac na skandalozan način iznosi razloge zbog kojih je uhapsila predsjednika suda BIH, citiram :
"Tokom 2020. godine po nalogu Suda od 19.8. do 14.9. a od 24.8. do 14.9. bila su dva sudska broja koja se koriste kao dežurni telefoni. I za njih je zatražen zahtjev za operativno-tehničku mjeru. U zahtjevu je pisalo da je NN sudija sjedio u kafani i tražio mito i da je takav sudija dao službeni broj i rekao zovite me na službeni telefon. Tako je pisalo u zahtjevu za prisluškivanje. Onda se tražilo da se mjera produži za ovaj drugi broj. Predsjednik Suda je jasno znao da taj dežurni telefon ne koristi jedan sudija nego više sudija - kazala je tužiteljica Jolović. Tužiteljica je navela da iz svega ovoga proizilazi da je između Debevca i Mehmedagića postojao umišljaj i dogovor za počinjenje krivičnog djela.
Dakle, naglasak je na riječi "PROIZILAZI" što znači da nema dokaza umišljaja nego se radi isključivo o impresijama i sugestijama pomenute. Podsjećam da je na sličan način hapšena i suspendovana tužiteljica Dijana Milić, nakon montiranja materijala iz mafijaškog servisa PU Bijeljina a potom je vrlo brzo ispraćena na drugi svijet.
Prije daljeg obrazlaganja aktuelnih tema, napraviću poređenje sa predmetom kada su mene lažno prijavili kriminalci iz policije, (koji su prethodno ubili ćerku moje sestre i pokušali sakriti dokaze).

Tada su napisali da upućujem ozbiljne prijetnje tužiocima u Bijeljini ne navodeći nijednu riječ tih "prijetnji" priloživši čak i kopiju koju sam poslao za VSTV-e. Tako su i u policiji prije svega znali da nema krivičnog djela pa je to znao i dežurni tužilac i na kraju je to znao i okružni sudija ali su svi redom potpisivali dokumente za pretres i onda posebne istražne radnje, nadzor komunikacija itd. Znaju to sve i Tužilašta kojima sam podnosio prijave za to a potom i za pokušaje ubistva, znalo je to i VSTV-e ali niko od kriminalaca koji su me smišljeno lažno prijavili nije nikada osuđen.
Naprotiv, smještena je afera sudiji koji mi je omogućio da dođem do dokaza o kriminalu inspektora te saučesnika Kovačević Novaka i Stjepanović Danice.
Odluka T15 0 KT 0002365 10 po lažnoj prijavi, opisuje te događaje a iz sadržaja se vidi da su me navodno prijavili Gruhonjić Muhamed i g. Debeljević Milorad, dok se u daljem tekstu on ne pominje nego samo Kovačević i Gruhonjić. Kada se ima u vidu da je g. Debeljević dostavio podnesak sudu u Bijeljini u kome tvrdi da je sve to o njegovoj prijavi izmišljeno a nedavno je "preminuo" ostaje otvorena mogućnost da on uopšte nije ni učestvovao nego je neko lažno naveo njegovo ime te je bio nezgodan svjedok.
Kako se vidi, predmet po lažnoj prijavi protiv mene je poslije preko 2 i po godine "posebnih istražnih radnji" okončan naredbom "DA SE NEĆE SPROVODITI ISTRAGA" jer prijavljeno nije krivično djelo, 14.12.2012. a u međuvremenu su pod zemljom završili moji majka i otac, nakon savjeta "prijatelja" da odu u bolnicu.
Kako se vidi iz priloga "Otpust iz bolnice 17.12.2012." istog dana kada je okončan pomenuti predmet, moj otac je doveden u komatozno stanje, nakon čega je preminuo a kompletna istorija bolesti, novac i odjeća su nestali i nakada se nisu pojavili. Savjete da odem do bolnice sam dobivao i ja od pojedinih provokatora koje su mi slali zločinci iz policije ali ih nisam slušao.
I nijednom tužilaštvi ne pada na pamet da procesuira i pohapsi monstrume koji stoje iza ovoga i koji su svi znali da lažu a sada kaže tužiteljica da je predsjednik suda BIH - `ZNAO`, da Mehmedagić laže i da je radio sa umišljajem.
