Komentari

anamarija.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • Bugenvilija

    Draga pa ti nisi normalna, pa kak mi mozes naopisati ovoliki post sekundu prije nego ja odlucim ugasiti masinu? Stvarno nehumano. Da znas da cu te ostaviti za sutra. Pusa tebi i Crvenkapici ;)))

    avatar

    27.04.2005. (01:10)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    A eto Bugo, to samo govori u koje doba mi stignemo za komp...laku noć

    avatar

    27.04.2005. (01:13)    -   -   -   -  

  • dva

    Da sam znala da ti je ovoliki ( post) lijepo bih ga isprintala, pa popila uz kavu...Ma i ja sam gledala Kištru i pomislila kak Brankica svašta umulja u tu kavu...A za pjesmice, imaš li ti kakav mail ??...I još samo ovo: potpuno se slažem s onim da je lakše kad imaš baka servis, ali iz vlastitog iskustva znam da različiti kriteriji i autorireti po jednom djetetu mogu rezultirati katastrofom.

    avatar

    27.04.2005. (08:38)    -   -   -   -  

  • KOKI

    Super post, a sad nekoliko brojalica:"Eci, peci pec, ti si mali zec, a ja mala vjeverica, eci peci pec." ;"Išo Pajo Patak na daleki put, repić mu je kratak, a kljun mu je žut, kao vojnik stupa, tra ta ra ta ta, ide da se kupa, kva kva kva kva kva!":):):)

    avatar

    27.04.2005. (08:46)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    Hmm, ja sam imala samo Wald Disney knjige o ovim bajkama, mislim da ploca nisam imala. :)

    avatar

    27.04.2005. (08:49)    -   -   -   -  

  • schwimmer

    Lijepo si to sve sročila. Obožavam čitati tvoje postove, samo nastavi pisati dalje. Evo ti i brojalice: "En ten tini savarakatini ..." što god to značilo :)

    avatar

    27.04.2005. (11:13)    -   -   -   -  

  • pegy

    Stvarno mega-post. :)) Ali kvalitetan, ko i uvijek uostalom. Ja ne mogu iz tvoje perspektive - majke koja priča priču svome dijetu, ali mogu iz perspektive kada sam ja bila dijete. Meni su te priče bile tako super i lijepe i uživala sam u njima. Mislim da mi ih mama nije čitala (ako i je ne sjećam se :)), mama kaže da smo mi više pjevale pjesmice. :) Ali priče sam čitala sama, prije škole sam već znala čitati pa sam valjda u tome uživala. Poučne su kako god obrneš. Poučne i lijepe. Sviđa mi se kako si ih proanalizirala i primjenila za ovo današnje vrijeme.

    avatar

    27.04.2005. (12:05)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Odlican ti je post, uostalom kao i uvjek. Bas sam se pitala nocas kad sam legla, sto si to napisala zgodno sa takvim naslovom. Ali reci cu ti i ovo. Ja sam ko klinka negdje do skole, vrlo cesto sanjala ogromnog vuka koji ide po Medvednici jer smo stanovali u kvartu iznad Kvatrica i od tamo se Sljeme i Medvednica odlicno vide. Uglavnom nije mi bilo svejedno. Taj san bio je pravi horor. Tako da ti ne mogu reci dal su te price dobre za tako male glavice ili nisu. Mislim da ima i ljepsih prica od tih. Pusa tebi i onom tvom vrazicku :))

    avatar

    27.04.2005. (13:41)    -   -   -   -  

  • M&M

    Isla patka preko Save, nosi pismo navrh glave, u tom pismu pise, nevolim te vise. Price na plocama ima u Zagrebu moj dobar prijatelj, sve mi ih je u pocetku presnimio na kasete, dok mi je sin bio mali i imao djeciji radio-kazetofon, a sada je dobio novu liniju i naravno, moj prijatelj mu je sve to presnimio na Cd. Iako ima skoro 10 godina i cijelo vrijeme ima komunikaciju na engleskom i njemackom, neprodje niti jedno vece a da se neslusa prica i pjesmice....Najdrazi mu je Sareni kisobran.....

    avatar

    27.04.2005. (20:57)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Evo, za "dvojkicu" i sve ostale, moj mejl vam je sa strane. Nego, glede različitih kriterija baka i djedova...meni se čini da bi se ba zbog takvih iskustava oni trebali pridržavati nekih roditeljskih pravila, iako je to u praksi uglavnom SF. A izgleda isto da te serivse ili imaš (pa nekada i previše tako da klinci izgube svoj ritam i red) ili ih nemaš...teško je izgleda u praksi ostvariti sredinu. U svakom slučaju mi je drago da si to iskustvo podjelila, ne vole svi priznati takve stvari))) Hvala Koki, ovo o patku nisam znala, a eci-peci-pec sam potpuno zaboravila, baš super, to je već primjereno za djevojčicu))) xiola, pa ti si izgleda od malena bila predodređena prema kapitalističkom zapadu...niš to ni slučajno. Hvala schwimmer na podršci i brojalici, što god to značilo...))) Pegy, i meni su bile super, zato mi je još i draže da ih djevojčica isto sluša...drago mi je da ti se sviđa moja "analiza" u sitnim satima.))) Bugo, i meni se vrte blogovi po glavi kad legnem, a ipak treba i spavat jel tak? Jel se taj vuk motao po tvojoj glavici zbog bajki ili nečeg drugog? Slažem se, ima i drugih priča, ali mislim da ove ipak neću izbaciti.Pusa bandi))) M&M, ne znam za Šareni kišobran, tko je to izdao i kada? I hoćeš li nam se i ti pridružiti u blogovskoj groznici? Pozdrav

