Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (72)

Marketing


  • TEATRALNI

    link na film

    avatar

    19.11.2018. (14:38)    -   -   -   -  

  • Grunf

    B(l)ože blagi, pa ako nisam uspio poslati poruku da uopće ne govorim o Željki Markić, i ne iznosim stavove o njoj ili o tome što i koga ona zastupa, nego o njenom pravu da iznosi i argumentira svoje stavove, kao što to priznajem i onima koji sebe nazivaju ljevičarima, desničarima, ravnozemljašima, bilima, zelenima, veganima, ... ili što već, onda je fakat bolje da više ne gubim vrijeme. Dakle diskreditacija nekoga jer nam se ne sviđaju stavovi, tj. lik i djelo, a bez argumenata sve ostavlja na razini simpatije, animoziteta ili indiferentnosti, a tu se baš i nema o čemu raspravljati. Kada se nekoga direktno vrijeđa, bilo pojedinaca, ili grupu, ideju, ... to po meni već je tema za raspravu. Konstatacije da su nečiji stavovi srednjovjekovni, ili da netko slijepi sljedbenik, i da nije pravi vjernik, nisu argumenti, i o tome je bedasto raspravljati. Kada ti ja prispodobim Aristotela i Platona, da ne idem još dublje u povijest, i dovedem ih u kontekst znatno prije srednjeg vijeka, onda iz nekog razloga rasprave nema. E pa šilji ga samozvani druže, ako je argument, "... otvoren sam za različita uvjerenja i mišljenja", a onda slijedi što je već slijedilo, vjerojatno je skroz razumno niti ne ulaziti u diskusiju ;)
    P.S. Eto, ni ja tebi ne mogu puno zamjeriti, dapače, ja te skroz razumijem, i baš zato igram na kartu vjerodostojnosti,
    tj. ako si već tako otvoren, kako veliš da jesi, onda to i pokušaj u praksi, a ako samo tupiš svoje, onda ga tupi :)))
    Dakle još jednom,
    ne govorim o stavovima i liku Željke Markić, nego o odnosu prema drugačijem mišljenju, tu ste pali, kužiš ;)

    avatar

    19.11.2018. (15:42)    -   -   -   -  

  • Diadema

    Dakle, meni se dopada tvoj post ne zbog toga što imamo ista ili slična stajališta o politici i općenitom stanju u našoj državi već zbog toga što je jasan, razumljiv, otvoren i bez ikakvih kočnica. Takve osobine mi se dopadaju.

    Filozofira onaj koji nema hrabrosti reći ono što misli, pa radije zakomplicira svoj tekst iliti govor tzv. filozofijom.
    Iako, moram naglasti da filozofija nije loš pojam, dapače ali mora se znati koristiti na pravi način i na pravom mjestu.

    Kod nas ti je već duboko ukorijenjeno mišljenje (pogotovo na blogu) da ako kažeš neku iskrenu manu u našem društvu odmah te neki ostali nazovu komunjarom i mrziteljem Hrvatske a oni sebe nazivaju velikim Hrvatima koje vole svoju domovinu. Što je naravno paradoks nad paradoksima. Zbog čega?

    Jer ti ako na pr. voliš svoje dijete (ovo pišem radi usporedbe) naravno da ćeš ga željeti dobronamjerno ispraviti ako pogriješi, nećeš ga hvaliti ako nešto loše napravi jer ti je stalo do njega, njegove budućnosti. Isto je i s državom. Međutim i nažalost, "veliki" Hrvati to nikako ne mogu shvatiti.

    Što se tiče vjere, puno toga je napisano i izrečeno ali nikad dovoljno, zar ne? Dakle, u jednoj demokratskoj zemlji svatko ima pravo da odabere svoj put, da izrazi svoje mišljenje, da bude vjernik ili ateista ili agnostik ili bilo što drugo, naglasak je u demokratskoj državi.
    Hrvatska se deklarira kao demokratska država s večinom vjernika cca 85%.

    Sve bi to bio ok da se svi drže onih navedenih demokratskih pravila, te da je sve to istina. Prema tome, unaprijed smo osuđeni na propast. Mogla bih pisati u nedogled, u detalje ali to bi značilo da bi moj komentar bio bar tri puta duži od tvog posta. No, pametnom neće trebati detalje da shvati bit mog komentara.

    U svakom slučaju još ću imati prilike izraziti sebe i svoja stajališta u komentarima kod tebe.

    LP

    avatar

    19.11.2018. (15:55)    -   -   -   -  

  • Diadema

    Još moram dodati...što se tiče Markićke jer je isto spominješ. Dakle, ta osoba me ne bi iritirala da ne tura svoje mišljeje i stavove drugima i to svim mogućim sredstvima u tome se nalazi problem, ne u samoj vjeri ili njoj.
    Mogla bih slobodno reći da mi se hebe za nju ali kao što sam spomenula ide mi na živce to njeno silovito i nasilno guranje drugima njeno razmišljanje.

    avatar

    19.11.2018. (16:07)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Grunf
    Samozvani druže...zar je moguće da nisi shvatio da je što se toga tiče riječ o čistoj zezanciji. A meni koliko je poznato kod Diademe smo (bar većina nas) raspravljali o stavovima Željke markić i o samom nametanju istih društvu. Pitanje animoziteta nije zbog njenih stavova kao takvih nego zbog nametanja a bome i njene ( verbalne) agresije prema svima onima koji njen stav ne dijele. Tako da je pitanje animoziteta vrlo relativna stvar :) Po kojoj osnovi i pored naših osobnih mišljenja o dotičnoj nismo vodili argumentiranu raspravu meni stvarno nije jasno. To da je konzervativka,da joj je interes država u kojoj je crkva vlast, da bi nas htjela nekim svojim ideologijama vratiti u srednji vijek. To su činjenice a da u pravu si nisi govorio o markickoj ali svi mi jesmo. To je bila tema posta i ja sam na tu temu i komentirao. Osim toga ako živimo u demokraciji onda nametanje svojeg nitko nebi trebao imati pravo jer je slobodna volja pojedinca demokracija a ne volja grupi taman da su većina. Ono što si ti kod Diademe proglasio vrijeđanjem što smo komentirali ja Diadema i Morski to su gledano sa objektivne strane činjenice. Haha prozivas me sad da tupim i dali ti zamjeram ? ne naravno i mislim da se rasprava odigrava savršenim tokom . Pali smo a na čemu? Taj odnos nije bio protiv drugačijeg misljenja nego protiv nametanja mišljenja drugima kao opće prihvatljivog. A sve ostalo nije bila nikakva diskreditacija nego je svatko od nas branio svoj stav kužiš :)

    avatar

    19.11.2018. (16:08)    -   -   -   -  

  • Diadema

    Bravo Lucid. To je to. Lijepo si to objasnio u svom komentaru.

    avatar

    19.11.2018. (16:11)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Diadema
    Čuj ako se pitaš zašto sam prvo odgovorio na Grunfov komentar jednostavno zato jer mi ga je prvog izbacilo tvoje mi je komentare ucitalo kasnije. Jasno, to što se slažemo nemora biti glavni razlog simpatiziranja posta ili ovog bloga generalno. Otvoren sam i za neke druge razloge. Oba tvoja komentara potpisujem i nemam što dodat.

    avatar

    19.11.2018. (16:15)    -   -   -   -  

  • Diadema

    Sve je ok, ne brini. Jasno mi je.

    avatar

    19.11.2018. (16:40)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    E je zajeban taj princip kad više njih objavljuje komentar istovremeno onda je rezultat ovakav :)) nije prvi a vjerovatno niti zadnji put da se to događa.

    avatar

    19.11.2018. (16:58)    -   -   -   -  

  • Diadema

    Baš sam ti kod sebe napisaa kako je to zanimljivo tj. kad nekog ne očekuješ dođe i vodi raspravu a kad ga pozoveš, jednostavno ga nema. Ne voli nas, hehehehe.

    avatar

    19.11.2018. (18:22)    -   -   -   -  

  • Grunf

    U redu, da vidimo kako to ide onako ofrlje, tj. površno i bez opterećivanja argumentima, dakle, kao vrli vi :)))

    "Samozvani druže...zar je moguće da nisi shvatio da je što se toga tiče riječ o čistoj zezanciji." ... u redu, tu sam bio možda malo grub, ali referencirao sam se na mrsku komunističku partiju koja se titulirala drugovima i drugaricama, a nije prezala od toga da jede vlastitu djecu. U osnovi, zlo, veće i od fašizma, ne ponovilo se, nikome i nikada.

    "A meni koliko je poznato kod Diademe smo (bar većina nas) raspravljali o stavovima Željke markić i o samom nametanju istih društvu. Pitanje animoziteta nije zbog njenih stavova kao takvih nego zbog nametanja a bome i njene ( verbalne) agresije prema svima onima koji njen stav ne dijele. Tako da je pitanje animoziteta vrlo relativna stvar :) Po kojoj osnovi i pored naših osobnih mišljenja o dotičnoj nismo vodili argumentiranu raspravu meni stvarno nije jasno. To da je konzervativka,da joj je interes država u kojoj je crkva vlast, da bi nas htjela nekim svojim ideologijama vratiti u srednji vijek. To su činjenice a da u pravu si nisi govorio o markickoj ali svi mi jesmo. To je bila tema posta i ja sam na tu temu i komentirao." ... ne, niste iznijeli niti jedan argument, jer osobni stav nije argument.

    "Osim toga ako živimo u demokraciji onda nametanje svojeg nitko nebi trebao imati pravo jer je slobodna volja pojedinca demokracija a ne volja grupi taman da su većina." ... za razliku od tebe i jataka, Željka Markić je pozivala na referendum, pa neka se ljudi izjasne, a vi činite linč bez da ste iznijeli i jedan jedini argument.

    "Ono što si ti kod Diademe proglasio vrijeđanjem što smo komentirali ja Diadema i Morski to su gledano sa objektivne strane činjenice." ... imputiranje nekome da ima nazadna razmišljanja, a ne povesti raspravu o tim razmišljanjima je nametanje, za koje upravo nju prozivate. Da li je to samo kontradiktornost ili naznaka nečeg sasvim drugog.

    "Haha prozivas me sad da tupim i dali ti zamjeram ? ne naravno i mislim da se rasprava odigrava savršenim tokom . Pali smo a na čemu?" ... pali ste na iskazivanju vjerodostojnosti, jer ono što spočitavate drugima sami činite, A priori svoje mišljenje proglašavate objektivnim, a osobne stavove činjenicama, što nije baš neki domet, osim u udovoljavanju vlastitoj taštini.

    "Taj odnos nije bio protiv drugačijeg misljenja nego protiv nametanja mišljenja drugima kao opće prihvatljivog. A sve ostalo nije bila nikakva diskreditacija nego je svatko od nas branio svoj stav kužiš :)" ... a je, mislim da sam skužio bitno, ili bolje rečeno, pomirio se da stvari stoje kako već stoje ;)

    P.S. Zaključno, i onako iskreno, nema osobite razlike između svih vas strasnih pljuvača Crkve, Jugoslavena, komunjara, ustaša, ... a s druge strane, ja, glup koliko već jesam, toliko sam si to puta dokazao da si jednostavno mirne savjesti mogu dozvoliti da se odmorim i ne pokušavam više opisivati crteže, kamoli ono baš temeljno, jer kada ne ide, ne ide, i mo'š ga slikati, svaki trud je bačen u vodu, i to ovaj puta jednako prljavu kao što je to kod vama omiljenih oponenata. Ne treba biti osobito mudar da se zaključi zašto sam na vjetrometini i jednih i drugih, jer kao što rekoh, na žalost, isti ste, i zato se međusobno držite podalje, a okružujete istomišljenicima. Jednako tako ste potpuno identično nesvjesni i toga da namećete, a ne argumentirate svoje mišljenje, tj. u biti vlastite frustracije i nerazumijevanje, kao što sete u potpunosti nesvjesni vlastite otužne pozicije. Za razliku od vas "pametnih", "ispravnih", ja sam svjestan koliko sam glup i nedokazan. Amen i dobri bog vas blagoslovio, jer doći ćete i vi pameti, prije ili kasnije, za razliku od mene, koji sam evidentno izgubljen slučaj ;)

    avatar

    19.11.2018. (18:23)    -   -   -   -  

  • Grunf

    Što reći na izjavu tipa: "Filozofira onaj koji nema hrabrosti reći ono što misli, ..."?
    Bože mili i dragi, pa s kime sam ja i pokušao voditi razgovor ;)
    P.S. Još ćete me dovesti u poziciju da ću se Frešu na kraju morati ispričati :)))
    Valjda možete dokučiti da i dalje ne pričam o samim stavovima, nego o odnosima, sustavu, ...
    Do točke u kojoj bi pričali o stavovima nismo uspjeli doći, ma koliko si vi utvarali da su impresije argumenti ;)

    avatar

    19.11.2018. (18:47)    -   -   -   -  

  • Grunf

    I da, od sada, ako bude o čemu, lomit ću vam na sitnije,
    onako globalno, očito je preveliki zalogaj,
    hajde, da vam bude lakše,
    recimo meni :)))

    avatar

    19.11.2018. (18:48)    -   -   -   -  

  • Diadema

    Grunf...Ohohooooooo, ti si se raspričao naveliko. Znaš što je kod tebe vrlo znakovito i zanimljivo...kad spominješ "mi" zapravo misliš samo na nas. Ti si taj koji sve vodi i svrstva na pravo mjesto ali koliko god bi to želio nejde to tako.
    Argumente smo ti dali u vezi Markićke, ti ih nisi naveo samo bljezgaraš opet po starom kako svi imaju pravo na izražaj svojih misli. Ja se s time slažem, naravno ali opet ponavljam, ne smije ih ona nametati drugima u tome je problem i sam argument. A bome ima ih još ohohooooo, itekako ih znaš.
    No, kao što sam rekla, tebi je filozofianje u krvi ali ne ono pravo već umjeto prilaođeno tebi. Filozofija se studira što ti sigurno znaš. Za tebe bi se prije moglo reći da kompliciraš tamo gdje ne treba.
    Pa zar ti zaista nije poznat rad, mišljenje i nastojanje Markićke? Ispada da su svi ostali glupi a ti jedini pametan iliti obrnuto. Nemoj se ljutiti li tako to ispada.
    Argumenti su pred tvojim očima, neprestano se ponavljaju u svim medijima. Zar ih trebamo nabrajati?
    Spominješ komunizam, ni ja a vjerujem da niti Lucid, ne smatramo da je bio ok, dapače. Uostalom kakve veze ima komunizam s ovim postom iliti s mojim o Markićki? Gdje su tu spojnice?

    Ajde Grunfek daj raspravljaj kao prava osoba i nemoj komplicirati bez potrebe...

    avatar

    19.11.2018. (19:21)    -   -   -   -  

  • Diadema

    Grunf...Pa nećeš nas valjda tužakati Freshu???? Zar smo spali na tako niske grane heheheheh...

    avatar

    19.11.2018. (19:24)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Diadema
    Uzalud vam trud sviračiiiiiiiiiii :)) imam osjećaj da Grunfu nikako udovoljiti. Ako je činjenica da je netko kreten ( tu ne mislim na njega nego generalno) tipa da napravi pizdariju i ugrozi nečije živote zar nije onda činjenica da je kreten. Isto tako ( na isti način, koncept) smo i mi definirali markićku. Kao primitivku i nazadnjakušu koja silom nameće svoje

    avatar

    19.11.2018. (19:27)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    AAA i fresh je iskočio iz paštete hahaha, iskreno znaš što mislim o njemu jel tako. Seronja nema muda doći na moj blog, pa me olajava po drugima :) ( mislim na fresha naravno) a paradoksalno je to jer ja sa njim nemam nikakve veze. Čak sam napisao u postu da njegov blog niti komentram niti čitam.

    avatar

    19.11.2018. (19:31)    -   -   -   -  

  • Grunf

    Pogledao sam film ... omaž neodgovornosti ;)

    avatar

    19.11.2018. (20:11)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Dobro svaćeno :)

    avatar

    19.11.2018. (20:17)    -   -   -   -  

  • Grunf

    @ Diadema: Navedi mi bar jedan argument,
    ali prije se malo raspitaj što jar gument je, a što nije,
    ovako je smiješno, kao da razgovaram s nekim djetetom ;)

    @ Lucid-Theatral: Hajde, pomozi drugarici,
    dajte argument, a ne floskule,
    ma možete vi to ;)

    avatar

    19.11.2018. (20:20)    -   -   -   -  

  • Diadema

    Grunf...Hvala ti za kompliment, hehehhe.
    Upravo sam te ja htjela pitati to isto tj. da mi ti navedeš argumente u vezi Markićke. Ali, ali, nema ih, jel'tako?

    Ruku na srce, ajde reci mi što si zapravo htio reći? Jer si sve zakomplicirao pa sad više niti ne znam za što se zalažeš i što ti smeta itd. Znaš to ti???

    avatar

    19.11.2018. (20:32)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Grunf
    Ma ne kužim što tebe zapravo zanima? Ako tražiš argumente iz naših komentara pa ima ih na bacanje. Ili možda tražiš nešto drugo tipa da definiramo argument? :)))

    avatar

    19.11.2018. (20:34)    -   -   -   -  

  • Grunf

    Eto da vam pomognem, na primjer:
    86,28 posto građana se izjašnjavaju kao katolici,
    i omalovažiti njihovo pravo na poštivanje Crkve je nekulturno.
    Zamisli kako bi reagirali Japanci da im netko kaže da su skroz zatucani
    jer i dan danas imaju cara i parlamentarnu monarhiju :)))
    Hajde Diadema, ti si tamo često, pa ih pitaj ;)

    avatar

    19.11.2018. (20:37)    -   -   -   -  

  • Diadema

    Grunf...Ajde Grunf nemoj se toliko sramotiti. Ovo si sad napisao bez ikakvih dokazanih argumenata i namjerno si tu svoju "tvrdnju" usporedio s Japancima hehehehehe.

    Nije moguće da vjeruješ svim tim podacima o vjernicima kod nas???? Zar si toliko naivan?

    Osim toga, ako već pitaš za Japance, oni se nikako ne mogu usporediti s ostalim stanovnicima na planeti Zemljici a ponajmanje s nama, hehehehe.
    Znaš i sam da ta njihova monarhija apsolutno nema veze s onim o čemu je riječ.

    Što si uopće htio reći s ovim komentarom??? Ajme Grunf, gubiš se sve više i više...

    avatar

    19.11.2018. (20:46)    -   -   -   -  

  • Grunf

    @ Diadema: Jedina moja sramota je ovdje u ovom slučaju što tebi crtam ;) Što ti ovdje nije jasno, imaju li Japanci cara i parlamentarnu monarhiju, jesu li se građani Hrvatske na popisu stanovništva izjasnili kako već jesu, da li je omalovažavanje većinskog naroda i tradicije koju poštuje nekulturno, ili su relevantni argumenti: "nemoj se toliko sramotiti", "ovo si napisao bez ikakvih dokaznih argumenata", "zar si toliko naivan", "gubiš se sve više i više", pa pobogu, ovo više nije ni nivo djeteta ;)

    avatar

    19.11.2018. (21:00)    -   -   -   -  

učitavam...