Vratimo se na moj dopis "Zločinci iz takozvanih bezbjednosnih službi ugrožavaju živote sudijama" koji je pročitao i predsjednik suda BIH, sve uz moju napomenu da je nedavno okružni tužilac D.N, kao svjedok kriminala dobio metak u glavu. Radi se o datumu 30.06.2020. a predmeti koji su sporni prema tužiteljici su od 19.8. do 14.9. i od 24.8. do 14.9. što je mjesec i po nakon toga a oko mjesec nakon što je između ostalih, predsjednik suda BIH, pročitao moj dopis.
I sada, nevezano za to i sadržaj teksta, postoji "VSTV - saopštenje 14.08.2017." na koje sam podsjetio kojim VSTV, citiram :
"POZIVA NADLEŽNE INSTITUCIJE DA OTKRIJU I SANKCIONIRAJU OVAKVO NEDOPUSTIVO DJELOVANJE"
Kako znamo SIPA i Tužilaštvo BIH, nisu ni prstom makli da razotkriju prije svega nalogodavce jer kako smo mogli čuti na audio snimku, tamo neće da rade "visoku korupciju" a kada predsjedniku suda dolazi direktor jedne navodno "bezbjednosne" agencije sa zahtjevom da se istraže eventualne kriminalne radnje, možda saznaju nečije namjere da se ugroze životi drugih sudija ili tužilaca i slično, šta je trebalo da uradi ??? Da zabrani radnje pa biste ga danas optužili da je kriv za vješanje sudije L.B. za ubistvo Bašića, Markovića i ko zna šta još.
Nisam ja sada advokat pomenutog bivšeg predsjednika i možda zaista postoje neke kriminalne radnje ne samo prisluškivanje nego i neke druge no ovo što je izneseno je sramota i za osobu i za Tužilaštvo u cjelini - da je u pitanju pripravnik a kamoli predsjednik suda i to nas dovodi do motiva ove specijalne operacije "obavještajnih" službi.
U prilogu "Privođenjem Debeveca postalo sporno sve što Sud BiH radi" se navodi :
"Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će u slučaju da se pokažu tačnim razlozi zbog kojih je uhapšen predsjednik Suda BiH Ranko Debevec, onda biti sporno sve što je ovaj sud presudio, pa i suđenje njemu. Dodik je rekao da je privođenjem predsjednika Suda BiH sve oskrnavljeno, posebno žrtve kada su u pitanju procesi za ratne zločine. Predsjednik Srpske je naglasio da je katastrofalno saznanje da se godinama namještaju sudski procesi i da u BiH postoji organizovana grupa kriminalaca koji to čine, najavivši zbog toga krivične prijave kada se završi proces protiv njega."
Članak je nastao nakon ročišta 20.12.2023. i djeluje kako se Dodiku "slučajno" sve namjestilo za ovakav komentar a već je saopšteno iz Tužilaštva da hapšenje predsjednika suda nema veze sa Dodikom. Ali u sadržaju priloga "Privedena i Debevcova advokatica" od 18.12.2023. koji nije bitan za ovu prijavu sam lično komentarisao na vrhu četvrte strane 19.12.2023 u 06:06, jutro nakon hapšenja a dan i po prije prethodno opisane dodikove izjave, citiram :
"Ovo je očito 'taktika odbrane' Dodika. Možemo očekivati novi zahtjev za prenos suđenja u Banjaluku s izgovorom da je Sud BIH korumpiran. Pa sad hajde da se neki sudija usudi odbiti taj zahtjev kad ga Sipa sve sa "poštenim" Darkom Ćulumom čeka na ulici. Pravosuđe jest loše ali policija je gora od gestepoa..."
Mogao sam ovu prognozu Dodikove "odbrane" poslati uz prijavu već 19-og ali sam odlučio sačekati dva sudska postupka da se neki detalji ogole do kraja. Kako sam već naveo, ovo je napad ne samo na jednu osobu nego i sud u cjelini, sve uz jasnu prijetnju svim sudijama da bi svako od njih mogao isto da završi ako bude "napadao" na "vrijednosti" koje "štite" kriminalci Dodik i Karan.
