Komentari

bartimejcroata.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


 • Svjetlo

  Sretan imendan. Žao mi je zbog onih komentara. Istina je da mi je trebala duhovna pomoć i da mi treba i dalje. Pokušati ću prenijeti bit, a ne osjećaje. Svima treba duhovna pomoć osobito kad smo okruženi s toliko nerazumijevanja i nepovjerenja. Bogu hvala mora nešto opstati.

  avatar

  29.10.2018. (05:48)    -   -   -   -  

 • tignarius

  onaj u Jerihonu otvorio oči a ti otvorio komentare..
  (to mi je (zatvaranje komentara) najgluplja fora na blogu

  avatar

  29.10.2018. (15:54)    -   -   -   -  

 • Svjetlo

  Uglavnom bilo je pametno na jedno vrijeme se odmaknuti od svih.

  avatar

  29.10.2018. (19:43)    -   -   -   -  

 • Sandokan

  Čekam odobrenje da ostanem redovni posjetitelj. Osjećam kao da polažem ispit, a ne znam hoću li ga položiti ili pasti iako znam da sam učila i naučila sve. Inače niti duhan ne pušim osim u društvu i spremna sam se žrtvovati za druge maksimalno.

  avatar

  30.10.2018. (01:47)    -   -   -   -  

 • Svjetlo

  Sve što sam ja priznati ću. Komentar gornji je od mene. Dakle bila sam, osim kao @Svjetlo i sjena , također Iron Maiden i Sandokan.

  avatar

  30.10.2018. (01:50)    -   -   -   -  

 • Svjetlo

  Ne jedem ni čokoladu, i čokolade sam se odrekla. Samo se molim našem spasitelju ovih dana. Ono o sex-u je bila bijela laž, toga sam se isto apsolutno odrekla, znaš dobro zašto, jer svi imaju žene, a ja to nisam.

  avatar

  30.10.2018. (02:04)    -   -   -   -  

 • Svjetlo

  Imala sam odnos, ali nitko nije vjerovao da sam majka osim onih koji su znali, oni su me i zvali majko dok sam bila trudna, pričali smo i s bebama, a bila sam mu i ostala vjerna, on to dobro zna, ali gazdarica stana me optužila da u pola sata što nije bilo nje i njenog oca me "Neven pojebo", a mi smo cijelo to vrijeme bili u autu i rekla mi je da ne moram ni doći na svadbu jer me " Neven pojebo", ona i dalje kao da ne kuži da se tako prave djeca te da su i djeca ljudi i da sam ih imala s njim prije nego sam znala za nju, ali nisu mogli bez njegove podrške opstati u meni, a on nije imao gdje, od sada se nalazim isključivo s njim nasamo kao i sa svakim prijateljem, sex me apsolutno ne zanima i ona apsolutno ne razumije da sam plodna, a i psihijatar mi to kuži.

  avatar

  30.10.2018. (02:26)    -   -   -   -  

 • Svjetlo

  Ovo pišem tebi umjesto da pišem u teku jer ipak želim imati neke prijatelje, Bože hvala ti što imam prijatelje i što ih neću izgubiti, Bože hvala ti, @barti Prosim za Prijateljstvo.. Hvala.

  avatar

  30.10.2018. (02:35)    -   -   -   -  

 • Svjetlo

  Začeće mi stoji 14. 10. 2017. po UZV, bili su blizanci, plod: blizanci, imam trudničku knjižicu i sve dokaze, inače otišli su kada sam se vozila u autu brzo (brže od 120km na sat) na putu iz Burazera u Šibenik 06. 12., ništa nije iscurilo niti se raspalo, plod je ostao u meni, rekla sam doktorima iako se nije rodilo (a rodila sam - rekli su svi prisutni) to je naše dijete i zar bi njegov otac sada htio da on nađe drugu, bile su moje riječi u bolnici, tako da se zna, a i rekla sam za ono što se govorilo o meni da sam pobacivala već dva, tri puta, a bila sam trudna samo jednom i nisam abortirala nijednom, ...prošli smo kroz Solin prije Burazera i Šibenika i u povratku, ja i osoba X, on je već bio s njom i oni su to mogli osjetiti, logično je da nisu mogli preživjeti bez drugog roditelja pa sad ti budi pametan. Trebali su se roditi, sve mi to u trudničkoj knjižici piše: 21. 07. 2018. za Nevenov 22 rođendan, ... To je cijela istina i naravno da me zanima gdje su mi djeca bez obzira na njihove godine.

  avatar

  30.10.2018. (08:30)    -   -   -   -  

 • bartimej croata

  @svjetlo, ne brišem zasad ništa. Pokušavam pohvatati konce. Vidim da ti treba pomoć. Sjetio sam se jednog filma u kojem je obrađena tema mijenjanja identiteta osobe, pa sad guglam o tome i razmišljam.
  Mijenjanje nickova ti može pomoći da si pomogneš posvjestiti koliko ti je disocijativnost izražena. Disocijacija u rječniku stranih riječi označava razdruživanje ili razdvajanje- u kemiji rastavljanje molekula na sastavne dijelove a to mogu prevesti u psihologiji na razdvajanje emocija i pripajanje različitih emocija različitim identititetima.
  Ako pristaješ volio bi da sljedeća komunikacija između nas dvoje bude tebi na pomoć u smislu da disocijativnost tvoga selfa umanjimo što više. Self u smislu jedincatosti tj. jednosti identiteta. Self = sam. Neka bude samo @svjetlo i sjena
  Volio bi da mi dopustiš i ekplicitnije izražavanje jer bi mi tako bilo lakše.
  Komentar od 8 i 30 pokazuje kod tebe jednu stresnu situaciju koju mogu komentirati, ali ne znam koliko je uputno sad ti davati savjete koji te mogu uznemiriti i potaknuti u prelazak u drugi identitet, jer si sad u jednoj fazi kad je moguće da sve pređe u kroničnu fazu
  U svakom slučaju možemo komunicirati ako hoćeš. I na kraju da li sam na dobrom tragu?

  avatar

  30.10.2018. (18:40)    -   -   -   -  

 • bartimej croata

  Joj zaboravih, hvala na čestitki.

  avatar

  30.10.2018. (18:49)    -   -   -   -  

 • Svjetlo

  @bartimeju Pročitala sam sve što si napisao. Svjesna sam da ne cijeniš i poštuješ te da mi želiš dobro. S obzirom na moju situaciju ne pristajem na eksplicitnije izražavanje prvenstveno s moje strane jer mislim da je ovo prekomplicirano za takav način u svojoj suštini jer spada u nesaznajno za većinu ljudi. Isto tako svjesna sam toga da si pošten čovjek i zahvalna sam ti na tvom poštenju i iskrenosti.

  avatar

  30.10.2018. (20:35)    -   -   -   -  

 • Svjetlo

  Sada vidim da sam, ali sasvim slučajno, napisala: ne cijenis, umjesto: me cijeniš, a mislila sam ovo drugo pa da se za svaki slučaj ispravim.

  avatar

  30.10.2018. (22:30)    -   -   -   -  

 • Svjetlo

  Sigurna sam da si na dobrom tragu jer pročitala sam sve od početka do kraja bez da mi je išta zasmetalo na bilo koji način. Znači da jesi.

  avatar

  30.10.2018. (22:33)    -   -   -   -  

 • bartimej croata

  U redu, dogovoreno, drago mi je. Pozdrav i miran san.

  avatar

  31.10.2018. (00:11)    -   -   -   -  

 • Svjetlo

  Pozdrav i dobro jutro. Kome normalnom ne bi bilo drago.

  avatar

  31.10.2018. (06:24)    -   -   -   -  

 • Svjetlo

  Od sada se izražavam jasno, odnosno eksplicitno, najeksplicitnije što može biti, bit je u tome da drugi nisu ništa bolji od mene i da ne trebam pomoć već želim biti od pomoći i ne želim da me se podcjenjuje. Zašto bi svi drugi bili prijatelji i prijateljice, a jedino ja bolesna osoba, a ako nisam bolesna onda sam nepristojna, neće to tako ići, pa što da puno pišem, pa što da smo dobri prijatelji, pa što, zar bi trebao biti netko drugi sada...

  avatar

  28.07.2019. (16:51)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...