Komentari

riandworld.blog.hr

Dodaj komentar (33)

Marketing


  • MonoperajAnka

    Meni je prva asocijacija na anketu bila kako će ljudi vjerojatno biti jaki na rječima, ali da pravi odgovor možeš dobiti tek kada te tako nešto zadesi, ali O.K. ovo je neki genaralni stav kako misliš da bi postupio.. I uvijek me iznenadi kako su Hrvati tolerantni, vjerni , odani, istinoljubivi, solidarni i sl., posebno u anketama. Što se oboljelih tiče, istina je to što kažeš da im je bolest otežana zbog neimaštine, ali se slažem i s Latinom da neke stvari ne koštaju puno, pa ipak nisu prisutne u društvu. Nego opis ptičica ti je jako lijepo, točno sam ih zamislila i raznježila se. Lijepo spavaj i ptičice sanjaj

    avatar

    02.05.2005. (22:56)    -   -   -   -  

  • armin

    draga moja Riječanko...cvijete i ružo...ti si samo indiferentna jer se bojiš mnogočega a najviše načelnih istina...temeljni zakon ljubavne dinamike glasi ovako....tijelo uronjeno u ljubav dobiće onoliko na ljubavi u koliko je ljubavi uronjeno ( nevjerojatno je što parafraziram večeras samoga sebe već tri puta)...dapače ova tvoja opaska o tvom stanju je samo vulgariziranje teme ali ti to i sama znaš...sredina o kojoj ti pričaš je samo obrambena mjera...ljubav spada u hranu koja nam je neophodno potrebna da bi nahranili naš duh...ti često tvrdiš bar implicite i latentno da imaš duha...možda, ali ga ne hraniš i zato mi tako odgovaraš...cvijete, ružo ali i to se uči....budi mudra a ne samo pametna i nahrani se...ja ti to želim...

    avatar

    02.05.2005. (23:07)    -   -   -   -  

  • jazzie

    Nemam pojma... Ne znam osobno nikoga, ali imam frenda čija mama ima MS, i vidim kako mu je. Nisam sigurna da bih bila dovoljno jaka ostati... Iskreno.

    avatar

    02.05.2005. (23:14)    -   -   -   -  

  • armin

    a što se polja lavande tiče najljepša su kod Celestina Medovića...btw. Latinica je samo promocija komercijalnih intencija upakirana u emocionalni celofan ...

    avatar

    02.05.2005. (23:31)    -   -   -   -  

  • tisina...

    mislim da sam cula kako o ljubavi moze pisati samo onaj koji zna iskreno i bezuvjetno voljeti... u tom slucaju, ljubav koju ta osoba prima i koja je oko nje, samo je djelic ljubavi koja boravi u njoj i koja se umnaza svakim danom i svakom gestom ili rijeci ljubavi... zasto smo skloni toliko analizirati druge? jeli i TO ljubav? ako jest... onda niti ja ne mogu pisati o njoj... pusa tebi, Rijecanko :)

    avatar

    03.05.2005. (06:48)    -   -   -   -  

  • Annie De Meni

    ne volim ptice brrr, obožavam lavandu, nisam gledala Latinicu jer su mi takve priče mučne za gledati, uznemire me i rastuže previše..

    avatar

    03.05.2005. (08:54)    -   -   -   -  

  • Pod urom

    Latinicu sam propustila (bila u HKD-u), ali mislim da postotak onih koji su se izjasili da ne bi napustili voljenu osobu u slučaju nastanka invalidnosti, nije u skladu sa stvarnim životom. Osobno, mislim da mi za djecu ne bi bilo ništa teško učiniti jer je u pitanju bezuvjetna ljubav, sve drugo nije lako izdržati na dugi rok. Imam kolegu kojem žena više od 10 godina boluje. Već tri godine je u kolicima. Njegove najbolje godine prošle su i prolaze uz teško bolesnu ženu. Njegova je jedina sreća što ima dovoljno novaca, pa olakšava i sebi i njoj - stan je preuredio tako da ona može kolicima svugdje, plaća ženu koja brine o njoj dok je na poslu i na putu, kupuje joj sve moguće preparate...ali što mogu oni koji sve to ne mogu isfinancirati?

