@Ypsilonka, upravo stigla sa sestrinog svečanog ručka, ona slavi danas :D, starija je od mene dvije godine i jedan dan :))) Slatko se jede kod mene navečer (i malo slanog), jer se mi svi nikako ne uspijevamo skupitio odjednom, to je živi smijeh. Žele, ovaj puta je bio ovako:
500g smrznutih malina (špar ima dobre kutijice smrznutih voća), 2 dl vode, 2 vanilin šećera i 4 žlice običnog šećera (smeđeg, kojeg hoćeš), prokuhaš do kipljenja, Kroz fino sito procijediš/protisneš, onako pedantno žlicom to dugo tiještiš, skupiš onu finu kašicu sa druge strane mrežice, miriši božanstveno, i niš, paketić želatine u hladnoj vodi namočiš da omekša, (onih 6 listova) i ocijediš šelatinu i šukneš ju u ovaj vrući gusti malinovac. :)) to se otopi. Onda čekaš da se prohladi (mijenjaš posude, da ubrzaš proces oko ponoći) i onda žlicu po žlicu naliješ povrh kolača.....onda sve to hladiš do sutra. Svi su više nego našpanani da to jedu, al buraz sa svojima može doći tek navečer, pa solidarno čekamo. Kad nas odgojem prisililo da smo uviđavni, darn! :))
01.03.2020. (15:04)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
y
Isuse, brzo zovi goste! Sve ćeš sama pojesti!!
:)))
Vidiš sad mene zanima taj žele od maline? Kako ga radiš?
01.03.2020. (13:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
@Ypsilonka, upravo stigla sa sestrinog svečanog ručka, ona slavi danas :D, starija je od mene dvije godine i jedan dan :)))
Slatko se jede kod mene navečer (i malo slanog), jer se mi svi nikako ne uspijevamo skupitio odjednom, to je živi smijeh.
Žele, ovaj puta je bio ovako:
500g smrznutih malina (špar ima dobre kutijice smrznutih voća), 2 dl vode, 2 vanilin šećera i 4 žlice običnog šećera (smeđeg, kojeg hoćeš), prokuhaš do kipljenja,
Kroz fino sito procijediš/protisneš, onako pedantno žlicom to dugo tiještiš, skupiš onu finu kašicu sa druge strane mrežice, miriši božanstveno, i niš,
paketić želatine u hladnoj vodi namočiš da omekša, (onih 6 listova) i ocijediš šelatinu i šukneš ju u ovaj vrući gusti malinovac. :)) to se otopi. Onda čekaš da se prohladi (mijenjaš posude, da ubrzaš proces oko ponoći) i onda žlicu po žlicu naliješ povrh kolača.....onda sve to hladiš do sutra. Svi su više nego našpanani da to jedu, al buraz sa svojima može doći tek navečer, pa solidarno čekamo.
Kad nas odgojem prisililo da smo uviđavni, darn!
:))
01.03.2020. (15:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...