    avatar

    27.04.2005. (22:48)    -   -   -   -  

  • jagode

    :-) ne samo da je post dugačak, već su i komentari maratonski, duži od nekoliko postova jagode... svejedno uz brojalicu RRR(aja) laku noć, i lijepo spajki:-)

    avatar

    27.04.2005. (23:38)    -   -   -   -  

  • Riječanka&svijet

    Te stare bajke imaju svoju fantastičnu logiku - u ružičastom svjetlu pričaju o nekim crnkastim stvarima... život nikada nije sasvim crn ni sasvim bijel. Ja sam kao mala curica plakala kada su mi čitali Andersenove bajke. Bila sam žalosna zbog tužne sudbine Male sirene (poslije sam se u kopenhagenu slikala uz njen kip), djevojčice sa žigicama. No, dijete se mora upoznati i sa gubitkom i sa nepravdom. Bajke su tu itekako bitne. Dječji psiholozi pak preporučaju držanje životinje da se dijete suoči na najmanje bolan način sa starenjem i smrću. Malo sam skrenula s teme, no bila sam ponukana to napisati, ne zamjeri.... Pozdrav :*

    avatar

    28.04.2005. (01:44)    -   -   -   -  

  • SheDevil

    Pjesmica-brojalica koju Kćer jako voli jer može i demonstrirati što se, u njoj, događa...Hmm..Malo je agresivna, ali što sad?! Cico Maco, gjde si bila? U selu na prelu. Što su ti dali? Štapom po glavi, žlicom o čelu i rekli da ne lutam sama po selu!

    avatar

    29.04.2005. (12:01)    -   -   -   -  

  • SheDevil

    Pardon-žlicom po čelu, a ne o čelu :)

    avatar

    29.04.2005. (12:02)    -   -   -   -  

  • POLIGLOTNA od-do!

    :)))) Stara, ideš u ispis, ne mogu ovo čitat s ekrana, "guštije" je s papira!

    avatar

    30.04.2005. (00:14)    -   -   -   -  

  • rabljeni političar

    Roditelji djecu odgajaju s pameću a bake i djejdovi sa srcem Moja ženica i ja smo malo koristili baka servis baš zbog tog razloga. Bajke moraju postojati kao takove, sa svim svojim zločestočama i dobrotama. I srde me oni koji pričaju da je to nasilje i da djecu treba odgajati bez tog nasilja. Da, treba ih odgajati i bez političara itd...

    avatar

    30.04.2005. (20:02)    -   -   -   -  

  • Hedgehog

    Hej, dobar ti je post skroz - tek sam ga danas stigla pročitati - a posebno moram s tobom podijeliti sve tvoje nedoumice oko toga šti je pisac - Branka Š - htio reći u Škrinji - prošlog tjedna. mene je najviše fascinirala njena oda Fidelu Kastru, koja je slijedila nakon sekvence sa plesom. Šteta, ima divne kadrove u emisiji, i definitivno je čovjek treba "isključiti", ostaviti samo video...

    avatar

    02.05.2005. (20:27)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Joj da, to o Castru sam zaboravila spomenuti, iako sam čula i s nevjericom gledala čujem li dobro...i mene ti kadrovi "obuzmu"...živjela slika bez tona!

    avatar

    02.05.2005. (22:21)    -   -   -   -  

  • zec

    e pa moram priznati da si me uhvatila na dobru nogu. to valjda znači da je druga kriva. moj mali anđeo obožava crvenkapicu te osobitu tu prvu pjesmicu o bakici, kapici, šalu i inim potrepštinama no, moj mali anđeo već ima skoro dvije godine, tako da si sama uključi CD player i odsluša Crvenkapicu, koja je valjda već pustila korijenje koliko je dugo unutra. iako, voli i onu koju vuk pjeva "...ali bolje obadvijeee, ali bolje obadvije......" što sam ustvari htio reći, e da, mi ti imamo baka i deda servis, i to ne jedan nego dva i mogu ti reći da svi dobro funkcioniraju ( dakle dede, bake, unučica) osim nas, ponosnih roditelja, jer stvarno više neznamo kaj nam je dozvoljeno, a kaj nije . pozdrav.

    avatar

    22.12.2005. (09:12)    -   -   -   -  

  • veljača

    i ja sam slusala kazete na radiju kad sam bila mala..a sad moram pisat crvenkapicu na njemackom-zahtjevna profka:)-pa mi u zadnje vrijeme crvenkapica 'ide na zivce'...al skola ce zavrsiti a bajke su vjecne :D pozzzzz

    avatar

    26.04.2006. (22:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...