    avatar

    03.05.2005. (09:26)    -   -   -   -  

  • Nevera s Kvarnera

    Što se tiče rezultata ankete, oni su tradicionalno hrvatsko licemjerje, realnost je nešto sasvim drugo, jedno je glasati u telefonskoj anketi, a drugo nekome mijenjati pelene svaki dan. Ne bi se složio da nema novaca za povisivanje i proširivanje prava, jer se u ovoj zemlji troše golemi novci za razne pizdarije, recimo samo u sanaciju brodogradnje, rupe bez dna, je iz čisto političkih razloga u zadnjih 10g upumpano 2 milijarde dolara. Rezultat je godišnji gubitak od 600 milijuna dolara. Te su cifre dosta za riješiti prava svih invalida na razini višoj od Švedske.

    avatar

    03.05.2005. (09:30)    -   -   -   -  

  • armin

    mislim da si slabo čula a još mislim da bi trebala imati i svoje mišljenje draga silent...zamisli kako li je gluhima koji ne čuju...oni ništa ne bi znali slijedeći tvoju analogiju ili naputke...inače bezuvjetna ljubav je vrlo diskutabilna kategorija jer uključuje jedan uvjet koji glasi, bezuvjet...contradictio in adjecto....a uostalom ja i nisam pisao o bezuvjetnoj ljubavi za koju mislim da je posljedica žute štampe, kao i tvoj stav odnosno nestav...zašto smo skloni analizirati druge...zato draga moja što je ovo blog i zato što su ovo komentari i zato što to spada u prirodu istog pojma...zašto ti analiziraš moje pisanje...ali meni to ne smeta...dapače..

    avatar

    03.05.2005. (11:41)    -   -   -   -  

  • pegy

    Prvo ova najlakša tema – grlice. Drago mi je da su vam se izlegli. :)) A koliko ih ima? :) I imaju li dosta mjesta u gnjezdu? :) Mislim da se o ljubavi može pisati uvijek, kao što se o njoj uvijek može i misliti. Sretan, nesretan ... U jednome danu ponekad čovjek bude i sretan i nesretan. Ti o tome, meni se čini, ne želiš govoriti, što baš ovdje na blogovima općenito i nije neka rijetkost. :) A na kraju krajeva, i pravo blogera. Pa i tvoje. No, onda reci NE ŽELIM i gotovo. :)) Gledala sam i ja sinoć Latinicu i baš sam ostavila komentar kod Kokice koji ima bolesnu ženu. Ni meni onih 97% ne izgleda realno, čak ni u teoriji, a kamoli praksi. Slažem se s Nezaboravnim da nije baš isto odgovoriti na anketu i mijenjati pelene, no ne mislim da je to licemjerje nego NEZNANJE. Licemjerna bih primjerice bila ja kad bih rekla da bih ostavila muža radi bolesti, a «Ja u ljubav vjerujem». Ne slažem se s Nezaboravnim da je brodogradnja «rupa bez dna». Možda radi mnogih mutljavina koje se u njoj događaju ili pak nesposobnosti rukovodećeg kadra to može postati, no ispravno vođena ne da nije rupa bez dna, nego nosi DOBIT. Onu dobit čiji dio bi trebao ići u državni proračun, a samim time i za one kojima je novac potreban. Ja ne vidim budućnost Hrvatske bez gospodarstva (pa tako i brodogradnje), jer ono je temelj financiranja ne samo zaposlenih unutar njega, nego i drugih područja. A odakle i Šveđanima novac? Sorry na dužini i na skretanju s teme. :)

