srijeda, 28.11.2007.

Pogledao D-WAR

Neko vrijeme očekivao sam film D-War (Dragon Wars) o kojem sam pisao OVDJE, za kojeg je zaslužan (i kriv) korejski redatelj, a u kojem su glavni likovi Amerikanci. radi se o korejskim čudovištima koja čudnim putevima dolaze do SAD-a i tamo, u Los Angelesu započinju rat. Film me uvelike razočarao, a jedina stvar zbog koje mi je drago što sam film pogledao je izgled čudovišta, a posebno velikih zmija koje žele postati zmajevi. CGI je pohvalan, a ako film pogledate u HD verziji moći čete posebno uživati. (U prodavaonici Vemil u centru Vrbani non-stop se vrti vrlo impresivan trailer ovog filma). Nažalost, sve ostalo je razočoravajuće. Neću lagati kad kažem da sam u filmu najviše uživao kad sam ugledao prvi poster filma, a zatim kad sam se susreo s foršpanom. Sada, nakon što sam film pogledao, najradije bih ga zaboravio i poštedio se tog gotovo negledljivog gledateljskog iskustva. Priča koja kao da želi biti duboka i kvalitetno komplicirana na kraju, zapravo već od početka, se doima besmislenom i jedva podnošljivom s previše nabacanih nepovezanih i nedosljednih aktivnosti. Režija je također razočaravajuća. Kako npr. objasniti da glavni lik ne opaža da je ustrijeljen i prerezan mačem. Gluma je gotovo očajna. Ja vjerojatno ne glumim niti tako kao oni, no i to je ispod razine dostojne filmskog uratka za veliko platno. Svijetli elementi filma su borba korejskih čudovišta i američke vojske po ulicama los Angelesa no izričito kaop vizualni doživljaj. Zašto su se oni uopće sukopili nije poznato. Kraj filma također podiže film na gledljivu razinu, a posebno tradicionalna korejska pjesma Arirang s kojom se film odjavljuje. Glazba zadovoljava - a korištena je i melodija kršćanske tradicije Dies irae koja govori o sudnjem danu. Od svega mi je najviše žao što vjerujem da je film mogao biti puno puno bolji. Da je priča malo jednostavnija i dosljednija i da barem netko uvjerljivo glumi ili da su barem nekome dali suvisao dijalog. Film opasno pati od klišeja i bedastih razgovora koji danas ne zabavljaju niti desetgodišnjake. I još mi je žao što moram kritizirati korejski film čiju kinematografiju toliko volim. Na trenutke se čini kako film želi kopirati Gospodare prstenova. Vrlo neuspješno ako smijem primijetiti. Film ipak preporučujem. Ocjena: 5/10

Image Hosted by ImageShack.us
By andjel

Objavljeno u 21:36 • Komentari (0) • Isprintaj#

utorak, 27.11.2007.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010

2010 FIFA World Cup South Africa 2010 se bliži. još samo 926 dana i nešto više od deset sati. Ove nedjelje izvučene su kvalifikacijske skupine. Svi znamo da će Hrvatska kao nositelj šeste kvalifikacijske skupine ponovno igrati s novim velikim hrvatskim suparnicima Englezima te Ukrajinom, Bjelorusijom, Kazahstanom i Andorom te ćemo se dobro namučiti kako bi se kvalificirali na svjetsko prvenstvo. Ali budemo makar znali da samo prvi iz svake od 9 skupina ide dalje, a iz Europe sveukupno 13, iz Sjeverne Amerike 3 ili 4, iz Južne Amerike 4 ili 5, iz Azije 4 ili 5, iz Afrike 6 (uključujući domaćina) te iz Oceanije eventualno jedan. Sveukupno 32 momčadi.

U azijskoj skupini je i skupina u kojoj se nalazi Koreja iznimno zanimljiva. Koreja je izmaknula skupini smrti kako je prozvana prva skupina u kojoj se bore Kina, Australija, Irak i Katar, svi željni svjetskog prvenstva. Koreja se nalazi u trećoj skupini. Naime i Južna i Sjeverna Koreja nalaze se u istoj skupini te će se ovi prvi susjedi, politički i ideološki protivnici okršati već u kvalifikacijama. Južna Koreja je nositelj skupine u kojoj se nalaze i Jordan i Turkmenistan.

Dvije Koreje već su se dva puta susrele u kvalifikacijama, a oba puta pobijedila je Južna Koreja. Južna Koreja pobijedila je 2:1 na Azijskom kupu u Kuvajtu 1980.-e i kasnije u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo u Singapuru 1989. rezultatom 1:0, te na kvalifikacijama 1993. u Dohi s 3:0. Južna i Sjeverna Koreja nisu dakle, na velikim natjecanjima igrali već 15 godina, a prije dvije godine, 2005. susreli su se po posljednji put na regionalnom turniru i odigrali 0:0. Sveukupni omjer pobjeda ovih dviju zemalja je: Južna Koreja, 5 pobjeda, 3 izgubljene, 1 izjednačeno. Sjeverna Koreja, 3 pobjede, 5 izgubljenih, 1 izjednačeno. Južna Koreja je rankirana 42. u svijetu, a Sjeverna Koreja 117. U azijskoj grupi 20 zemalja podijeljeno je u pet skupina. Južna Koreja započinje kvalifikacije s Turkmenistanom 6. veljače 2008., a dvije Koreje međusobno će igrati tek 10. rujna sljedeće godine i to u glavnom gradu Sjeverne Koreje.

Linkovi:
Fifa.com

Objavljeno u 12:43 • Komentari (4) • Isprintaj#

srijeda, 21.11.2007.

Korejci lete na Mjesec

Poput nekih azijskih susjeda i Južna Koreja želi krenuti u svemirsku avanturu te je najavila ambiciozni program slanja sonde oko Mjeseca 2020. godine. Aluniranje je planirano pet godina nakon toga.

"Južna Koreja će poslati sondu u orbitu oko Mjeseca 2020. i jednu drugu koja će sletjeti na Mjesec 2025. godine", rekao je glasnogovornik korejskog ministarstva znanosti. Južna Koreja bi do 2017. trebala dovršiti razvoj rakete tipa KSLV-II, što bi trebalo stajati 2,4 milijarde eura.

Južna Koreja namjerava također upotrijebiti svoje rakete za stavljanje u orbitu, svake tri ili četiri godine, satelita od 100 kilograma i manjih satelita od 10 kilograma svake godine. Prvi južnokorejski svemirski centar, Svemirski centar u Narou, na jugu poluotoka, treba biti otvoren sljedeće godine. Prvi južnokorejski astronaut će poletjeti u ruskoj raketi Sojuz u travnju na Međunarodnu svemirsku stanicu u kojoj treba ostati tjedan dana.

Nakon Japana koji je u orbitu oko Mjeseca 14. rujna prošle godine lansirao sondu Kaguya, Kina je također prije nekoliko dana u orbitu lansirala jednu sondu, a Indija se sprema poduzeti to isto 2008. godine.
(Net.hr)

Uz ovu vijest s Net.hr-a spominjem da će Koreja poslati i čovjeka u svemir, a otvorila je prijave na koje su se građani Koreje mogli prijaviti kao prvi Korejci u svemiru. Ministarstvo je objavilo kako dva prva Korejska atronauta mogu biti bilo koji građanin Koreje stariji od 19. godina koji zadovoljava uvjete stranih jezika i razumije se u znanost, a u uži krug izbora ući će 300 prijavljenih. Tada će se obaviti posebni testovi kako bi se izabralo 30 ljudi, a na kraju će pet kandidata biti pomno preispitano u finalu. Ne znam jesu li astronuti već izabrani i tko su, ali pretpostavljam da su već i istrenirani. Uglavnom, u svemir će krenuti u travnju sljedeće godine.

Koreja želi biti među prvih deset zemalja po istraživanju svemira do 2015. godine, a od ostalih planova da spomenem i neovisnu proizvodnju multifunkcionalnih satelita i svemirskih letjelica za svjetsko tržište.

Image Hosted by ImageShack.us
By andjel

Linkovi:
Korea Aerospace Research Institute (KARI) - Korejski institut svemirskih istraživanja gdje možete pročitati više o Korejskim, naravno, istraživanjima svemira.

Objavljeno u 21:30 • Komentari (1) • Isprintaj#

ponedjeljak, 19.11.2007.

PRO TAEKWONDO - Croatia Round Zero

U subotu sam bio na turniru taekwondo-a (Croatia Round Zero) u Zagrebu u Domu sportova. Prvi takav turnir koji sam gledao uživo. Prvo nisam zapravo točno znao gdje je Dom sportova, ali sam ga po intuiciji našao i smjestio se na povoljno mjesto u dvorani pola sata prije početka turnira. Vidio sam nekoliko poznatih ljudi, nekoliko visoko pozicioniranih Korejaca smještenih daleko i nedodirljivo odmah ispred ringa, a njima se pred početak turnira pridružio i gradonačelnik Milan Bandić u funkciji predsjednika turnira te Anto nobilo (koji inače ima crni pojas osmi dan) koji je sam direktor turnira. Turnir se dakle održao u Zagrebu, Dom sportova 17. 11. 1007., a na njemu je sudjelovalo 7 ponajboljih svjetskih boraca plus još jedan natjecatelj koji se probio kroz kvalifikacije. Ovo je Round zero turnir, tj. turnir nulte runde jer je to prvi turnir profesionalnog taekwondoa u svijetu, a namjera je da se ta liga razvije poput primjerice K-1 borbi. Turnir ste mogli kao snimku vidjeti ove nedjelje.

Ovog vikenda održano je i europsko prvenstvo u taekwondo-u u Zaprešiću i naši su hrvati u nekoliko kategorija pokupili i zlatne medalje. Ovaj vikdend je dakle, bio bogat taekwondo zbivanjima u Hrvatskoj što baš i nije slučaj.

Image Hosted by ImageShack.us
By andjel

No da se vratim na Croatia Round Zero turnir. Malo poslije devet sati, otmjeno obučene djevojke sa sredine su ringa otpjevale hrvatsku himnu Lijepa naša, a zatim su pirotehničari ili tko već, uveli gledatelje u turnir svjetlosnim i zvučnim efektima. Borbe su bile vrlo zanimljive i borbene. Na trenutke mi se činilo da se ovdje tuče više nego u K-1 jer udarci padaju svakog trena i gotovo bez prekida. No zato borbe traju dvije runde po dvije minute i za to vrijeme sportskom borbom borci udarcima skupljaju bodove, a nedozvoljenim potezima negativne bodove. Prvi su se tukli hrvat Mići Kuzmanović i Park Young Se iz Južne Koreje. Ja sam nasuprot dvorani, navijao za Young Seja no naš ga je borac s lakoćom nadvladao, dva puta srušio i uputio udarac koji je izazvao krvarenje tako da je borba zaustavljena. Sljedeći su se borili Tyuryaev Daler iz Tazakihstana i Andrej Krylov iz Rusije. U ravnopravnoj borbi prevagnulo je za Rusa. Zatim je u ring ušao Bosanac Ramiz Malić koji se kvalificirao kao osmi borac turnira praćen gromoglasnim plijeskom gledatelja, a kojemu se suprotstavio Morteza Rostami iz Irana koji je atraktivnijim potezima i konstantnim napadom uspio pobijediti. Posljednja borba prvog kruga bila je između Kanađanina s poljskim imenom, Woyteka Kaszowskog i Sjeverno-Korejca Pak Kwang Hyoka kojemu je malo tko pljeskao dok je ulazio iako je imao moju punu potporu. Bio je spretan i dobro je izbjegavao udarce, ali nije uspio izbjeći poraz od jakog i čvrstog Kanađanina.

Tada su krenule i polufinalne borbe. U prvoj je nastupio naša hrvatska uzdanica mićo, ali je Rus bio jaći dok je Iranac predao meč zbog povrede noge i tako poslao Woyteka u finale na kojem nisam ostao jer je bilo kasno, a prije finala u dvorani se održalo i natjecanje u jačini udarca koje je bilo pomalo dosadno, a žurilo mi se doma jer me čekala naporna nedjelja. kako god, na televiziji sam sutradan, tj. jučer od danas, pogledao i finale. 30,000 dolara kao pobjednik turnira, osvojio je Rus Andrej Krylov.

Image Hosted by ImageShack.us
By andjel

Informacije sa službenog biltena:
Teakwondo - 1300 godina stara korejska borilačka vještina u drugoj polovici 20. st. prerasla je u moderan borilački sport, uvršten i na Olimpijske igre.

40 milijuna ljudi aktivno se bavi raznim vidovima Taekwondo-a od rekreacije, samoobrane, natjecateljskog sporta pa sve do discipline duha i stila života.

17. studenoga 2007. u Zagrebu počinje povijest profesionalnog Taekwondo-a. Taekwondo, kao i sviveliki sportovi, uspostavlja svoj profesionalni sustav - Pro-Taekwondo.

Karakteristike Croatia Round Zero turnira: * borbe se vode u ringu * dozvoljeni su udarci rukom i nogom punom snagom * knock out je dozvoljen * bodovno se stimuliraju udarci nogom u glavu, nogom iz skoka i drugi atraktivni udarci * pobjednik turnira osvaja 30 tisuća dolara * svi borci na turniru u Zagrebu nastupaju u teškoj kategoriji od 80 - 114 kg.

Linkovi:
Pro-taekwondo.com
- službena stranica gdje možete pročitati ove informacije, pogledati profile igrača, slike boraca, pravila, vijesti i slične stvari.
Taekwondo.hr - Hrvatski taekwondo savez

Image Hosted by ImageShack.us
By andjel
Image Hosted by ImageShack.us
By andjel
Image Hosted by ImageShack.us
By andjel
Image Hosted by ImageShack.us
By andjel

Objavljeno u 09:56 • Komentari (5) • Isprintaj#

četvrtak, 15.11.2007.

Željeznička Pruga: Južna Koreja- Sjeverna Koreja

Južna i Sjeverna Koreja postigle su novi sporazum koji je te dvije zemlje doveo još jedan korak bliže konačnom ujedinjenju. Prije kraja godine trebao bi biti uspostavljen teretni željeznički promet preko najstrože čuvane granice na svijetu, a vlak bi trebao prometovati od Seula na jugu do indutrijskog kompleksa u gradu Kaseongu na sjeveru.

Obje su strane složne da će to ubrzati razvoj industrije u obje zemlje i pomoći zapošljavanju. Najnoviji sporazum rezultat je prvih razgovora predsjednika vlade nakon punih 15 godina.

Dogovoreno je i da će Južna Koreja uložiti novac u popravak najvažnijih prometnica u Sjevernoj Koreji, kao i željezničkih pruga, dok će obje zemlje zajednički ulagati u zdravstvo.
(Vecernji list)

Image Hosted by ImageShack.us
By andjel

Prva željeznička pruga nakon 50 godina neprijateljstva između Južne i Sjeverne Koreje službeno je završena 2003. Postojeća pruga prekinuta je za vrijeme tj. nakon drugog svjetskog rata, a za vrijeme Korejskog rata (1950-1953) maknute su cijele željezničke pruge. Plan spajanja dviju Koreja započet je 2000.-te godine, a 2002. su započeti radovi na pruzi. Prilikom otvaranja pruge 2003., ako se ne varam, Južnokorejski predsjednik je po prvi puta posjetio Sjevernu Koreju, a preko pruge planirali su se spajati rastavljeni ljudi zbog Korejskog rata koji je rodbinu odvojio bez mogućnosti da oni sa sjevera komuniciraju s onima na jugu. No ta traka je mala i nije služila redovito budući da diplomati dviju Koreja još nisu postigli mirniji dogovor. Sada, kada se čini da Sjeverna Koreja popušta u svojim rigidnim odredbama, započinje povezivanje i izmirivanje Dviju Koreja koje je čekalo predugo. Smatram kako bi ujedinjenje Koreja bilo plemenito i dobro rješenje na očitu korist Sjevernoj Koreji, a dugoročno i Južnoj koja postaje premala sa svoje kapacitete i mogućnosti. Komentar na ovdje predstavljenu vijest na stranici večernjeg lista kaže: "To je kraj Sjeverne Koreje kakvu poznajemo danas!" Nadam se da je tako. Poštujem ju kao državu i svakako da ima pravo kad želi izbjeći ovaj nepošten svijet, ali u njoj vidim previše negativnosti (i još više nepoštenosti) te želim da se otvori svijetu i tako pomogne i samoj sebi. Neka ova pruga po kojoj će se vršiti slobodan prolaz bude početak.

Objavljeno u 20:39 • Komentari (1) • Isprintaj#

nedjelja, 11.11.2007.

Animafest 2007

Od ovog utorka, 13. 11. do nedjelje 18. 11. u prostorima kina Europa održat će se 18. svjetski festival animiranog filma poznat kao Animafest Zagreb, poznat po natjecanjima kratkometražnih animiranih filmova s tradicijom održavanja svake druge godine. No od 2005. godine postalo je službeno, Animafest se, na radost nama ljubiteljima crtića, održava svake godine, a ove godine poseban je po tome što ćete na njemu moći gledati uglavnom samo dugometražne filmove koji će konkurirati za pobjednika festivala. Neparne godine posvećene su dugometražnim filmovima, a parne onim kratkomentražnima. Ovo je inače po tradiciji drugi najstariji festival animacije u Europi. A ovo sve govorim jer se ove godine u konkurenciji nalaze i dva korejska animirana filma: Aaachi i Ssipak (koji sam već gledao) i Putovanje u šalici. Znači vidimo se na Animafestu. Iskoristi ćemo priliku i pogledati još koji zanimljiv animirani film.

Aachi i Ssipak
Ovo je animirani film za one starije od 18 zbog psovki, nasilja i golotinje, ali onima koji ga smiju gledati, film preporučam, budući da pruža jedinstven doživljaj gledanja. Ovakvo nešto još niste vidjeli (osim ako ste vidjeli nešto što ja nisam). Pročitajte informacije o filmu na stranici Animafesta. Pogledajte i trailer.Putovanje u šalici
U ovom filmu glavni lik je korejski Bacckom (zvan i Bernard) o kojem sam već govorio u jednom zapisu. Radi se o dugometražnom filmu u kojem isti medvjed putuje svijetom u upada u razne neprilike. Više ne bih znao reći jer film još nisam pogledao, a teško je doši do svrhovitih podataka o filmu. Pročitajte informacije o filmu na stranici Animafesta. Pogledajte i trailer.Linkovi:
Animafest - službena stranica
Aachi i Ssipak - službena stranica (na kojoj ništa nema)
Putovanje u šalici - službena stranica (na korejskom)

Objavljeno u 20:57 • Komentari (4) • Isprintaj#

četvrtak, 08.11.2007.

Year of Prayer for North Korea

Nakon šale u prošlom zapisu na račun Sjeverne Koreje, naišao sam na drugačiju vijest povezanu s istom državom i kojom vas potičem na barem jedan Očenaš na naznačenu nakanu.

2007. je godina molitve za Sjevernu Koreju, objavila je Crkva Južne Koreje još u siječnju (14. 01.) ove godine u Seulu, a takvom ju je proglasio CSW (Cristian Solidarity Worldvide). 14. siječanj je ujedno i obljetnica velikog preporoda grada P'yongyang što je sadašnji glavni grad Sjeverne Koreja u kojoj nije dozvoljena niti jedna religija, a u kojem je prije sto godina održana konferencija kršćaniskih vjernika i započelo veliko širenje kršćanstva na tom području (koliko mi je poznato). Svakako, prije nego što je postao komunistički, Pyongyang je bio zvan Jeruzalem istoka zbog velikog broja kršćana. Danas tu postoje samo oni tajni vjernici koji su zbog svoje vjere progonjeni. Molitva je Sjevernoj Koreji na poseban način potrebna, ne samo za slobodu vjere već i mir, blagostanje i dobro ljudi koji tamo žive.


Slijedi tekst objave 'godine molitve za S. Koreju' na engleskom.
We give God all the honour and praise that the Great Revival which broke out on 14th January 1907 in Pyongyang was the greatest demonstration of God's powerful plan of salvation for the Korean Peninsula.

As we mark this centenary day of the outbreak of the 1907 Pyongyang Great Revival, we desire to see love, freedom and peace restored in Korea. We thus proclaim 2007 as a Year of Prayer for North Korea and call the global Church and Christians worldwide to join the South Korean Church in actively praying for North Korea this year.

A hundred years ago God started the flames of repentance and revival in Pyongyang Jang Dae Hyun Church, but His work did not stop there. As the miracles of the revival spread from Pyongyang across the Korean Peninsula, Pyongyang became known throughout the worldwide Church as 'The Jerusalem of the East'.

We are aware, however, that in this day North Korea is in a time of deep suffering; that her people face great hardship and that many have died as a result. We mourn with those who mourn and are deeply concerned for the welfare of the North Korean people.

In light of the current situation, we call on all churches and Christians around the world to pray urgently for North Korea during 2007. We urge for fervent prayer for an end to the deprivations and sufferings, and for the day to come when the love of God and the blessing of salvation breaks out once again throughout the nation and touches the lives of the people of North Korea.

Furthermore, the South Korean Church lays before God the pain caused by the division of Korea and proclaims the week of 25th June, the anniversary of the outbreak of the Korean War, as the 'Global Week of Prayer for North Korea'.

We hereby call on denominations and ministries around the world to promote the '2007 Year of Prayer for North Korea'. We urge for intercession to be rallied for 2007 to be the year in which walls of darkness fall in North Korea, crosses are restored in every corner of the land and a historical tide of repentance and revival breaks out and brings peace to Korea and beyond.

The centenary day of the outbreak of the 1907 Pyongyang Great Revival

14 January 2007
President Rev. Park Jong Soon
Executive Secretary Rev. Choi Hee Boum

Objavljeno u 20:52 • Komentari (5) • Isprintaj#

ponedjeljak, 05.11.2007.

North Korea's New Weapon

Na stranici www.worth1000.com svakodnevno se organiziraju natječaji fotografa i drugih koji fotografije vole usavršiti photoshopom. Radi se naime o manipuliranju fotografijama, a bitno je biti što kreativniji i originalniji.

Ovim zapisom skrećem pogled na natječaj: North Korea's New Weapon. Iako na stranici ima puno boljih i zanimljivijih natječaja, ovom blogu je ovaj, u kojem je trebalo izmisliti i pokazati novu bizarnu ratnu opremu Sjeverne Koreje, najzanimljiviji. Posjetite stranicu za svih 38 photoshopom uređenih fotografija, a ovdje samo tri.

Image Hosted by ImageShack.us
By andjel
Image Hosted by ImageShack.us
By andjel
Image Hosted by ImageShack.us
By andjel

Na stranici ima još bezbroj drugih zanimljivih photoshop obrada pa provjerite, a možete se i sami okušati u natječaju. worth1000.

Objavljeno u 17:03 • Komentari (1) • Isprintaj#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga -

Vijesti o Koreji, osobna iskustva s Korejom, Korejski filmovi, Korejska kultura, zanimljivosti i svašta drugo.

O autoru bloga

- 29 godina, Hrvat katolik, svećenik
- u školi učio engleski, u Njemačkoj njemački, studirao u Italiji.
- slučajno počeo učiti Korejski i zanimati se za Koreju, posebno korejske filmove, prije - pa 2005. godine, te odlučio pisati i blog o Koreji.

Kontakt

Anđelko Katanec
akatanec@gmail.com

Image Hosted by ImageShack.us

Sadržaj bloga -

Prvi post
Južna Koreja
Intermezzo
Posjeti na Koreja.blog.hr
Go stop rekord
Sretan Božić!
Sretna nova godina
Paket iz Koreje

Film TV
Kolekcija korejskih filmova
You are my Sunshine
Kronologija korejskog filma
Shadowless Sword
Najbolje od korejskog filma
Povećana kolekcija
Seopyeonje
The Host
Gdje pronaći Korejske filmove?
Complete Movie Catalog
Najgledaniji filmovi u Koreji 2001-2006
My name is Kim Sam-soon
Bacckom
111 najboljih korejskih filmova (1)
111 najboljih korejskih filmova (2)
111 najboljih korejskih filmova (3)
111 najboljih korejskih filmova (4)
111 najboljih korejskih filmova (5)
D-war je stigao
Animafest 2007
Pogledao D-WAR
M
updated: Katalog 550+ korejskih filmova

Glazba
Breakdance V1.0
Arirang
Hahn dae Soo
G.O.D.
You're born to be loved
Korejska duhovna meditativna glazba 1
Korejska duhovna meditativna glazba 2
Korejska duhovna meditativna glazba 3
YB
MayBee - If Memory Ran Out

Religija
Očenaš na korejskom
Na misi s korejskom obitelji
Papa Ivan Pavao II. i Koreja
Biblija na Korejskom
Kod korejskih bogoslova
Cvjetnica kod Korejanaca
Molitve na korejskom
First Korean Priest
20. rujan, sv. Andrija Kim
Year of Prayer for North Korea

Jezik
Kratka lekcija iz korejskog
Kava na korejskom
Kako se životinje glasaju na korejskom
Korejski jezik
Mala lekcija korejskog
My name in korean -
Small Korean Croatian Dictionary
Tvoje ime na korejskom
Talk now – učite korejski
Let's Speak Korean vol.3
Korean Multimedia Dictionary

Internet
Južna Koreja više nije najpovezanija zemlja na svijetu
Galbijim
Lista korejskih blogova
Informacije

Politika
Hrvatska ambasada u Koreji
Dokdo je simbol Korejske obnovljene neovisnosti
Dvije Koreje potpisale sporazum o miru

Povijest i Zemljopis
Seoul
Korejski rat
Gdje je Koreja?
Autumn in Korea

Industrija
Industrijska Koreja
Malo o korejskoj autoindustriji
Hyundai i30 1.6 DOHC iThink
Korejci lete na Mjesec
Cort Guitar

Sport
2007 Hansol Korea Open
Pro Taekwondo - Croatia Round Zero
Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010
Hong-man Choi

Vijesti
14.04.2006.
19.04.2006.
24.04.2006.
28.04.2006.
04.05.2006.
11.05.2006.
08.03.2007.
30.03.2007.
Učinio je to Južnokorejanac
04.05.2007.
Željeznička Pruga: s. - J. Koreja
Novi predsjednik Koreje

Tradicija, kultura
Taekwando
Korejske poslovice
Aegukga – himna Južne Koreje
Aegukka – himna Sjeverne Koreje
Posluživanje čaja u Koreji
Korejski Christmas Seals
Korejski simboli
Valentinovo u Koreji
Zastava Sjeverne Koreje
Zastava Južne Koreje
Children Day in Korea
Majčin dan
Iza zatvorenih vrata
Chuseok
Kako Korejanci broje na prste?
Go-stop
Koreana
Sretna nova godina

Hrana
Kimchi
Korejanci jedu pse?
Shin Ramyun
Kimchi fried Rice

Ljudi
Nisu svi Kinezi Kinezi
Korejska imena
Korean Miss Universe 2007
Korejski učenici viši 3 cm
Svi (ni)su isti

Zabava
Ima svakakvih poslova
Jedan vic
Korea Phantom Menace
Why not N. Korea?
Dva videa
Who stole the Cookie from the Cookie Jar
Free Hugs
South Korea VS North Korea
North Korea's new Weapon
Učenje

Korejski likovi
Korejski likovi (1): Young-Soon Choi
Korejski likovi (2): Yun-seong