Kad objaviš post obavezno svratim! Ne iskomentiram te svaki put ali........ Definitivno sam dobila volju uzgojiti starter i napraviti kruhek! Pošto su unuci još kod mene danas imamo foccaciu! (s kupovnim kvascem) Znaju djeca što je fino!!!! ;))))
26.01.2024. (15:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U djetinjstvu sam se naslušala kako više nema 'pravog' kruha... od starih ljudi koji su bili naučeni na ovakav s kvasom, pečen u krušnoj peći. Nekad davno je svaka kuća imala takvu peć. Imali smo je i mi... ali, nažalost, davno prije mog rođenja :I Meni je bio dobar i onaj 'papirnati' (tako su ga ti stariji zvali, jer da je bez okusa) kad smo na takvome odrastali, ali sad mogu reći da ih razumijem... ovaj kruh je stvarno poseban :) Kažu da se lakše i probavlja nego onaj s kvascem. Ja ne znam, nemam problem niti s jednim.
Focaccia je isto odlična :)
26.01.2024. (15:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Taj starinski kruh...miris, okus. Ili kukuruzni; težak, vlažan, slatkasti, hrskave kore. Moja je baka pekla kruh u krušnoj peći. Topli kruh, žuti, domaći putar, vrčić kiselog mlijeka. Kako je lijepo prisjetiti se djetinjstva!
27.01.2024. (12:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Ajmee... kojom brzinom nestaje... najbolje da odmah idem drugi raditi :))
26.01.2024. (14:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goddess Vesna
Kad objaviš post obavezno svratim! Ne iskomentiram te svaki put ali........ Definitivno sam dobila volju uzgojiti starter i napraviti kruhek! Pošto su unuci još kod mene danas imamo foccaciu! (s kupovnim kvascem)
Znaju djeca što je fino!!!! ;))))
26.01.2024. (15:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
U djetinjstvu sam se naslušala kako više nema 'pravog' kruha... od starih ljudi koji su bili naučeni na ovakav s kvasom, pečen u krušnoj peći. Nekad davno je svaka kuća imala takvu peć. Imali smo je i mi... ali, nažalost, davno prije mog rođenja :I
Meni je bio dobar i onaj 'papirnati' (tako su ga ti stariji zvali, jer da je bez okusa) kad smo na takvome odrastali, ali sad mogu reći da ih razumijem... ovaj kruh je stvarno poseban :)
Kažu da se lakše i probavlja nego onaj s kvascem. Ja ne znam, nemam problem niti s jednim.
Focaccia je isto odlična :)
26.01.2024. (15:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goddess Vesna
Taj starinski kruh...miris, okus. Ili kukuruzni; težak, vlažan, slatkasti, hrskave kore. Moja je baka pekla kruh u krušnoj peći. Topli kruh, žuti, domaći putar, vrčić kiselog mlijeka. Kako je lijepo prisjetiti se djetinjstva!
27.01.2024. (12:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
V
Eto, možda razlog za okušati se? :)
Ja, evo, pečem još jedan - dolazi mi nećak uskoro pa ću i njima poslati :)
27.01.2024. (13:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...