    avatar

    03.05.2005. (17:20)    -   -   -   -  

  • Riječanka&svijet

    @Pegy - grlića su dva, mislim da imaju dovoljno mjesta u gnijezdu, u biti to nije ni pravo gnjezdo, već duguljasta balkonska posuda za cvijeće koja stoji u košarici na ogradi balkona. Nadam se da neće kada postanu živahni tresnuti iz nje! Što se pisanja o ljubavi tiče, nije da ne želim..ja jednostavno to nisam sposobna. Nisam nikada ni bila, kao srednjoškolka nikada nisam znala pisati stihove o ljubavi, uvijek su mi bile bliže neke druge teme, nekako sam bila više bodlerovske orjentacije, Les fleur de mal tipa...I inače, nikada nisam puno pričala o ljubavi - ja ljubav više nego riječju mogu izraziti pokretom, pogledom, gestom, dodirom...ljubavne riječi mi nikada nisu lako silazile sa usta, pa ni sa pera (tipkica). Premda se nikada onome kojeg sam voljela nisam to ustručavala reći. Uostalom, onima koji me čitaju od početka je poznato, da sam ovaj blog počela pisati kada je pukla moja dugogodišnja ljubav...od prekida koje se još uvijek nisam oporavila...

    avatar

    03.05.2005. (19:42)    -   -   -   -  

  • armin

    draga riječanko ako smijem još jednom uzurpirati komad tvog blogerskog neba...upravo Bodleru spočitavaju pretjeranu emocionalnost...mislim da sam kod Gidea to negdje pročitao...Bodler je prvenstveno pjesnik emotivnog reda...ne mogu se sjetiti tko je kritiku napisao...znam samo da je Andre Gide to primjetio...bila si prilično jasna i čak vrlo nježna, možda ni ne htijući...i sjetna si bila...ali ne daj se, vrijeme je za ljubavnu rehabilaticiju...ja ne sumnjam u tebe...nemoj ni ti...evo ti ljubac za kaznu;))

    avatar

    03.05.2005. (19:55)    -   -   -   -  

  • armin

    tek sad primjetih...rehabilitaciju...ispravak navoda...

    avatar

    03.05.2005. (19:59)    -   -   -   -  

  • tisina...

    armine, ljubav se OSJECA, nije o njoj neophodno potrebno govoriti ili pisati, tako da niti gluhima nije nedostupna... stav ili nestav, moj je problem... bolje i to nego analizirati i kritizirati... drzim se onoga da smo svi u svojem postojanju jednako vrijedni... samim tim- tko sam ja (ili ti?) da kritiziramo bilo koga... blog je, prije svega, mjesto na kojem pisemo o sebi, ili dokumentiramo ono sto zelimo, drugima na uvid, dajemo malo svoje duse, podlozni kritikama, naravno... ali mu kritika (ili komentar) nije prva i osnovna smisao... blogu nije, ali nekim ljudima, ocito-jest, jer su u nedostatku vlastitog zivota u stanju analizirati tudji... i... otkrit cu ti tajnu- bezuvjetna ljubav postoji, ali je jako, jako teska "kategorija" za objasniti onima koji ne razumiju da se voljeti moze i bez potrebe za posjedovanjem... upravo u posjedovanju (ili nedostatku toga) jest BEZUVJETNOST LJUBAVI... lijepi ti pozdrav saljem... i malo virtualne ljubavi da ti zagrije srce... :)

    avatar

    03.05.2005. (20:08)    -   -   -   -  

  • tisina...

    usput... armine, ne ljuti se, ali mislim da sam napisala sve sto sam imala, pa vise necu navracati na ovaj dio posta Rijecanke... Susjeda, oprosti sto sam ti oduzela prostor za komentare, kiss :*

    avatar

    03.05.2005. (20:10)    -   -   -   -  

  • armin

    draga i tiha prijateljice...ja se potpuno slažem i da si ti to napisala odmah ja uopće ni ne bih reagirao.............mislim da sam cula kako o ljubavi moze pisati samo onaj koji zna iskreno i bezuvjetno voljeti...citirao sam tebe draga i tiha ženo...u ostale tvoje implikacije neću ulaziti...

    avatar

    03.05.2005. (20:18)    -   -   -   -  

  • Riječanka&svijet

    @Armin - nikada emotivnost nisam negirala. Mislim da se u mojim postovima iščitavaju mnoge emocije, ponekad i preburne, preglasne. No, kao što rekoh...pisati o ljubavi između muškarca i žene...ima mnogo onih kojima to bolje ide nego meni.

    avatar

    03.05.2005. (22:11)    -   -   -   -  

  • armin

    draga riječanko...nadam se da te nisam uznemirio...to je bio prijedlog, naime pomislio sam da bi mi to bilo interesantno čuti od tebe...u stvari zanimalo me kako bi ti pisala o tome...također se nadam da se ne ljutiš...nisam želio evocirati nešto što ti možda ner želiš...ne zamjeri...

    avatar

    03.05.2005. (22:30)    -   -   -   -  

  • Riječanka&svijet

    @Armin - ne pada mi uopće na pamet da bih se ljutila :))) Tko zna, možda jednog dana budem i na tu temu nešto pisala, možda me "pukne" Amorova strijelica pa ćete pisati blogopeticiju da prestanem pisati već jednom samo ljubavne postove....

    avatar

    03.05.2005. (22:48)    -   -   -   -  

  • armin

    poslah ti kratak mail...i jedan ljubac da staviš u rubac..

    avatar

    03.05.2005. (23:13)    -   -   -   -  

  • Riječanka&svijet

    Mail pročitah, odgovor napisah :))))

    avatar

    03.05.2005. (23:49)    -   -   -   -  

  • pegy

    Pisanje o ljubavi ne mora biti izraženo ni pjesmama, ni kroz neke posebne umjetničke eseje. Pisanje o ljubavi, bar ja to tako gledam, podrazumijeva naš (mislim pojedinačni) doživljaju ljubavi. Trenutni, ili možda prošli, ili pak neka nadanja za budućnost. Ali svi mi vezano za riječ ljubav IMAMO u glavi misli ili makar primisli o njoj, ako ne već i sami doživljaj. A na svakome od nas je da odlučimo kada i kome ćemo te misli reći. Blog je samo jedno od mjesta gdje se može i ne mora govoriti tako nešto intimno. Ja osobno, koliko god teoretizirala, i k tome dodavala neka svoja ili tuđa iskustva NIKAD ovdje neću govoriti svoje najintimnije stvari. Fizičke, psihičke, emotivne. Jednostavno to ne želim dijeliti. Znači, poanta je da mislim da su SVI sposobni. Samo svi to ne žele. U koje svrstavam i sebe, i tebe. Ali dobro, ako ti misliš da nisi sposobna ... :))

    avatar

    04.05.2005. (00:02)    -   -   -   -  

  • armin

    baš sam uživao čitajući...puno , puno bolje nego ovdje....dođoh, vidjeh, odgovorih...

    avatar

    04.05.2005. (00:37)    -   -   -   -  

  • Credo

    Armin napisa:"mislim da si slabo čula a još mislim da bi trebala imati i svoje mišljenje draga silent..." Pitanje:a čiji ti stav imaš kad čitaš Gidea nekakvog da bi interpretirao Bodlera??? Ako ti je cilj osvojiti instituciju iskompleksirane prepotencije poput Riječanke radije ju pozovi van umjesto da soliš pamet drugima praveći se pametan...

    avatar

    04.05.2005. (12:36)    -   -   -   -  

  • armin

    dragi i vrli credo....odgovor: ti si kao i svaki tipični agrarno mentalni dinaroid izvukao stvari iz konteksta i strpao ih samo u neki tebi znan...čim si anoniman dragi i vrli dinaroidu to govori o djelu tvog habitusa koji te već ograničava ali i obilježava...ja se ne pravim pametan, ja jesam pametan tako da mi to i nije bila intencija...Andre je jedan od najvećih francuskih romanopisaca 20-tog stoljeća i on nije nekakav već izuzetan....a čime sam ja to tebe ponukao da otvoriš advokaturu usred bloga...ja sam komentirao silent i riječanku a ne tebe....odakle si ti ispao...

    avatar

    04.05.2005. (15:49)    -   -   -   -  

učitavam...