Sa druge strane ovo je put za izvlačenje udbaša "OSMICE" iz neprilika jer se sva odgovornost i pažnja skreće na predsjednika suda a takođe preventivno zaustavljaju akcije poput one opisane u prilogu "SKY aplikacija otkrila savjetnika direktora bh. tajne službe".
Još jedna blamaža Tužilaštva BIH je uslijedila tokom pretresa na suđenju Dodiku jer citiram iz priloga "Tužilaštvo danas nije bilo spremno za Dodika ali on jeste" :
"Sudija je donio odluku da ne započne glavni pretres danas jer tužitelji nisu bili spremni za uvodne riječi, koje uslijede nakon čitanja optužnice."
Ovo je posebno važno za VSTV i UDT pa da ponovim : "TUŽITELJI NISU BILI SPREMNI ZA UVODNE RIJEČI".
A spremili su se za hapšenje predsjednika u čijem sudu onda izjave da nisu spremni. Ovo nije sramota samo za njih, (osim za poslednje dodatu osobu) nego i za kompletno Tužilaštvo.
Generalno, ovde se radi o dobro organizovanom napadu na kompletno pravosuđe i na SUD i na Tužilaštvo BIH od strane parapolicijskih, paraobavještajnih bandi uz saučesništvo pojedinaca u tužilaštvu, policiji RS a moguće i u sudu.
I da završim sa relevantnim podacima vezano za predmete DODIK & DEBEVEC, koji "nemaju veze jedan sa drugim" citiranjem dijela sadržaja priloga "Tužiteljica koja je izdala nalog za hapšenje Osmice je Bojana Jolović, kćerka brata učesnika u genocidu" koji je možda zanimljiv i za Ministarstvo odbrane, citiram iz teksta od 19.12.2023. :
"Tužiteljica koja je izdala nalog za hapšenje je Srpkinja Bojana Jolović, kćerka brata učesnika u genocidu Milana Jolovića zvanog Legenda, glavnog Dodikovog saradnika za „pitanja bezbednosti“, vlasnika zaštitarske agencije, kandidata na listi SNSD-a i nesuđenog zamjenika ministra odbrane BiH.
- glavni tužilac Tužilaštva BiH je Milenko Kajganić, Srbin.
- direktor SIPA-e je Darko Ćulum, Srbin, koji je u septembru bio u prvom redu uz Dodika kada se odlučivalo o tome da li Srbi napustiti državne institucije BiH.
- ministar sigurnosti je Nenad Nešić, Srbin, koji je medijima dao/potvrdio infomaraciju o hapšenju Debeveca i Mehmedagića, iako nema nikakvu nadležnost po tom pitanju i ne bi je smio imati.
– sarajevskim novinarima, primijetit ćete, nije bilo čudno da im informaciju potvrđuje ministar sigurnosti a ne Tužilaštvo ?!
- predsjednik RS je Milorad Dodik, Srbin, kojem se (konačno) sudi pred Sudom BiH. Srbin Dodik je sa Srbinom Nešićem noć prije hapšenja bio u Beogradu u izbornom štabu Srbina Vučića sa svim ostalim Srbima. Srbinu Dodiku jako je stalo da mu se ne sudi pred Sudom BiH, jer ako mu se ne bude tu sudilo, neće mu se suditi nigdje. Ako predsjednik Suda BiH pred kojim se sudi Dodiku bude suspendovan, a hoće, njegovu poziciju će preuzeti Hrvat, ali ne bilo kakav, već Davorin Jukić, koji je svojevremeno Sud BiH proglasio nenadležnim za suđenju Draganu Čoviću zbog afere „Prelevmani“ a dok je predmet putovao prema kantonom sudu ispostavilo se da nestali ključni dokazi koji terete Čovića.
Meni lično se uopšte ne dopadaju ovakvi nacionalno obojeni opisi jer uočavam da kriminalci iz RS, izuzetno dobro sarađuju sa ortacima iz Federacije BIH, ne obraćajući pažnju na te nebitne detalje pošto im je osnovna vjera - novac.
I u kategorizaciju ratnih zločina neću ulaziti nego krećem od opisa strica tužiteljice Bojane Jolović : "Milan Jolović zvan Legenda, glavni Dodikov saradnik za „pitanja bezbednosti“, vlasnik zaštitarske agencije, kandidat na listi SNSD-a."
