Tko god ih je jednom probao, vraća se po još. Istina je, imamo najskuplju proizvodnju jer ne prskamo i pola se baci u voćnjaku, umjesto herbicida kopamo više puta u godini , ali sve to se osjeti na okusu. Ja dnevno pojedem oko 3 kg.
30.11.2025. (07:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Odlično. Baš mi je drago da ljudi prepoznaju kvalitetan proizvod i vraćaju se po još. Šteta šta ne mogu dugo trajat. Možda da razmislite o preradi viškova u marmelade i ostale sekundarne proizvode? Na taj način bi produljili ponudu i povećali prihode.
03.12.2025. (10:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Međutim država Hrvatska zahtjeva fiskalizaciju ako misliš prodat teglu meda ili bocu soka. Ili čašu soka. Od 1.1.2026. smo prvi (kao i u svemu di trebamo bit zadnji), u EU a vjerojatno i u svijetu. Odlučila birokratska gamarila izglasana od maloumnog naroda.
Dakle prvo fina certifikat, pa naplatni uređaj, pa kasa, pa internetski poslužitelj za izdavanje računa i fiskalizaciju pa tek onda teglice, kazan i šećer. U međuvremenj upravni akt ili kako se zove pa odluka o blagajničkom maksimumu, pa mtu, pa ovo pa ono.... Valjda moraš onda imat i knjigovođu, ne znam...
Kako sad izgleda ta ideja? Meni se čini da se lakše vamo probije teglica meda porijekla: zemlje Eu i zemlje izvan Eu (Kina)
Raselit nas triba da nas manje ima...
05.12.2025. (07:50)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ako znaš di si, a vidim da znaš onda prvo radiš za osobne potrebe. Pa ako se koja tegla proda, prodat će se isto ko i mandarine. Iz gepeka i na adresi koju dogovoriš.
Ne mogu oni nas za*ebavat, koliko mi možemo izvrdavat. Na ovim prostorima su uvijek opstajali samo najsposobniji.
Raseljavanje je proces koji se provodi...
05.12.2025. (10:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Radim za osobne potrebe. Pekmez je toliko fenomenalan da ga se jede bez kruva, onako sa žlicom. Pravi desert. Razmišljao sam prije o prodaji. Nastojim da se proda sve u obliku svježeg neprskanog voća. Čitao sam nedavno da je sve agrume najzdravije jesti kakvi jesu, sa celulozom. Pa su zdravije tako nego sok ili pekmez. A pekmez radim sa korom!!! Tako da je stvarno zdrav. Bolje i to žderat nego neku ultraprerađevinu iz supermarketa.
05.12.2025. (15:38)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Naravno da je najbolje konzumirat u izvornom stanju, ali voće ne može stajat u nedogled. Da se ne bi pokvarilo i tako propalo rade se marmelade i druge slatke prerađevine. Uostalom sjećaš se valjda teme s foruma o konzerviranju hrane. To su temeljne vještine opstanka.
A za jutjube i dalje nemam vremena. Još nisam stiga pogledat onaj šta si mi posla na whaap... :(
05.12.2025. (16:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ap-placenici
I kako ide prodaja? Jel ima interesa?
29.11.2025. (00:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sumi
Tko god ih je jednom probao, vraća se po još.
Istina je, imamo najskuplju proizvodnju jer ne prskamo i pola se baci u voćnjaku, umjesto herbicida kopamo više puta u godini , ali sve to se osjeti na okusu.
Ja dnevno pojedem oko 3 kg.
30.11.2025. (07:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ap-placenici
Odlično. Baš mi je drago da ljudi prepoznaju kvalitetan proizvod i vraćaju se po još. Šteta šta ne mogu dugo trajat. Možda da razmislite o preradi viškova u marmelade i ostale sekundarne proizvode? Na taj način bi produljili ponudu i povećali prihode.
03.12.2025. (10:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sumi
Dobra ideja.
Izgleda na prvu.
Međutim država Hrvatska zahtjeva fiskalizaciju ako misliš prodat teglu meda ili bocu soka. Ili čašu soka.
Od 1.1.2026. smo prvi (kao i u svemu di trebamo bit zadnji), u EU a vjerojatno i u svijetu.
Odlučila birokratska gamarila izglasana od maloumnog naroda.
Dakle prvo fina certifikat, pa naplatni uređaj, pa kasa, pa internetski poslužitelj za izdavanje računa i fiskalizaciju pa tek onda teglice, kazan i šećer.
U međuvremenj upravni akt ili kako se zove pa odluka o blagajničkom maksimumu, pa mtu, pa ovo pa ono.... Valjda moraš onda imat i knjigovođu, ne znam...
Kako sad izgleda ta ideja?
Meni se čini da se lakše vamo probije teglica meda porijekla: zemlje Eu i zemlje izvan Eu (Kina)
Raselit nas triba da nas manje ima...
05.12.2025. (07:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ap-placenici
Ako znaš di si, a vidim da znaš onda prvo radiš za osobne potrebe. Pa ako se koja tegla proda, prodat će se isto ko i mandarine. Iz gepeka i na adresi koju dogovoriš.
Ne mogu oni nas za*ebavat, koliko mi možemo izvrdavat. Na ovim prostorima su uvijek opstajali samo najsposobniji.
Raseljavanje je proces koji se provodi...
05.12.2025. (10:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sumi
Radim za osobne potrebe.
Pekmez je toliko fenomenalan da ga se jede bez kruva, onako sa žlicom.
Pravi desert.
Razmišljao sam prije o prodaji.
Nastojim da se proda sve u obliku svježeg neprskanog voća.
Čitao sam nedavno da je sve agrume najzdravije jesti kakvi jesu, sa celulozom. Pa su zdravije tako nego sok ili pekmez.
A pekmez radim sa korom!!! Tako da je stvarno zdrav.
Bolje i to žderat nego neku ultraprerađevinu iz supermarketa.
05.12.2025. (15:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sumi
U videu su zapravo dva vrhunska proizvoda:
-japansko auto Mazda (ma-C-da) 626 ditd, neumorni radni konj i
-japanska sorta mandarina Kawano wase
05.12.2025. (15:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sumi
Manga, u svakom slučaju dobro razmišljaš i na tragu si ..čemu i ja
Hvala na podršci.
05.12.2025. (15:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ap-placenici
Naravno da je najbolje konzumirat u izvornom stanju, ali voće ne može stajat u nedogled. Da se ne bi pokvarilo i tako propalo rade se marmelade i druge slatke prerađevine. Uostalom sjećaš se valjda teme s foruma o konzerviranju hrane. To su temeljne vještine opstanka.
A za jutjube i dalje nemam vremena. Još nisam stiga pogledat onaj šta si mi posla na whaap... :(
05.12.2025. (16:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...