Opet smo došli do "zaštitarske agencije" odnosno klasične paravojne organizacije što je Dodikova opsesija a osoblje tih agencija su po pravilu kriminalci otpušteni ili suspendovani iz policije jer imaju obuku i dozvole za nošenje oružja a izuzetno su pogodni za sve vrste kriminala, uključujući i likvidacije, recimo policajaca na teritoriji Kantona Sarajevo, nakon čega se mogu skloniti preko "granice koja postoji" a nisu im daleko ni pokretni kampovi.
Sve u svemu, svi navedeni su imali ili imaju i sada direktne veze sa Dodikom ili policijom odnosno jezgrom zločinačke terorističke organizacije koju narod i danas naziva udbaši a stari udbaš je nesumnjivo i stric "hrabre" tužiteljice.
Podsjećam da sam u pretodnim prijavama upozoravao da su zločinci iz "obavještajnih službi" spremni na svaki zločin, pa i na ratne sukobe poput onoga u Palestini gdje je premijer izbjegao suđenje tako što su njegove službe organizovale napad "neprijatelja" čime su stvorili izgovor za opšti napad na civile.
Ovde srećom do toga nije došlo, (što ne znači da nije u planu kao opcija) ali je došlo do brutalnog napada na sud i tužilaštvo.
Na kraju kao dokaze o odgovornosti Siniše Karana, Kostreševića i saučesnika, prilažem "Obavjest komandirima i načelnicima - mejl" u kome sam na početku upozorio da su i policajci u životnoj opasnosti a na kraju tražio od Tužilaštva BIH da odgovorne hitno pritvori jer će u suprotnom vrh kartela poslati ubice i na ostale svjedoke.
I opet da se pozovem na "novo normalni" govor - navedeni su znali da prikrivanjem dokaza i počinilaca kriminala i sami čine krivična djela, znaju da me izlažu životnoj opasnosti, promovišući laži da sam cinkaroš itd... sve oni to znaju a nastavljaju činiti.
Taj dopis sam poslao 26.01.2023. nakon čega sam nekim čudom dobio "Poziv u PU Bijeljina za 17.07.2023." da dam izjavu po prijavi protiv saučesnika u pokušaju mog ubistva i drugih krivičnih djela, Kostrešavića i Čolovića no niko nije uhapšen ali je zato početkom oktobra 2023-e, ubijen inspektor Marković Nenad, čovjek koji je znao sve detalje o razbojništvu nacističke terorističke bande tokom zadnjih desetak godina.

PRILOZI

Ministar policije poručio - nema hapšenja Dodika, VSTV - saopštenje 14.08.2017.; Krivična prijava protiv Siniše Karana i saučesnika od 24.11.2023.; Dodatak prijave protiv Siniše Karana i saučesnika, Krivična prijava protiv Dodik Milorada i saučesnika, Obavještenje o ekstremno ugroženoj bezbjednosti službenika i građana, Dopis službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020.; Zahtjev i obavještenje ministru unutrašnjih poslova, Zahtjev ministru i načelniku PU Bijeljina, Zahtjev policijskoj upravi bijeljina - na ruke načelniku, Kako zločinci iz takozvanih bezbjednosnih službi ugrožavaju živote sudijama, Zločinci iz takozvanih bezbjednosnih službi ugrožavaju živote sudijama, Detalji iz sudnice, Odluka T15 0 KT 0002365 10 po lažnoj prijavi, Otpust iz bolnice 17.12.2012.; Privođenjem Debeveca postalo sporno sve što Sud BiH radi, Privedena i Debevcova advokatica, SKY aplikacija otkrila savjetnika direktora bh. tajne službe, Tužilaštvo danas nije bilo spremno za Dodika ali on jeste, Tužiteljica koja je izdala nalog za hapšenje Osmice je Bojana Jolović, kćerka brata učesnika u genocidu, Obavjest komandirima i načelnicima - mejl, Poziv u PU Bijeljina za 17.07.2023.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
Bajozdenko@gmail.com
Zdenkobajo@gmail.com
065831902

- 02:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #